fredag 14 september 2012

Vi finns!!!! :D


Jam, det visste ni ju förstås, ni har ju läst min blogg i snart ett år!  :D

Men vi finns i ett större perspektiv också, någon bloggade för ett tag sedan om att kolla upp om man fanns med ordentligt i Sveraks ID-register och det skulle matte ringa och kolla. Hon sparade länken med telefonnummer och hon har blivit påmind varje dag eftersom länken låg bredvid kolla-e-mjau-länken. Varje dag har det dock varit försent att ringa, det har varit lördag osv. Men så igår tog hon tag i det och det visade ju sig att man kunde söka på sidan, man behövde inte alls ringa och kolla!

Matte slog in våra nummer och titta!   :DFrank finns! 
Jag finns!Matte blev jamarglad när hon såg det och känner sig alldeles trygg nu. Däremot finns inte Lurrvar i registren eftersom han officiellt tillhör katthemmet fortfarande.Idag fick vi ännu en bekräftelse genom jamofonen att vi finns !
Grattis till oss!  :DDäremot är det en sak som inte stämmer i jamofonmeddelandet, nämligen datumet. Frank flyttade hem den 12:e och jag den 16:e, men för att göra det enklare för sig så bestämde matte att vi skulle ha den 14:e som födelsedag och skickade in alla papper. Jag protassterade dock när jag fick veta det, "en matte som inte kan komma ihåg när hon blev kattägd är en skam!" jamade jag, så nu minns matte tydligt våra datum.


Ni förstår alltså nu att jag sitter här och laddar upp inför min egen hemflyttelsedag, så igår skickades matte ut att handla fullt av presenter. Det här var bara något av allt det trista hon kom hem med...  :/
Nya tasskydd! Jam men, vad roligt matte... :(Nu tyckte ju inte jag att jag var i något större behov av tasskydd eftersom jag bara går omkring här inne, men man får ju vara tacksjam för det lilla.De är Linnsefierade och klara att användas, matte!
Och så vill matte jama något:

Lurrvisen är ju en skyggis som har blivit lite mer av en tryggis under året. Dessvärre har jag märkt sedan jag började vara borta varje dag att han har gått tillbaka i utvecklingen. I förrgår när jag skulle klappa honom gömde han sig längst in under fåtöljen och satt kvar ända tills jag gick hemifrån... Det här känns absolut inte bra, så de senaste dagarna har jag grubblat (= tänkt FÖR mycket) och kommit fram till att det är orättvist mot Lurrvar att så lite tid finns till att låta honom bli trygg med människor. Nu har jag varit i kontakt med Katthemmet för att se om han ska få ett nytt hem där han kan få känna sig trygg.
Bus-Lurrvisen

 

Jag älskar honom nåt så fruktansvärt mycket för han är den mest underbara katt, men precis som man måste låta sin katt gå till Skaparkatten när den behöver det, så måste jag kanske släppa Lurrvar vidare för hans skull. Jag vet inte.

/ Ledsen matte
Jordens sötaste, och mest understimulerade, lilla Lurrvar...16 kommentarer:

 1. Stopp ett tag nu, Karin! Du reagerar alldeles för fort på det här... det tar TID för en katt att vänja sig vid nya rutiner, det sker inte på någon/några veckor. Särskilt inte när det gäller en skyggis! Jag tror för övrigt inte att han reagerade på dig, utan på att du luktade konstigt (det gör du ju nu när du vistas i annorlunda miljöer, och dina klasskamrater har säkert parfym eller röker). Gör så här istället: när du kommer hem, byter du kläder till något som doftar "hemma" och gärna har katthår på sig. Sedan ger du Lurrvar tid att inse att det är du, inte någon främling, som kommit. Och framför allt, ge killen TID!

  Kram från sr. Carina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj, vad du var snabb på telefonen igår Kicki! :D

   Nu var det iofs INNAN jag skulle gå till skolan på morgonen, så jag borde ju ha luktat "jag".

   Vi ska tänka över det hela!

