söndag 4 november 2012

Tre jam och inre katter


Jag vill bara uppdatera här med att mina fina vänner Alice, Bosse och Mårrgan har förlorat sin vän Wilma till Skaparkatten. Jag gråter när jag jamar det här, för de har varit med i ett helt år och kattenterat ivrigt och varit med på tävlingar och det känns som att jag känner dem. Jag har känt en samhörighet med Alice och Wilma som fick småbrorsorna Bosse och Mårrgan på halsen, jag visste ju liksom hur det var även om lillfjanten INTE är min bror!
Att jama namnen "Alice, Wilma, Bosse och Mårrgan" känns helt katturligt och nu ska inte Wilma vara med mer... Vi är så ledsna för er skull och förstår att hon är djupt saknad. Vi saknar henne också... *snyft snörvel snyft* Nu behöver du inte vara hos stickisen och vara sjuk mer, Wilma!
♥♥♥Idag har jag tre saker att jama om och jag tar dem i tur och ordning!

Matte har ju haft höstlov den här veckan och vi tänkte att vi skulle gosa ikapp, matte skulle låta Tradera komma och ta massor av saker och hon skulle få ro i själen. Istället har hon farit som en skottspole runt, hon har varit i ett varmt land på kånsär med den här svettiga gaphalsen:


Mjulf LundellHon har upplevt en stroke på nära håll efter kånsären (vi vet ännu inte hur det gick för personen, matte väntar på svar på det) och fått ringa efter jambulans, hon har träffat massor av gamla vänner och umgåtts med Söta Marys matte Viktoria.Vackra Viktoria


Hon har också varit med Klostermatte Kicki och träffat gammelmatte Gitte på sjukhus och tagit tass om lillhusses födelsedag som han firade i sängen med rejäl förkylningsastma och luftrör som sugrör... Det blev med andra jam inte riktigt som vi hade tänkt oss, det blev både bättre och sämre.När matte och jag har gosat den här veckan har hon dock reflekterat över en sak, närmare bestämt att jag har väldigt få långa morrisar kvar. Hon tittar på Frank och lillfjanten och deras morrisar är så många att de inte kan räknas.
Känner du till leken "Min klo i ditt öga", matte?
Vi kommer mycket snart att leka den!
Matte, FÖRSTÅR du att när du kan räkna både mina morrisar och mina ögonfransar är du för nära med blixtsaken??  B A C K  O F F!
Undrar du över färgen på mina ögon kan du läsa här!
Det där fick katturligtvis matte att fundera och lillhusse fick komma och inspektera. Han tror att det beror på att jag har rullat för mycket och gnuggat loss dem.
Påbörjar en högerrullning...


Åhej... över med tassarna!
Matte ville ändå fråga Klostermatte Kicki om hon trodde att det var något fel på mig och om det behövdes en stickis, och vet ni vad hon jamade?

Att matte ska D U S C H A MIG!!!!!

Kicki trodde att det kanske kunde vara så att jag har ett litet eksem eller kanske är torr i huden eftersom jag rullar mig så mycket nu. Jam bara undrar, kan man inte få rulla för att det är s k ö n t?!?!

I valet mellan att gå till stickisen eller att bli intvingad i duschen väljer jag definitivt stickisen! Matte får INTE umgås mer med Klostermatte om hon ska ha dåligt inflytande, det jamar jag bara!!!!  ;)
*kurrkurrrkurrr*


Jaham, är du där med blixtsaken som vanligt...
Kan man inte ens få rulla ifred?
Då var det inget kul mer... *surar*
Igår hände något världsomvälvande här och blixtsaken var katturligtvis med och både filmade och blixtrade.
Det gjorde matte alldeles varm och lycklig i hjärtat, för något liknande har inte skett under det år som lillfjanten har bott här och matte tror numera på underverk!
Här kommer filmen, och matte tror att den kan vinna Oscar i klassen "Cuteness overload". Det är en stillsam film och har egentligen inte mycket innehåll, men i mattes hjärta är det bland det bästa hon upplevt!  ♥Såg ni att det kom en fjäderkotlett förbi så att Lurrvar fick lov att klappra med munnen också? *fnittrar*


