söndag 12 januari 2014

Kattpensation och tävling


I förra blogginlägget jamade jag ju om nånting som Frank och jag skulle få som kattpensation för att matte har dåligt sjamvete. Hon har börjat praktiken nu och har varit borta hela veckan och så kommer det att fortsätta i massor av veckor till, det var NÄSTAN så att jag inte ville kännas vid henne när hon kom hem i fredags!

Ni vet ju att vi har prinsesstornet och så har vi små och jamarsmå klöspelare runt om i reviret. Men så runt jul när matte hade fått några papperslappar av sin husse i julklapp tänkte hon att hon skulle titta på nätet igen, och vet ni, hon hittade ett jamarstort klösträd till oss för bara 602 lappar, så hon slog till!  :D


I förra veckan var ju lillmatte lillhusses flickvän här, och när paketet kom så satte hon och lillhusse igång att packa upp det, ja under min och Franks ledning förstås!


Frank: – Kom frugan, vi måste hjälpa till! Det här klarar de inte själva!Linnsen: – Ojjam, vad saker i lådan!

Tvåbeningarna försöker klara det själva!Frank: – Nu behövs det en stickis, jam menar skruv här! 


Linnsen: – Men ta inte beskrivningen då lillhusse, jag l ä s e r ju!! 
Frank: – Det här klarade vi bra frugan! Så högt det blev!
Linnsen: – Jag hade velat att det var rosa...
Linnsen: – Jag går och lägger mig nu Frank, jag blev alldeles slut av arbetet!
Frank: – Jam, gör det, jag sitter kvar en stund!

Frank: – Hmmm, jam, det är något som fattas! Nu vet jag...Frank: – Matte, ge mig en stickis, MATTE! 


Visst blev det fint vårat torn!  :D
Först undersökte vi det ordentligt, men så var vi så trötta så vi gick och la oss. Sen dess är vi bara i tornet när tvåbeningarna inte ser, vi har nämligen upptäckt att om vi låter bli att lägga oss där lägger matte godisbitar och lockar med för att vi ska gå dit när hon är hemma! Då kommer vi genast och klättrar runt!  :DI veckan när matte var i Kattstad och praktiserade så fick vi ett paket. Lillhusse sa att vi skulle vänta med att öppna det TROTS att det var adresserat till "Linnsen och Frank Kattsvans" *fnyser* så först när matte kom hem i fredags öppnade vi. Och kan ni tänka er, det var från Alice, Bosse och Mårrgan och det var GOOOOOODIS!!!!  :D

TACK allra bästaste Alice, Bosse, Mårrgan och matte Eva!
*nomnomnomnom*

Vi hade jamartur där, vår påse med sånt godis hade precis tagit slut! Tack snälla Alice, Bosse och Mårrgan, ni har verkligen koll på läget!!  ♥♥♥Jag har kommit fram till att en tävling skulle pigga upp tillvaron, hmm jam, helt enkelt för att det är mjaunuari och massa otäckt vitt ute.
Det är så att vi har två stycken tält, ett blått och ett brunprickigt. Nu har jam kommit fram till att vi behöver ju inte två tält, utan några andra katter kan få det ena, alltså har vi en tävling.


Så här ser vårt tält ut:

Tävlingsvinsten! Fast vi följer inte med... *fnittrar*
Är det någon som vill vinna det? :)
Man kan ha det ute i gräset på sommaren, eller ute på balkongen för att få skugga som vi har haft ibland.Tävlingsuppgiften i min mjaunuaritävling blir att svara på två frågor:

1. Vem var först upp på högsta våningen i tornet, Frank eller jag?
2. Vilken färg på pälsen brukar matte jama att jag har och som hon nu också har?


Hmmm, hmmm, behöver jam en utslagsfråga också? Nä, jag kommer inte på nån!
Om ni vill vara med i tävlingen så e-mjaua svaren till lillagosigabrun(kattkringla)gmail.com (byt ut kattkringlan så kommer e-mjauet fram). Vi kan jama att jag vill ha svaren senast FREDAG!
Nu ska vi jama hej då till matte som ska åka snart... Hon har kommit fram till att hon inte klarar att vara borta fyra nätter i sträck från oss och lillhusse, hon blir depriderad då, så hon åker hem en av nätterna och sover hos oss och åker tillbaka till Kattstad tidigt på morgonen istället!


*muttrar fula ord om nedersta texten som ser konstig ut och inte går att göra som vanligt*
Gos på varma fönsterbrädan idag när det otäckt vita yr ute!


