lördag 8 mars 2014

Ont och gott


I mitt förra blogginlägg jamade jag att vi fått en jamarfin present av mattes arbetskattrat. Idag ska jag visa vad det var!

Mattes arbetskattrat i Kattstad är också räddischerare och hon är berömd i kattvärlden, det är nämligen hon som gör de underjama Bumbisbäddarna till förmån för hemlösa katter! De heter så efter hennes katt Bumbis. :)

Kan ni tänka er att vi fick en alldeles egen sådan av Marijam ehh Maria. :D
Åhhhhh, kurr vilken skön bädd!

Maria har jamarmånga katter, nio stycken. När matte kom hem från Kattstad frågade vi så klart vad de hette, men kan ni tänka er att matte under sju veckor glömt att fråga!!!   :O
Man får ju skämmas morrhåren av sig... *skakar på morrisarna för att känna så de sitter kvar*

Vi vet i alla fall att Maria har katter av alla färger, men också att hon har jourkatten Putte som flyttade in ungefär när matte började i Kattstad i januari.

Från början var han jamarrädd och skygg och vågade inte riktigt bli klappad. Han fick lov att bo i det varma förrådet eftersom hans öron var fulla med otäcka saker, men Marijam Maria sov hos honom där.
Matte fick rapporter om hans framsteg och varje arbetspass visade matte och Maria varandra bilder, hon på Putte och matte på oss. Så småningom blev Putte kattererad och så lärde han sig att leka med musar och snören och ligga ovanpå Maria och gosa. I fredags fick matte veta att Putte har fått flytta in i huset och träffa de andra katterna! Vad roligt för honom!  :D

Nästa steg för Putte blir att få följa med till Marias matte och husse. Hon hoppas att han ska kunna trivas med den katt de redan har, för då får Putte bo där i fortsättningen.
Tänk vilken jamartur att Putte träffade på just Maria, en riktig solskenshistoria tycker vi!

Här ska ni få se vilka fina kläder Maria har!  :DEn tröja med katt...... och en till tröja med katt på!  :D
Bumbisbädden låg i en papperskasse som luktade nio katter!En trevlig leksak fick vi också!
Titta vilken jamarklok text som stod på!

*kurrrrrkurrrrrrkurrrrrr*
Våran alldeles egna Bumbisbädd får man plats TVÅ katter på!  :D 

De första dagarna när vi fått vår bädd låg den på vardagsrumsmattan så att vi skulle lära känna den. Men matte upptäckte nåt som hon tyckte var konstigt. När Frank och jag ställde oss på bädden första gången nosade vi på den och sen krafsade vi båda rejält på den. Matte förstod inte varför, hon var rädd att vi skulle kissa eller nåt, men det var ju för att markera ordentligt att det är VÅR Bumbisbädd nu!  :)
Kurrr, jamarskönt det här... Zzzzzzzzz...Mmm, lika skön åt det här hållet!
Maria envisades med att kudden var väldigt viktig, men se den puttar både Frank och jag bort! *fnittrar*


Tack så JAMARMYCKET snälla Maria för Bumbisbädden, den är redan en favorit! ♥♥♥
Tyvärr måste vi jama att vi är lite kluvna till Maria. Vi fick ju den fina bädden, men hon gav också matte en JAMARDUM idé.

Ni vet ju att Frank och jag tycker att det är roligt att undersöka trapphuset. Matte har tyckt att det har varit ganska okej så länge vi springer uppåt och hon kan locka in oss med godis. Lillhusse däremot har blivit jamararg på oss varje gång vi har smitit ut. Han är rädd att vi ska springa vår väg, så han har motat in oss med fötterna varje dag, vilket retade matte. *suckar över tvåbeningar*

Men så var det så att det behövdes tas hit en tassverkare. Matte och lillhusse har dragit sig för det och låtit det trasiga vara. Tassverkaren lär ju inte vilja jaga oss runt i trappen... Dessutom när tant Bm var kattvakt åt oss så passade Frank på att smita ut.

Det var då som Maria gav matte den dumma idén. Hon jamade att matte skulle göra en vägg så att vi inte kunde komma ut och så visade hon massa förslag. Matte klurade och tänkte och fundilerade och så slog hon till och nu är allt förstört. Vi kommer inte ut, inga fler upptäcksfärder, vi kan inte rymma!!!  :O

Titta!!


Vår flyktväg är förstörd!!!!!!
Frank har undersökt noga och det går inte att komma ut om vi inte hoppar över...


Inte nog med att vår flyktväg försvann, vår allra bästa klöspinne, utöver klöstornen, är på andra sidan väggen varje gång matte eller lillhusse är ute!!! Vi kan alltså bara klösa på bästa klöspinnen när alla är hemma för då är väggen undanvikt...
Det MÅSTE stå något om det här i Kattlagen!   :O

Bäst vi passar på att klösa nu då, Frank... Jam känner mig kränkt över det här, frugan. Kränkt!
Varje gång som nån kommer hem sitter vi nu så här ledsna och övergivna på andra sidan...
Hur kunde du göra så här mot oss, matte?

Vi försöker att inte vara upprörda, jam menar Maria gav oss ju faktiskt den skönaste bädd vi har haft!
Matte försöker trösta oss med att vi har en vägg för dörren för att inget ska hända oss, men äventyren, ÄVENTYREN är fråntagna oss!  :(

Men om vi ska försöka se något positivt med den förjamarns väggen, så precis som vi inte kan komma ut, kan heller inte Jasmine som bor ovanpå oss komma in! Om hon är i trappan lurpassar hon nämligen vid vår dörr när matte och lillhusse går ut och så FRÄSER hon åt mig. Men nu kan hon inte göra det mer! Hihihi!


