lördag 18 januari 2014

Var det Frank? Eller var det jag?


Nu har ännu en av mattes praktikveckor gått, bara nio kvar... Hon inser mer och mer att hon också är en innekatt och trivs inte alls med att bo borta. Matte måste ha oss och lillhusse för att må bra!


Men i veckan träffade hon en annan orange katt istället för oss. Katten Enzo skulle nämligen till stickisen och eftersom han inte kan köra bil så skjutsade matte. Han jamade oavbrutet hela vägen, stackars Enzo...


Enzo: – Släpp u u u u u t mig!


Och så när matte kom hem till stan träffade hon ännu en stilig orange katt, nämligen grannen Tiger!Tiger hade uppkatterat pälsen till Fluff 5.8, jamartjock var den!

Sen det blev helg har vi gosat, sovit och blivit borstade
*kurrrrrkurrrrrkurrrrrrrrr*


*kurrrrrrkurrrrrrrzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz*


*kurrrrrkurrrrrr*Men nu var det det där med min tävling.
Jag måste jama att det är något av det roligaste med att ha en blogg, att få mail från er, för ni jamar alltid ner så kloka och ibland fundilersjama svar! Jag får fnittra ofta!  :D

Tävlingsvinsten! Den ena frågan var vilken färg på pälsen matte brukar jama att jag har och som hon nu också har?
På det kom flera olika svar som "röd", "mörk päls som glimmar i rött", "rödbrun".
Ullviva med Puma och Båtsman var mer poetisk i sitt svar och jamade "du har ju liknande färg som jag, tror din Matte kallar dig "höstfärgad", som de spridda färgerna i ett lönnträd på hösten", så vackert jamat!
Smulan jamade så här: "Brun med inslag av rött, det är snyggt tycker jag, jag har också röda inslag. Inte att blandas ihop med röda utslag, för det har jag inga!"  *fnittrar*
Fast Klosterkatterna både blev diskade här hemma och skickade in svar en gång till så lyckades de inte gissa rätt, och några som verkligen jamade fel var Maurice och Kajsa: "svaret är naturligtvis PADDA
*väldigt självsäkra och bokar plats på campingplatsen i Örebro*". Jam är chockad, skulle min päls vara PADDFÄRGAD!?!?!?!  :O Nä, där blev det absolut inget tält att använda på campingplatsen!
Lillebror Ajfåns var också med och gissade och han gissade på "kjYsS" fast det inte fanns något... *fnittrar igen*
Svaret på frågan är: Höstfärgad!
Jam, så brukar matte kalla min päls. Den innehåller ju både rött, brunt, beige, orange, vitt, svart och gult (på magen). Matte har ju gjort nåt med sin päls så den är också nästan höstfärgad, men jag måste då jama att i vissa ljus glimmar hennes päls mer i lila, DET gör INTE min! *fnittrar så jag ramlar baklänges*

Höstfärgad Linsessa!Den andra frågan var vem av oss var först upp på högsta våningen i tornet, Frank eller jag?
Här var ni väldigt eniga, av 16 tävlande var det hela elva stycken som var säkra på att jag var uppe på toppen i tornet först, tackjam för det! Men så är det ju också jag som är familjens klätterkatt!
Men jag fick också in svar från exempelvis Adam som inte trodde att någon av oss varit uppe i toppen, Ajfåns röstade återigen på "kjYsS" eftersom han ville vinna "EeNo å jiNnTeN"! Stackars Ajfåns förstod inte vare sig att det var Frank och inte storebror Enzo som var i tältet på bilden eller att det BARA var tältet man vann, inte oss två! *fnissar tyst bakom tassen*.
Bara tre stycken trodde att det var min Frank som var allra först upp i tornet, Smulan svarade: "Tror det var Frank som var först, fast det borde ha varit du!".
Svaret på frågan ser ni här:
Jam var först och är den ENDE som varit högst upp!
Matte och lillhusse var jamarförvånade för Frank brukar inte klättra speciellt ofta till skillnad från mig. Ja, faktiskt så sitter Frank högst upp i tornet lite nu och då sedan det flyttade hit. När matte och lillhusse tittar på TV så hörs det ett jam långt uppifrån och så har Frank klättrat dit! Matte hade sett framför sig hur jag skulle kasta mig ut från översta våningen som en kattikaze-katt med benen vitt utsträcka och landa på henne i soffan, men så har det inte blivit.
Humm, hmmm, jam har faktiskt inte ens varit uppe på översta våningen än... Jag tycker att det räcker med att vara på näst översta, i holken...
Hallåjam, hur kom jam så här högt upp??
Hjälp mig ner, jam är höjdrädd!
Nej, jam ÄR inte rädd, jam KAN klättra! 
Av alla 16 svar fanns det bara en enda katt som gissade rätt på båda frågorna, här ser ni deras svar:
"Jag har jamat med Maja Gräddnos och vi tror att Frank var uppe först, som en äkta gentlekatt, för att säkerställa att det var ofarligt.
Sen tror vi att mattes hår och din päls är glimrande höstfärgat.

tassklappar
/Maja Gräddnos och Pelle"Så Pelle Boman och Maja Gräddnos har vunnit vårt tält och kan nu sitta och gosa där. Eller så blir det så att Maja sitter inuti och Pelle får vakta utanför som hos oss! *fnittrar*HURRJAM för PELLE och MAJA!!!