Lurrvar som från början var tvärskygg, inte rumsren och inte visste hur man gjorde när man tvättar sig, har gått till att faktiskt vara på samma fönsterbräda som både mig och Frank samt matte som låg bredvid i soffan. Det både blixtrades, filmades och lillhusse klampade förbi med den riktiga blixtraren istället för mobilen som matte använde först och Lurrvar blev ÄNDÅ inte rädd och sprang sin väg, han bara tvättade och tvättade och Frank njöt!   ♥Och så till det sista och det är kanske lite tråkigt. Jag kommer inte att jama här på jamsinnigt länge.
Jag stänger inte tanken på bloggen helt, men jag märkte i somras att det var svårt att komma igång efter en längre paus, så vi får se om det här blir det sista inlägget. Jag kommer inte heller att jama på min Catbook eller läsa bloggar. Händer det viktiga saker i kattvärlden når det oss säkert via djungeltelegrafen! 

Varför? undrar ni då kanske. Ja, det är ju matte så klart... Hon jamar nåt om att hon har sökt och nu har den inre katten i sikte, men att hon inte kan smyga sig på den som det är nu. Det är så fullt i huvudet att hon behöver stänga ner det som inte är livsviktigt: vi katter, lillhusse och skolan.

När kommer jag då jama igen? Inte före jul i allafall, vi får se hur det känns.


Nosbuffar och jam tills dess! *vinkar hejdå med tassen*


*tvätta tvätta*


18 kommentarer:

 1. M-m-mjau? Inte blogga mer? Men hur ska vi då veta hur det går för dig å Lurrvar å Frank? *morrhårsdarr*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, vi jamas igen Sippo! *tröstbuff*

   Klostermatte tycker att det är dags att hälsa på dig, vi får väl följa med då alla tre! ;)

   Nosbuffar

   Radera
 2. Oj, vad det har hänt mycket! Vad glada vi blir när vi ser er tillsammans!
  Vi kommer att sakna er massor och hoppas verkligen att ni sätter igång och tassar igen till jul. Nosbiff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en stor upplevelse att se Lurrvar så där, det gjorde matte lycklig! :)

   Vi kommer både att sakna er massor och känna oss lite ensamma och utanför, men matte jamar att en tyngd faller från axlarna av det här.

   Både bloggen och Catbook är underjama sätt att vara i kontakt med tvåbeningar och katter, men också jamsinnigt beroendeframkallande och matte vill inte vara beroende mer, vare sig av det ena eller det andra (hon stänger sin egen Catbook också. Det måste vara rättvist!).

   Nosbiffar *fnittrar hejdlöst*

   Radera
 3. Åh vilka finisar ni är! Man blir riktigt glad i hjärtat :)
  Hmm...har eran matte också tappat bort den där inspirationen som matte letar? Vi väntar i alla fall med spinning på vad ni kommer att jama om härnäst... när det än blir.
  Svanskramar och nosbuffar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, snarare är det så att matte har h i t t a t inspirationen! Inte till bloggen då utan till sitt eget liv efter många år som sjukskriven, och hon vill ta tilljama den för att komma ut på säkrare mark.
   Vi finns katturligtvis till tass, redo att hålla henne upprätt om hon tassar in på fel spår!

   Men det känns skönt att veta att många tycker om oss och väntar på nya jam! ♥

   Nosbuffar och inspiration till ER matte :)

   Radera
 4. Alice22:12

  Tack snälla Linnsen för de fina orden! Vi vill tro att Wilma har det bra hos skaparkatten där hon slipper vara sjuk och ha ont.
  Men vad är det du jamar om? Uppehåll? Du får allt se till att överjama matte att komma tillbaka för vi kommer sakna er förslräckligt mycket annars. Dessutom behöver matte få en dos av söt-Lurrvar ibland...
  Vad glada vi blev av att se hur lugnt och tryggt han sitter bredvid er i fönstret. *kurr*
  Sen vill jag påjama att det är helt normalt att rulla runt sådär bara för att det är så jamarskönt! Duscha? Fnysjam, det var det löjligaste jag hört! Nä, stå på dig Linnsen och rulla runt du, det är de andra som inte förstår hur mysigt det är.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi blev så ledsna när vi läste om Wilma, men tror också att hon har det bra nu hos Skaparkatten. ♥