*vinkar till Maria med tassen och går och lägger mig på Bumbisbädden och sover*10 kommentarer:

 1. Smulan W23:39

  Vilken fin bädd mattes kompisrädisa har gett er! Den ser toppenskön ut. Min matte har köpt en fäll till mig, men jag tycker den är otäck! Jag tänker i n t e ligga på den. Det kan hon göra själv.
  Men vad fräckt att stänga ute er från äventyren! Jamarns vad upprörd Frank var! Men att ni vågar springa ut i trapphuset, det har jag aldrig vågat: Är det kul? Ska se om jag kan ta mod till mig och försöka någon gång när matte inte är beredd.
  Apropå matte så kan jag tala om att hon satt här och sa åhhh och dreglade lite grann över de fina tröjorna som rädisan hade på sig. Hon blev väldigt "vill ha-ig"
  Hejdå från din syster Smulan *vinkar med tassen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så roligt att höra av dig Smulan! Det är så tomt utan dig på Catbook... :'(

   Klart du inte ska ligga på den otäcka fällen! Kan du tänka dig att när lillhusse kom hem och såg vår Bumbisbädd första gången så jamade han att HAN ville ligga på den, så fin tyckte han att den var! :D

   Frank jamade fula saker, det var nästan så jag inte kunde visa det...

   Jag tycker absolut att du ska testa trapphuset, annars är det här ett tips!
   http://prinsessanlinnsen.blogspot.se/2013/01/rormokatt.html

   Vet du Smulis, jag ska jama ner en hemlis bara till dig!
   *Viskar tyst* Mattes mattes husse sparade alla sina pengar där jag var nere och rörmokattade i blogginlägget. Alldeles innan Skaparkatten kom och hämtade honom jamade han till mattes matte att titta där, och i en väska låg över hundra tusen pengar! :D
   Om du smiter ner vid dina rör kanske du också hittar en sån väska, Smulan!

   Hihi, visst hade Maria fina tröjor! :)

   Nosbuffar

   Radera
 2. Den där Bumbis bädden ser jamarns myyysig ut !
  Ungefär tre kattiljoner mysigare än den där dumma väggen :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ÄR jamarmysig, Kjelle! ALLA borde ha en sån! :D

   Väggen ska jag kräkas på!! *börjar slicka i mig massor av päls*

   Nosbuffar

   Radera
 3. vilken fin bädd, den ser verkligen skön ut! Synd att hon kom med dumma ideér också, hade ju räckt med de bra sakerna! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar den verkligen!

   Jam, vi tycker att det är konstigt att samma tvåbening som hade en så dum idé samtidigt kan göra så sköna kattkuddar... Mystisistiskt!

   Nosbuffar

   Radera
 4. Vilken underbar bädd! Matte säger som lillhusse; hon skulle också vilja ha en egen sådan bädd. ;-) Men den där skärmväggen måste väl vara felkonstruerad. Vi tycker bestämt, att det saknas en tasspedal så att NI kan vika undan väggen när ni vill. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maria som gjorde den har jamat till matte att hon faktiskt gjorde en sån i tvåbeningsstorlek en gång och att det var ett jamarns jobb som hon aldrig gör igen, hihihi!

   Vi är verkligt missnöjda med den här väggen... helt plötsligt är vi bara instängda. :(


   Nosbuffar

   Radera
 5. Jamarns vilken fin bädd! Vi förstår att ni gillar den! Även den där kassen som luktar av nio katter låter jättespinnande.
  Matte blev väldigt avis på den svart/vita tröjan med katt på, vi erbjöd henne lite extra päls på sin men hon muttrade att det inte var samma sak.
  Men vilken otäck skärm er matte har satt upp! *ryser* Som tur är har matte inga såna planer än så länge fast Bosse försöker rymma varje dag. Matte kom nämligen på av en händelse sist det var snö att vi inte gillar stampande skor. Vanligtvis brukade hon stampa av skorna nere i trapphuset men av nån anledning hade hon inte gjort det en dag och stampade av den sista snön precis när hon öppnade ytterdörren och såg 3 katter snabbt backa ett par meter och snällt sitta kvar lite avvaktande.
  Så det där otäcka gör hon varje dag nu när hon kommer hem, stampar med fötterna precis när hon öppnar dörren. Vi blir inte rädda men tycker inte om det så vi väntar med att gå fram tills hon har slutat. Får man göra så mot sina katter? Nu är visserligjam er skärm kattiljoner gånger värre, men borde inte våra mattar bli glada när vi vill välkomna dem hem?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. *fnyser* Här erbjuder ni extrapäls som matte kan sätta på tröjan och så duger det inte?! *fnyser igen*

   Stampande skor, huuu, det låter otäckt! Det har vår matte eller lillhusse aldrig testat som tur är. Frank skulle bli jamarrädd! :O

   Jam måste jama att det är verkligt otacksjamt både att stampa med tassarna och att sätta upp en vägg. Vi blir ju så glada när de kommer, alltså borde de vara lika glada att bli mötta! Om vi sedan tar en liten tur i trappan kan väl inte göra så stor skada...

   Nosbuffar

   Radera