söndag 17 november 2013

Bett i tänderna!


Idag ska jag jama lite till om stickisbesöket i torsdags.

Eftersom min matte är lite trögtänkt och blir stressad när det är drop in hos stickisen kommer hon alltid på frågorna som hon borde ha ställt i efterhand. När vi hade pustat ut på kvällen började matte att fundera på VARFÖR Frank har tappat alla framtänder utom en? Är det FORL som Frank har fått?
Det kanske kan vara intressant för någon mer katt att veta, så jag lägger upp stickisen Karins svar här:
Med andra jam verkar det inte akut med Franks tänder just nu och det är skönt.
Däremot ställde Alice en mycket bra fråga i en kattentar:

Men hur går det för Frank att ägna sig åt sin favoritsyssla nu med bara en framtand? Får han något bra bett i fingrarna med den?

Och så här jamade jag tillbaka:
Det är en mycket relevant och klok fråga du ställer, Alice! Som tur är har Frank alla huggtänderna kvar och det är ju för väl. Skulle inte Frank kunna bitas skulle han bli depriderad och det vill jag ju inte. Han bet faktiskt matte härom dagen när hon inte var uppmärksjam och matte förundrades över att det inte gjorde så ont, men det berodde nog mest på att mattes finger hamnade emellan huggisarna och de bakre tänderna, hihihi.


För min del så har matte köpt den där salvan och det går ganska så bra. Första kvällen höll matte mig och lillhusse droppade, men nu fixar matte och jag det själva. Jag får ligga på rygg i mattes famn så där som Lurrvar gjorde och så tittar vi varandra i ögonen och så PLUPP kommer det nåt som gör att det blir alldeles suddigt. Så kliar matte mig en stund och sen får jag hoppa ner.

Jag brukar smita i alla fall en gång bara för att visa att det är jam som bestämmer, men matte fångar in mig. Idag blev jag borstad som belöning!


Så här ligger jag i mattes knä när hon ger mig salva i ögonen. Här passade hon dessutom på att klippa klorna, man tycker ju att det räcker med en OND sak i taget! *kurrrkurrrrrrkurrrrrrrr*Nu ska vi få skinka! *nomnomnomnomnomnom* Har jag tur är Frank långsam och så hinner jag ta  hans skinka också! Men det är rättvist för han stjäl alltid mina dentisar så det så! :D

6 kommentarer:

 1. Matte och jag undrar om det är dom små risgrynständerna som Frank tappat ?
  Matte var nämligen på en föreläsning om katters tänder och veterinären som pratade trodde att i framtiden så skulle vi katter inte ha dom där risgrynständerna eftersom vi inte behöver dom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är dom som Frank och faktiskt jag också tappat några av. Frank tycker nog att han behöver sina tänder att bita matte i fingrarna med, men andra katter kanske inte behöver dem. :)

   Nosbuffar

   Radera
 2. Anonym13:59

  Du är jätteduktig Linnsan! Hoppas att det inte är FORL som Frank har, verkar ju inte så i dagsläget i alla fall. Nospuffar från matte, Kassia och Silvana <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag hoppas också att min Frank inte har några konstiga sjukdomar. Fast å andra sidan när jag nosade honom lite för närgånget i örat härom dagen bet han tag om hela mitt huvud och då tyckte jag nog gott att han förtjänade att vara tandlös! ;)

   Nosbuffar

   Radera
 3. Oj, får din matte både droppa dig i ögonen och klippa klorna? *stoooora ögon*
  Det hade min matte kunnat glömma kan jag jama! Matte har i drygt 3.5 år försökt klippa mina klor utan att lyckas *fnissjam*
  Sen om Frank är långsam med skinkan så skall han bara vara glad att du äter upp den så den inte hinner bli dålig, för vem vill väl bli magsjuk av gammal skinka?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte är jamarbråkig när det gäller det där med klor för hon ger sig inte även om jag springer min väg trettisjutton gånger. När hon var och hälsade på katten Söta Mary i Göteborg så fick hon rycka in, för Mary vägrade sitta still när hennes matte skulle klippa. Jag l o v a r att inte skicka matte till er också! :)

   Dålig skinka!?! Nä, då är det ju verkligen tur att jag äter upp den snabbt om Frank inte är tillräckligt snabb! Skinka får inte för-gås!

   Nosbuffar

   Radera