torsdag 1 november 2012

Besök hos gammelmatte


Matte åkte ifrån oss igår, men för en god sak. Klostermatte ringde nämligen i förrgår och berättade att gammelmatte Gitte, som bor hos tvåbeningsvettisen just nu, kände sig depriderad. När vi tänker på Gitte så värms vi av hennes livsglädje, och att hon kände sig depriderad skrämde matte.
Syster Kicki undrade om vår matte ville komma med som en överraskning och pigga upp gammelmatte?

Vi skulle ju ligga i soffan den här veckan och äta stickisar (vilket ännu inte har skett), men matte åkte sin väg och lovade att komma hem till oss så fort hon kunde. Det trodde ju vi naturligtvis på, men pffft, tolv timmar senare staplade hon in...Sixten undrar om gammelmatte kommer snart?

Matte och Syster Kicki gjorde sällskap från Otterbäcken och kom fram till gammelmatte i Skövde precis när hon skulle iväg på röntgen. Så småningom kom hon tillbaka och det jamades om allt och inget ett par timmar.

Jag vill jama att gammelmatte har lovat att hänga med ett tag till och det är vi så GLADA för. För hela gammelmatte lös upp när hon såg Kicki och matte och bredde ut famnen för båda!  ♥
När de lämnade gammelmatte mådde hon mycket bättre i själen (hur hon mår fysiskt får Klosterkatterna själva jama om) och det gjorde matte så tacksjam.
♥ Gammelmatte Gitte ♥
(har sagt att det är helt okej att visa bilden)
Krya på dig gammelmatte och kom snart hem!
PS. Just nu cyklar Postil-Johan runt som en galning med mattar mattor, handdukar, godis och annat. Från att ha varit i allra morrigaste norrigaste Sverige ska han nu ända ner till Pacha och Corto i det franska landet! Massor av katter har blivit glada och det gör MIG glad!  :D DSPS 2. En av sakerna som det pratades om med Klosterkatterna var svartvita katter, för Sixten satt så fint i fönstret och matte har alltid velat ha en svartvit katt (gärna med rosa nos).
Klostermattarna frågade om hon ville byta mig, som är höstfärgad, mot någon av de svartvita. Jag är jamarrädd nu,*morrhårsdarr* tror ni hon gör det?  DS18 kommentarer:

 1. Jättefin bild på Gammelmatte Gitte och Sixten!
  Vi tror inte på att du blir bortbytt *fniss*
  Men se upp så det inte kommer en svartvit med rosa nos och bor hos er endera dagen ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte jamar att hon aldrig gör sig av med mig, jag är hennes hjärtas dam! :D

   Kanske att vi kan byta ut lillfjanten mot en svartvit snygging?

   Nosbuffar

   Radera
 2. Vad bra att matte fick åka iväg, att glädja andra är ju jätteviktigt oavsett om det är två eller fyrbenta. Jättefin bild på Gitte! Klart att inte matte byter bort NÅGON av er, var inte oroliga. Nu finns det säkert tid för gos också! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gitte var som alltid jamarfin och matte blev också glad av att göra henne glad! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 3. Men, asså, Linnsen - matte vill naturligtvis ha en svartvit katt. ALLA vill ha en svartvit katt. OCKSÅ!! INTE i stället för. Jag tror att matte piggade upp Gammelmatte så mycket att hon lurades med matte :) Det är ett hälsotecken när mattar blir så glada att de luras! :) Förresten var det Hallonvin igår och sånt blir människor knasiga av! Matte får sluta lapa hallonvin.

  Så skönt att gammelmatte har lovat att stanna kvar länge än. Det tycker vi om att höra! Himla tur att din matte åkte dit och såg till att hon lovade det! :)

  Sixten är VÄÄÄÄLDIGT snygg tycker vi!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  ps - vi har tackat för vårt fina paket!! På bloggen! Men vi säger tack en gång till!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallonvin är INTE nyttigt, det är tydligt det om matte börjar drömma om svartvita katter!