Lova nu att inte jama på Catbook vem som vann, utan låt Pelle och Maja se det här!  :D
Matte det är lite otäckt här uppe, men jag vågar!


Om några veckor, närmare bestämt den 15-16 februari, är det kattmässa i vår stad. Det brukar bli bloggträff då och Klostermattarna, tant Bm, Max och Måns husse, Wikkis mattar, Blogghjälpen och en massa fler brukar var där. Förra året hade matte för mycket att göra i skolan, men i år ska jag tvinga dit henne, det brukar vara jamartrevligt! :)

Kanske är det fler av mina vänner som vill komma? Jag tänker att bl.a Alices och Pelles mattar inte bor så jamarlångt bort och kanske kanske att Kjelle Bus ska ställas ut? *hoppas hoppas*

Om din matte kommer Pelle kan hon få ditt tält då, annars så skickar jag det! Grattis igen och tack alla som var med och tävlade! :D


14 kommentarer:

 1. Smulan och Ingalill20:54

  Åhhh så poetiskt - glimrande höstfärg! Verkligen värdiga vinnare! Grattis Pelle och Maja! Massor med tassklappar till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert! De var jamarduktiga som gissade alla rätt, fast jag tyckte ju inte att tävlingen var så svår förstås... *fnittrar*

   Nosbuffar

   Radera
 2. Attans osis att jam gissade på dig i det här fallet Prinsessan Linnsen :(
  STORT GRATTIS till Pelle och Maja !!
  Ska inte jama nånting på CATbook !
  Jam är numera pensionerad från utställandet så jag kommer inte upp till er i Örebro , om matte får ett ryck det vet man däremot aldrig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Kjelle för att du röstade på mig! Precis som Smulan jamade, det BORDE ha varit jag som var först!!

   Har du blivit pensionär, Kjelle?!?!? Du som är så ung och allt... Fast det är kanske skönt att slippa bli utdragen så där som domarna gör?

   Fast jag hade då hoppats att du skulle komma... *snyftar tyst*

   Nosbuffar

   Radera
 3. åååhhh*springer i cirklar*är det sant? säkert?
  Maja! Maja!...vi vann! Hördu tröttmössa(hon sover i sin koja)äh..
  tackJam söta Prinsessan Linnsen(och Frank)! vi är väldigt glada och lite stolta.
  Vi kan väl vänta lite så får vi se om matte kan komma till utställningen, annars får det bli paket. Fast inte med mitt namn då utan mattes, vi är osams med POSTEN om det för jag har inget legimitation och får inte gå in och visa min tatuering för det är en mataffär*muttrar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa *nickar ivrigt* det var ni som vann! :D

   Jam hoppas att er matte kommer, för henne har inte vi träffat än!

   Det är jamarkonstigt att du inte får gå själv och hämta ditt paket, du är ju en utekatt...

   Stora nosbuffar

   Radera
 4. *gruffar* Först blir vi diskade som om vi vore gamla tallrikar och sedan jamar du att vi svarade fel på båda frågorna... hur mycket skall man behöva stå ut med egentligen?!? *suckar* Jamjam, det är inte mycket att göra åt. Får invänta nästa tävling istället! Och snart är det vår tur att hitta på något spinnande i bloggen... matte förbereder som bäst något alldeles särskilt!

  Tass från Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi, så går det när man inte läser instruktionerna! Men ni var duktiga ändå! :)

   Nosbuffar

   Radera
 5. Vi kattulerar Pelle och Maja till vinsten!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var de jamarduktiga som visste så mycket! :D

   Nosbuffar

   Radera
 6. Hurrjam till Pelle och Maja!
  Höstfärgad, det var bra jamat! Wilma hade samma fina färger som du Linnsen och det hade passat på henne också.
  Jamarbraiga svar många kom med!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, Wilma var också höstfärgad! ♥

   Alla våra vänner är så kloka!

   Nosbuffar

   Radera
 7. Hipp hipp HURRJAM för de lyckliga vinnarna! Och vilken fin vinst de fick :D Höstfärgad är en mycket bra och kreativ beskrivning, tycker vi!
  Hoppas många kan komma till kattmässan, det är alltid lika kul när vi bloggkompisar kan träffas :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, Maja och Pelle ska tälta i sommar! :D

   Det låter inget fint att jama att jag är brun, tycker matte. Jag har ju alla möjliga färger!

   Nosbuffar

   Radera