torsdag 13 mars 2014

Kattnappad katt hemma igen


Katt-Kuriren

Den katt som i februari kattnappades av grannen fick hjälp av pålisen och är nu tillbaka i sitt hem.


Det var i februari vi på Katt-Kuriren jamade om en katt i Kattskoga som blivit kattnappad av grannen. Den kattägde kunde höra katten, som vi kan kalla Tusse, jama inne hos grannen, men när han ringde på vägrade grannen att öppna.

Den kattägde hörde då av sig till pålisen för att se om han kunde få hjälp att få tillbaka sin ägare.

Idag kan Katt-Kuriren jama att fallet har fått ett lyckligt slut.
– Jam, när vi fick jamtalet av den kattägde så åkte vi iväg med två pålisbrummisar till den som stulit katten, berättar Gunilla R, påliskattistent hos Kattskogapålisen. Grannen öppnade och lämnade ifrån sig katten.

Så nu är Tusse alltså tillbaka hos sin husse och har säkert fått mycket god mat sedan dess.

Räpårter: Prinsessan Linnsen von Kattsvans


Nu påjamar matte att det var HON som jamade med pålisen i ett annat ärende som räpårter. Men det spelar väl ingen roll? Jag vill också få jama om nyheter.
Sant är i alla fall att katten som vi kan kalla Tusse nu är tillbaka hos sin husse efter att ha blivit kattnappad av grannen. Matte och vi såg nyheten när den kom ut och har undrat hur det gick för katten, och så igår ringde matte till pålisen för att jama om tvåbeningsbrott och passade då på att fråga om katten.
Det visade sig dessutom att kattpålis Gunilla hade två egna katter som var från Kristinehamns djurhem, bra va?  :)

Man FÅR ju inte kattnappa andras djur, men hade egentligen inte Tusse som vi kallat honom, det ganska bra? Det fanns ju faktiskt två stycken som ville ha honom, tänk om alla katter hade det så...


Här hemma är det mera som vanligt nu, matte är klar med praktiken och lillhusse har åkt till det Pålska landet. Jag förstår inte det där att vi hade oturen att hamna hos så reslystna tvåbeningar, matte ska till norra landet nästa vecka och sen är det Morrtala igen... *suckar* Det är ju i alla fall tur att vi har två tvåbeningar så de kan byta av varandra!

Vi dividerar just nu med matte om mattor. Stora vardagsrumsmattan har kräkts på och åkt i tvättmaskinen en gång för mycket och rasat ihop. Nu fundileras det på om det ska vara någon ny matta här alls, men vad ska jag kräkas på och Frank torka svansen på annars?!?! Idag fick jag lov att kräkas på golvet, mycket otrevligt.

Hur har ni kompisar det med mattor? Är era tvåbeningar också surikater och vill plocka bort dem?14 kommentarer:

 1. Vi har mattor att kräkas på, eller bara ligga och gosa på(inte på samam ställe så klart)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaham, så du Pelle får kräkas på mattorna utan att bli fråntagen dem?
   Jam, ska minsjam överjama matte om att vi MÅSTE ha en ny matta (hmm, matte också kanske?) i vardagsrummet!

   Nosbuffar

   Radera
 2. Lillie är en surikat - vi har bara en matta. Men det beror nog mest på att hennes tassar inte funkar så bra. Kajsa är kräkakattan och hon är rätt uppfinningsrik. Mattan, soffan, stolen, sängen, kuddar, converse, handväskor, tvättkorg... Lite överallt faktiskt. Lillie blir alltid lika glad när hon hittar en spya/hårboll där hon minst anar det :D

  Du är en jamarns bra räporter Linnsen!
  nosgos å gottisar
  M&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, ja om tassarna inte funkar kanske det kan vara ok att bara ha en matta och Kajsa har verkligen fundilerat över strategiska ställen att kräkas på! *fnittrar*

   Åh, tack! Jag måste nog starta en egen tidning!

   Nosbuffar

   Radera
 3. Vilket repårtach! Så bra att katten är hemma igen! Besvärligt när de ska fara åt alla håll, de ska ju vara hemma! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att katten fick komma hem. Och tänk att pålisen skickade hela två brummisar för att ordna det! :D

   Tänk om vi skulle börja resa så där, vad snopna de skulle bli!

   Nosbuffar

   Radera
 4. Hmmm... nu skäms jag lite här, faktiskt. För jag har sagt till er matte att hon måste skaffa en ny matta åt er att kräkas på, men själv har jag nästan inga mattor på golven... *rodnar*

  Räpårtaschet var jamarbra i alla fall! Och tänk, så glad jag blev att pålisan som er matte pratade med är kattägd av missar från just "mitt" djurhem!

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inga mattor, Syster Kicki? Vad ska stackar Philemon och hunden kräkas på då?? Katt-astrof!

   Matte tyckte att det var en trevlig pålis, hon jamar att om alla påliser brydde sig så mycket om katter så skulle nog världen vara finare för oss alla!

   Nosbuffar

   Radera
 5. Härligt att höra att missen är hemma igen :)
  Hemma hos mig har vi i princip inga mattor alls att kräkas på.
  Hallmattan får man inget bra grepp i med klorna när man ska kräkas , så dom få gånger jag har kräkts i mitt snart 4:a åriga liv så har jag gjort det i sängen.
  Givetvis på husse´s sida :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. *noterar: inga mattor hos Kjelle*
   Hmm, man tänker sig ju att en så fin pälsboll som du borde ha massor av vit päls i magen... men sängen är en fin plats att kräkas på! Hihihihi, stackars husse!

   Nosbuffar

   Radera
 6. Katten Sven17:38

  Va' läskigtv att bli kattnappad, men tur att det slutade bra! Också vi är mycket imponerade av din skicklighet som räporter!
  Vi har många mattor att kräkas på, mest trasmattor för de är lätta att tvätta i tvättmaskinen!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tänk vad omtyckt den katten måste ha varit, när till och med grannen ville ha den... Det är katturligtvis jag som ha lärt matte att skriva, det är därför som HON kan nu också!

   Åh, många mattor! *ser lyrisk ut*

   Nosbuffar

   Radera
 7. Vad läskigt att ni har grannar som kattnappar oskyldiga katter! Tänk om de kattnappar Frank när han smiter ut i trappan? *morrhårsdarr*
  Jamarbra repårtach och skönt att missen blev räddad och fick komma hem.
  Här hemma har vi flera mattor, mest trasmattor som är lätta att tvätta. Nu kräks vi inte speciellt ofta, men det är en kattlig rättighet att ha en mjuk matta om behovet uppstår!
  Ni får jama till matte att köpa en ny matta till vardagsrummet som inte är så mjuk och fluffig och även köpa några småmattor som är just mjuka och gosiga men lätta att tvätta till andra rummen, så har ni dem att kräkas på och så kanske ni är snälla och låter bli vardagsrumsmattan.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej nej Alice, nu har du fått det om baktassen! Det var inte VÅR granne som kattnappade en katt, det var en granne i Kattskoga!
   Matte muttrar nu nåt om att hon skulle kunna tänka sig att kattnappa både grannkatten Tiger och hans söta lillebror Simba, men jag väljer att låtsas som att jag inte hör det.

   Jam men visst måste det vara en kattlig rättighet! Men jag tänker INTE låta vardagsrumsmattan vara, den är ju störst och bäst! *skickar iväg matte till ikekatt för att köpa en ny*

   Nosbuffar

   Radera