måndag 17 februari 2014

Miss-uppfattningar


Jag måste jama att vi har haft lite kattroverser här i helgen, vi är inte på samma nivå som matte när det gäller vissa saker.

Igår exempelvis talade vi om att vi var hungriga när klockan var nio på kvällen. Matte påstod dock att vi redan hade fått kvällsmat. Här blev det en kattrovers, för det måste väl ändå vara så att vi vet bäst vad våra magar jamar? Känner vi oss hungriga så är det ju för att vi inte har fått kvällsmat, eller hur?


Senare började hon slamra med våra kvällsmatsskålar och då kände vi än tydligare att vi verkligen inte fått kvällsmat och fick lov att jama ifrån. Matte påjamade att hon skulle göra i ordning eftersom tant Bm ska ge oss mat och gos i veckan när matte jobbar och lillhusse är hos lillmatt i södra landet hos sin flickvän. Men vi kände att vi var hungriga, alltså borde vi fått kvällsmat! *stampar med tassen* För vem katten vill äta torrfoder när man kan jama till sig blötmat??
Sen skulle det vikas tvätt och vanligtvis brukar Frank och jag hjälpa till.

Vi hjälper till!

Just igår hade ingen av oss lust, Frank var upptagen med att sova och jag ville bara inte, men då tyckte matte att vi var osjamarbetsvilliga! Här vill jag jama att det är faktiskt ingen rättighet att få hjälp av sina katter! *stampar ännu hårdare med tassen*

Bara för att visa vem som bestämde satte jag mig på andra sidan tvätthögen och låtsades inte om matte! Hon försökte diskattera med mig, men det går faktiskt inte fortare när vi hjälper till matte, det vet du! Då ska du bara klia oss och nosa i våra pälsar och så vidare... *hytter med tassen*Nej matte, du måste bli självständig och kunna vika tvätten själv!
Matte kom aldrig iväg på kattutställningen i helgen, hon tyckte det verkade dumt att ge alla där halsfluff. Men jag har tänkt på en sak som jag vill fråga Kjelle Bus:

Tror du Kjelle, att Frank och jag skulle kunna ställa upp på utställning? Om de fick dra ut oss så att vi blev så där långa? Jam menar, mina ögon ser ju annorlunda ut och Frank skulle bita domarna, skulle vi få poäng ändå?  :D

Katt lika lång som väntan på godis... 

Hmm, nä kanske inte... Men när jag tänker efter skulle nog ingen i familjen få det, Lurrvar var ju väldigt söt jamar alla, men han var ju för liten för sin ålder och Lusse var också väldigt söt, men han hade ju bara en halv svans... Och ska det vara rätt och riktigt så skulle inte matte eller lillhusse heller få några poäng, en av dem är för tjock och den andre har för stora baktassar. *fnittrar*
Så även om vi inte är så perfekta att ha med på utställning så är vi lika snälla och mysiga som underbart vackre Kjelle Bus! ♥ Det får räcka för oss!Och vi har fått en award, det är lika bra som utställningspoäng!
Tack allra vackraste Pelle, det är roligt att bli belönad!   :D

Jag vill skicka den vidare till Frasse, Simba, Tasse och Gunilla! Jo, Frasse behöver också bli hyllad fast han inte är här just nu! Ni får den för att Tasse och Simba är så busiga och söta! Och för att Tasse ser ut som vår Lurrvar!  ♥6 kommentarer:

 1. Fy jam vad trögfattade 2-beningar kan vara ibland *suckar*
  Är ju klart som Tonfisksspad att ni vet när ni är hungriga !
  Kan ju jama att katter som biter eller river domarn blir diskvalificerade , så du Frank kan nog stanna hemma :)
  Vet faktiskt inte vad domarna hade sagt om dina fina ögon Linnsen ?!
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ÄR de... *skakar på morrisarna*

   Så fräckt att diska katterna, det kallar jam för straff!! :O Frank kan inte gå på utställning då för han skulle absolut inte gilla att bli diskad. Då slipper jag också gå!! :D

   Nosbuffar

   Radera
 2. Men hallåjam, vem skulle veta bättre än ni om ni är hungriga?
  Ni har allas våra stöd, men speciellt Bosses för han jamar att han vet hur det är att behöva jama (fullkomligt skrika enligt matte) efter mat fast matte påstår att han nyss ätit. Men om man nu skulle ha ätit nyss som matte påstår är det ju solklart att man har fått för lite mat om man är hungrig! Det kan väl varenda katt förstå!
  Sen tycker vi att det är synnerligen oförskämt av er matte att vilja att ni skall jobba med tvätten när ni är helt utsvultna.
  Grattisjam till awarden!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. *fnyser* Skulle Bosse skrika?!?!? Det tror jam då vad jag vill på, er matte hittar på så klart!

   Du har alldeles rätt i det, ingen av oss orkade ju vika tvätten, vi var för svaga. Vi ska be om extra mat nästa gång hon vill ha hjälp, då kanske att vi hjälper till.

   Tack tack, det är roligt att få pris! :D

   Nosbuffar

   Radera
 3. Jau håller fullständigt med daj, Linnsen - det är bara vi katter som ved när vi är hungriga! Det måste finnas nåen laug som sajer att mattar är skyldiga att ge oss mad när vi sajer till, tycker jau... och finns det ente en sån laug måste den genast ordnas!

  Förresten, maken till osjälvständig matte får en leda efter... menar du att hun ente klarar ens tvätten själver?!? Det gör ju till och med min matte, som annars är så... ehrm, hun står visst bakom maj just nu, men du ved vad jau menar.

  Tass på daj! hälsar Philemon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Phidemod, vad roligt att du inte har sduva längre! :)

   Jam tycker att vi ska jama med Kattombudskatten om den lagen, Philemon, det är ju en av det viktigaste sakerna att ha en lag om. *nickar allvarligt*

   Mattar eller tvåbeningar överhuvudjamat verkar vara osjälvständiga varelser, inte ett dugg kan de själva...

   Nosbuffar

   Radera