16 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna är DISKADE för de jamade svar i kattentarerna. Det STÅR att svaret ska skickas på e-mjau! *tittar strängt*

   Radera
  2. Neeeeej, inte diskade - då blir vi ju blööööööta! *gråter*

   Radera
  3. Man måste LÄSA ordentligt i instruktionerna!

   Extramjuka nosbuffar

   Radera
 2. Jamarns vilken fin klösis ni har fått! Vilken tur att ni hjälpte till att tassa ihop den ordentligt, annars hade den nog kunnat se ut hur som helst.
  Vi läste att ni inte hittade dreamismixen i era affärer så vi tömde vår spargris och skickade iväg matte så hon fick köpa några extra. Det är klart ni skall ha dreamisar nu när er matte är på rymmen hela veckorna!
  *nosbuffar*

  ps
  sen är vi väldans nyfikna på om ni diskade klosterkatterna under kranen eller i diskmaskinen? Måste ha varit svårt att få alla att sitta kvar samtidigt eller diskade ni dem en och en?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste väldigt noga på beskrivningen och så var det bara för lillhusse och hans flickvän att lyssna och göra som jag jamade! Frank såg till att alla skruvar fanns på plats där de skulle vara. Inte mycket kvar för tvåbeningarna att fundera på då!

   Åhhh, tömde spargrisen... för oss... *snyftar rörd* Tack så jamarmycket igen! ♥

   En efter en diskades alla utom Sixten under kranen, han var lite skygg så honom puttade vi in i diskmaskinen så att han inte skulle klösa så! Då blev han dessutom torkad automatiskt! :D

   Nosbuffar

   Radera
 3. Det var en fin klösis ni fick av matte. Tur att ni hjälpte till med monteringen!
  Ha det så mysigt i den och klättra försiktigt i början :)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den fin! Vi klättrar och klättrar, men bara när nån tittar, annars ligger vi i fönstret och fundilerar på viktiga saker!

   Nosbuffar

   Radera
 4. Jamarns vilket tjusigt klätterträd/klösträd/slott ni fått och det var ett jamarns bra pris på det också.
  Hoppas det inte är för sent att skicka in svaren imorgon ?
  För jag hade behövt ett tält nu när jag är Catscout :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, jam undrar om vi inte ska ta och kalla det nya tornet för ett slott? Det var en bra idé, Kjelle! Prinsesstornet och slottet, jamarsnyggt! :D

   Kan INGEN av mina bloggläsare läsa????
   Det är klart att det inte är för sent att svara, fredag jamade jag ju i inlägget! ;)

   Just nu är det dessutom jamarstor chans att vinna eftersom det bara är Klosterkatterna som har lämnat in svar!

   Nosbuffar

   Radera
 5. Nu har vi tävlat *känner sig väldigt viktiga* :D
  nosgos å gottisar (och tröstegottisar och en handduk till de diskade klosterkissarna)
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att ni har tävlat! :D Och snällt att lämna en handduk till klostrisarna, endast Sixten blev torr, han åkte ju i diskmaskinen!

   Nosbuffar

   Radera
 6. Oh, nu må ni tro att matte ska få det hett om öronen! För vi tänker inte ge oss förrän vi får ett lika fint klösträd som ni! Så billigt också, vilket jamarfynd! Och vi vill ha ett tält också, det är minsann vår kattliga rättighet! *stampar med tassarna*
  Vi förstår verkligen att matte blir deppig av att vara ifrån sin kära familj <3 Hoppas den där kattpiken eller vad det heter, tar slut snart *håller tassarna jättehårt*
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart ni ska ha ett stort klösträd! Från den här säljaren köpte vi:
   http://www.ebay.com/usr/tectake3 Men det fanns andra som hade lika stora och billiga, titta bara så att shipping ingår eller inte blir för dyr! Vårt kostade 602 pengar med shipping! :D

   Den dumma praktiken är inte klar förrän i mitten på mars... :/

   Nosbuffar

   Radera
 7. Katten Sven13:30

  Oj, vilket jamarsnyggt träd, så stort så man nästan kan gå vilse!? Fast inte du förstår Linnsen?
  Tur att ni tog tag i monteringen av det annars hade väl hälften fortfarande legat kvar i lådan, syns ju tydligt på bilden hur förvirrade lillhusse och flickvännen blev när de skulle sätta igång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi, igår låg jag i den översta holken och tog det lugnt, sen hoppade jag rakt ner på soffan!

   De hade aldrig klarat det utan oss, vi fick lov att ge tydliga instruktioner för att det skulle bli färdigt.

   Nosbuffar

   Radera