   Kramar

   Radera
 2. Så bra att ni finns :)
  Då kanske ni kan komma och lämna en kattentar på min blogg så att min matte får betala ändå mer pengar till Kattfotens Katthem och operationen av den lilla skadade kissen :)
  Jag finns visst oxå där i det däringa registret hos SVERAK.
  Fyjam så dåligt av er matte att bara komma hem med en massa nya tass-skydd :(
  Er matte verkar gilla tass-skydd lika mycket som min matte. Min husse brukar fråga min matte om det möjligen bor en Tusenfoting här *fniss*
  Stackars lilla Lurrvar som gömmer sig under fåtöljen när er matte kommer hem :(
  Åh stackars er matte som får dåligt samvete för att hon inte har tillräckligt med tid för Lurrvar :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. KLart att vi har lämnat en kattentar Kjelle, din matte ska få betala dyrt! ;)

   Matte har blivit mycket intresserad av tasskydd de senaste åren, totalt meningslöst tycker jag som bara har mina fyra tassar att gå på. De fungerar utsökt bra utan tasskydd!
   Så tokig din husse är, men jag tror att vi har samma tusentassing här! :D

   NOsbuffar

   Radera
 3. Margareta Pennebrink17:21

  Säger som Carina. Tid behövs, tog flera år innan Felicia blev tryggis, och Smulan som bott här i 6 månader ser jag bara hastiga glimtar av, om Flisan är i närheten. Allt är ju nytt, att du är borta på dagarna. T.ex

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, vi chillar och tar det lite lugnt då så får vi se hur det artar sig. Men igår åt Lurrvar och matte räksallad tillsammans! :D

   Nosbuffar

   Radera
 4. Vi säger som Carina också. Ge Lurrvar mer tid.
  Kram /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, vi väntar! :D

   Kramar

   Radera
 5. Alice17:40

  Matte jamar precis som Klosterkatterna - ge det mer tid! Jag drog mig undan lite från matte när småkillarna flyttade in. Jag gosade fortfarande men inte alls som innan och jag gick ofta när hon kom fram för att klappa. Jag blev helt enkelt distraherad av alla förändringar och tog tass om killarna istället. Det tog flera månader innan jag var som "vanligt" med matte igen. Nu efter drygt ett år med brorsorna hemma har jag börjat göra jamarstora framsteg igen.
  Vi skyggisar är känsliga för förändringar och behöver tid, men förändringar behöver inte vara dåliga bara vi får vänja oss i lugn och ro.
  Vi tycker din matte skall sluta ha dåligt samvete, behålla Lurrvar och ge det hela massor av tid! Klosterkatterna hade bra råd om att byta kläder när du kommer hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad intressant att du också betedde dig så Alice!

   Matte lägger ner det dåliga samvetet nu! :D

   Nosbuffar

   Radera
 6. Vi måste kolla Sverak vi också, vi ska vara med där vi också. Tycker matte borde haft med sig en kattong eller två hem med alla de tass skydden,det brukar våra tvåbeningar ha när de köpt nya.
  Vi håller med de andra, klart Lurrvar ska vara kvar hemma, nya rutiner är ju jobbigt och det är klart att det tar tid att vänja sig. Tror det är mycket jobbigare och svårare för Lurrvar att börja om ,än att få vara kvar hemma där han är älskad för att han är Lurrvar. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte fick ingen kattong med till tasskydden, däremot så köpte hon två kattonger och de måste ju vara till oss! :D

   Han är en så älskad liten Lurrv! ♥♥♥

   Nosbuffar

   Radera
 7. Vi säger som Carina, ge honom lite mer tid.
  Vi tror att han kommer kunna vänja sig med tiden <3

  Nosbuffar och Gos <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, vi tar det lugnt! :D

   Nosbuffar

   Radera
 8. Jag håller med de andra - du går alldeles för fort fram. Lurrvar reagerar på en förändring, att han drar sig undan sådär, kan precis lika gärna vara ett straff, för att du lämnat honom ensam i hundra kattiljoner timmar.
  pussåkram
  lillie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu fjäskar matte som katten för lillfjanten, han får slicka tallrikar och allt möjligt orättvist... :/

   Nosbuffar

   Radera