   Vi ska tacka för awarden också, faktiskt har vi fått två stycken som vi inte har tackat för, skäms på mig! *slår mig själv på tassen*

   Nosbuffar

   Radera
 4. Ingalill och Smulan21:02

  Klart som korvspad att matte inte byter bort sin prinsessa! Möjligtvis kanske eventuellt att det flyttar in en svartvit katt o c k s å!!!!??? Vem vet?
  Så bra att matte piggade upp Gammelmatte Gitte! Man ser på den fina bilden hur glad hon blev över mattes besök. Härligt! Hoppas hon får komma hem snart, till sina kissar.
  Och hoppas att lillhusse mår bättre idag och kan äta tårta (Prinsesstårta? Hoppas inte Lillfjanten åt upp hela själv!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En svartvit katt också???? Hoppas att han är lika snygg som Sixten och Sippo och Sören och Max och Måns och... ;)

   Lillhusse firade sin födelsedag med att smitta matte med förkylning också, men det visade sig att hon hade nytta av den för när hon var på kånsär i fredags hade hon glömt öronproppar vilket hon förbannade, men så slog det lock för öronen istället och då blev det lagom högt ljud! *fnittrar*

   Nosbuffar

   Radera
 5. Jam är ledsen att göra din matte besviken, men Sixten stannar här! *stampar med tassen* Tror någon enda katt att jag byter bort mina noviser?!? De är klosterkatter för livet, för så går det till här... man tassar in och blir kvar, om man inte uttryckligen har ett annat kall (som Sagge, som måste ta tass om sin husse, och Pelle, som skall göra kattiär som någons goskatt). Så din matte måste nog se sig om efter en svartvit skönhet på annat håll, vännen. Däremot är du givetvis välkommen att bli klosternovis, om du tröttnar på att ta tass om den familj du har nu!

  Gammelmatte hade blivit JAMARGLAD för besöket, har matte berättat för mig... hon kunde inte begripa att din matte ville göra sig besväret att komma den långa vägen för hennes skull! Matte undrar om hon får "ta" bilderna? Hon tyckte så mycket om dem bägge två...

  Tass från Imma, abbemissa, som också tackar för paketet vi fick igår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, kanske att jag ska ta med mig matte och bo i klostret när lillfjanten blir för jobbig?? *tänker och fundilerar*
   Så får det bli! *börjar packa ner matskål och leksaker*

   Klart att matte får ta bilderna, hon får gärna originalen med bättre upplösning också!

   Nosbuffar

   Radera
 6. Alice22:29

  Vilka jamarfina bilder på Sixten och gammelmatte! Vad snäll du är som låter din matte åka och muntra upp gammelmatte, det lät som om det gjorde positiv verkan.
  Jag tror inte alls att matte funderar på att byta ut dig, men tänk om hon färgar din päls svart och vit? *fnissjam*
  Vi fick den jamarfina mattan igår - tack så mjausingen mycket!
  Matte tyckte den var jättefin och vi har kattifierat den allihopa. Vi har rullat på den, tuggat den i kanterna och kloat på den. Sen har Mårrgan och Bosse turats om att flytta runt den på golvet och sovit i skift på den.
  Det är vår bästaste matta!
  Men nu tycker jag du skall kräva av matte att ligga i soffan och gosa med dig och mata dig med stickisar resten av veckan!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgar pälsen!?! *stoooora ögon* Nej, då får det vara nog! *går och gömmer mig i garderoben*

   Åh, så bra att ni har använt mattan på bästa sätt. Matte har inte vågat lägga ner vår på golvet än för hon vill inte att jag ska kräkas på den, så den hänger över fåtöljarmstödet och är perfekt att klösa på! :D

   Nosbuffar

   Radera
 7. Tror inte heller det är någon större risk att du kommer att bli bortbytt !
  Jamarns fin bild på Gitte och på Sixten med så klart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag blir kvar både här och i mattes hjärta! ♥

   Tackjam för berömmet jamar matte!

   Nosbuffar

   Radera
 8. Jamar som alla andra, ingen risk att matte byter bort dig. Kan nog hända att det tillkommer fyra tassar till familjen, med svartvit päls och rosa nos, däremot. Tass tass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tihi, en till katt! Det kanske kan bli en väninna till mig :D

   Nosbuffar

   Radera
 9. Ledsen att behöva berätta att Pelles nos-spegel inte är skär utan kolsvart...

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är fin ändå! :D

   Nosbuffar

   Radera