   Jo, det blir en paus på ett tag och om ni saknar mig för mycket kan ni ju börja läsa bloggen från början igen, då har ni att göra lagom tills när jag är tillbaka igen! *fnittrar*

   Nu när inte Wilma bor där kanske jag kan skicka över lillfjanten till er, han skulle ha jamarskoj med Bosse och Mårrgan! Tänk vad lugnt jag skulle få det... *drömmer mig bort*

   Jag lovar att fortsätta rulla, jag ska INTE duschas!


   Nosbuffar och kramar

   Radera


 5. Åh, så fin film! *stryker bort en tår* Härligt att se Lurrvar så trygg. Ibland är det för mycket att hinna med att blogga, men vi hoppas att ni tassar in någon gång längre fram. Kurr och burr.  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så långt ner erat inlägg kom! *stora ögon*

   Matte blev också tårögd av lycka av att se det och det bästa var att Lurrvar bara fortsatte och inte blev rädd av blixtrandet! :)

   Idag har jag fått ett fankattiskt paket från Nalle och jag vet att Skruttens och Skorpans matte håller på och stickar nånting ROSA till mig (en prinsessklänning??). Jag vill ju jama och tacka för det här på bloggen, men jag får se det som att jag har desto mer att jama om när jag återkommer! :D

   Vi jamas längre fram i vinter!

   Nosbuffar

   Radera
 6. Åh Linnsen. Vinkar tillbaka så klart. Kommer att sakna dina härliga kommentarer men förstår att Matte och ni har mycket annat att tänka på.

  Nospuss på dig och Frank o Lurrvar och kram til din Matte.
  Kikar in då och då och kollar om nåt hänt hemma hos er.
  Nalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nalle! *vinkar igen*

   Jam tror att ni hade miss-förstått, bara för att NI fick paket skulle ni ju inte skicka ett tillbaka... *fnittrar*
   Men det var gott i alla fall och vi har mycket kvar än! Tack så JAMARMYCKET! *dansar* Hoppas att Sören ligger bra på sin matta!


   Nosbuffar och kramar

   Radera
 7. Hej Prinsessan Linnsen! Tack Jam så hemskt mycket för brevet!*flirtar*
  Provsmakade genast när husse öppnat påsen, non nom så gott! Kurr o burr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej din röde snygging! *blinkar med mina lååånga ögonfransar*

   Kommer man sist i en tävling måste man få tröstpris, så det var bra att du gillade det! :D

   Nosbuffar *kuuuuuurrrrrrrrkuuuuuuurrrrrrr*

   Radera
 8. Åh, så ledsna vi blir att Wilma är borta. Så tomt det måste kännas för Alice, Bosse och Mårrgan. Vi skickar många tröstande kramar och klappar till dem <3
  Vi kommer att sakna er jamarmycket på bloggen och Catbook, men samtidigt förstår vi att matte vill fokusera på allt som händer i hennes liv just nu. Men vi håller ändå tassar och tummar jättehårt att ni kommer tillbaka efter jul igen. Önskar er matte all lycka på hennes nya väg!
  På åteseende - hoppas vi :-)
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tänker mycket på Wilma och de andra... ♥

   Matte jamar och tackar!

   Nosbuffar och kramar

   Radera
 9. TYPISKT 2-benta att ränna runt som skottspolar när dom är lediga !
  Fast dom behöver visst ränna runt och träffa en massa andra trevliga 2-benta säger min matte.
  Det var verkligen en riktigt myspysfilm <3
  Du Linnsen det är faktiskt sköööönt att bada , bara så du vet :)
  Hoppas inte ert blogguppehåll blir för evigt , för det är kuligt att läsa er blogg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm Kjelle, jag har ju faktiskt aldrig badat, bara duschat, men jag har svårt att föreställa mig att jag skulle koppla av när de håller fast en...

   Hmm, har gjort två blogginlägg sen jag skrev det, så jag har visst svårt att hålla mig härifrån! ;)

   Nosbuffar

   Radera