lördag 3 maj 2014

Skaparkattliga


Nu har det gått några dagar sen Frank och jag var hos stickisen. Jag lät ju matte jama ner resultatet, men idag visar jag några bilder.

Det var en hemsk resa till stickisen.
 
Frank var kissnödig och grät de 20 kattometerna, sen när vi kom fram var det två otäcka skällisar som sprang fram till oss och skällde allt vad de kunde innan matte hann flytta oss och då blev Frank jamarrädd och kissade... DUMMA SKÄLLISAR!!!   :(
Bort från min Frank, era dumma skällisar!! 

Matte har lärt sig att om jag visas upp först glömmer stickisarna bort alla annat för att de tittar så djupt in i mina ögon, så Frank blev klämd på först. Han tyckte inte alls om det, så matte fick hjälpa till att hålla. Stickisen kom fram till att Frank nog möjligtvis hade lite ont i vänstra bakbenet. För att få veta mer måste Frank bli ordentligt blixtrad. Kunde inte stickisen ha frågat honom bara? Jag är säker på att Frank hade svarat om hon bara frågat artigt och bjudit på godis.
Frank: " – Tackar som frågar, ja, det gör lite ont när jag hoppar och matte ger mig gärna en godisbit varje dag så kanske det blir bättre. "


Stickisen påstod att Frank lät något ansträngd när han andades, ja, han var ju nervös!

Sen var det min tur och jag sitter oftast snällt på bordet för jag har lärt mig att det inte är nån mening att streta emot. Däremot tycker jag inte om stickisar för de avslöjar hemligheter. Hon klämde och klämde på ryggen och magen och så sa hon plötsligt "Här har vi bajskorvar!". Ja, jag var bajsnödig, men jag höll mig ju tills när vi kom hem, var stickisen då tvungen att skrika ut att jag har bajs INUTI mig?!?! Nä fy, hundan! Och tillbaka på måndag ska jag och de ska sticka mer i tassarna...Nej, jag vägrar titta in i blixtaren, matte!


Något som är bra är att matte just nu gör sitt eksjamensarbete. Då är hon hemma hos oss ordentligt även om hon bara skriver.

Ibland går det upp för henne att vi alla är Skaparkattliga, att vi inte alltid kommer finnas kvar. Sånt händer exempelvis som nu när vi har varit hos stickisen eller om lillhusse har varit med om nåt otäckt. Då bestämmer hon sig för att i fortsättningen äta på den älskade Katt Kattson-servisen istället för att vara så rädd om den att den får stå i skåpet, att det gör inget om jag faktiskt vill gosa på kudden en hel timme när matte egentligen hade tänkt att gå upp eller att vi ligger i tvätthögen och pälsar ner precis ALLT!!!  :DDå blir inte matte SÅ irriterad när Frank välter papperskorgen för tredje
gången bara för att hon har slängt en tom kattgodispåse där... 

Då kan hon ligga kvar i sängen en timme längre bara för att jag behöver extrakli under hakan... 
" – Ja, jo, matte... "

" – Jag ÄR väldigt söt, men du kan väl fortsätta klia nu..." 

" – Leka, sa du?"

" – Nä, fortsätt klia istället!" 
" – Jaså, jag är INTE i vägen idag? Jag har lite idéer om eksjamensarbetet!" 
Det är skönt att vara älskad!  ♥PS. Nu på påminde matte att jag skulle fråga vilka njurfoder mina kompisar äter. Vi har förstått att det finns Royal Canin, Specific och Hills, något mer? Vilket är godast för Frank och mig? För Frank får också äta njurfodret i fortsättningen även om det blir väldigt mycket dyrare, men vi är ju lika gamla så det kanske är bra för honom också!10 kommentarer:

 1. Men hur kör eran matte egentligen? Ni hoppade ju runt flera meter i brummisen, stackars er!
  Jag förstår att Frank protesterade. Fyjam vilka elaka skällisar som skrämde Frank! Det är tillräckligt otäckt att åka till stickisen utan att man blir utskälld också. *tasskram till Frank*
  Vad duktig du var som satt still Linnsen fast stickisen var så ohövlig.
  Vad skönt att få ha matte hemma!
  Men visst har vi det bra som har tvåbeningar som älskar oss och tar tass om oss! Även om det alltid finns rum för förbättringar. :)
  Matte hälsar att hon inte har någon erfarenhet av njurfoder, men hos många vettisar får man lämna tillbaka även öppna torrispåsar om katten inte äter maten, så kan man prova ett annat märke istället.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte påjamar att det var kameran som hoppade, men det VAR det inte!! Matte är känd i hela kattvärlden för att inte kunna köra bil!

   Frank tar gärna emot tasskram från en söt tjej som dig, jamar han! Han kunde ju faktiskt inte rå för att matte stoppade in honom i buren kissnödig och att de dumma skällisarna skulle vara där... :/

   När jag ska stickisen för nya prover imorrn ska matte fråga om det.

   Nosbuffar

   Radera
  2. Sötnos <3 Sniffsniff

   Radera
  3. Hihihi, tack tack!

   Nosbuffar

   Radera
 2. Mary20:43

  Be att få provpåse. Linus tyckte om Specific.

  SvaraRadera
 3. Katten Sven18:20

  Ja a Linnsen du e verkligen såååå sööööt!
  Det kommer att bli SÅ bra när ni får specialfoder!
  Matte hade tidigare en katt vars lever var superdålig. Hon fick leverfoder och levde länge till å var superpigg, blev 19 år!
  Ps. Man kan ju tycka att det borde ingå i stickisars utbildning att lära sig att INTE stå å basunera ut för vem som vill höra på att 'här var det bajskorvar'!!
  Nosbuffar från Sven, Räkan å Lucia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ÄR jag! :D

   19 år är ju jamarlänge, jag hoppas att jag och Frank också får vara med så länge!

   Jag måste jama att lite saker vill man ju faktiskt ha privat! Det var väl alldeles onödigt att jama att jag hade bajskorvar i magen när jag kunde hålla mig ända hem. *fnyser och muttrar om att inte ens i magen kan man ha hemligheter*

   Nosbuffar

   Radera
 4. Ojoj, är det inte läskigt nog att åka bil och att komma till stickisen? Måste man bli utskälld också? Vi tycker att ni var jättemodiga! Vi har ingen erfarenhet av njurfoder, men vet att Hill's har smakgaranti - pengarna tillbaka om inte katten tycker om maten.
  http://www.hillspet.se/sv-se/pet-nutrition/newscience-plan.html
  (Det kan hända att andra märken också har smakgaranti, men det var Hill's vi kände till). Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, usch så otäckt det var! :/

   Vi ska prova några olika så får vi se vad vi bestämmer oss för.

   Nosbuffar

   Radera