tisdag 19 augusti 2014

Isig mat


Som jag tidigare jamat åkte ju lillhusse till ett hungrigt land och matte till ett isigt, dock var de inte borta samtidigt. Nä, de som har varit hemma hela sommaren har så klart varit vi. Först skötte vi matte och hemmet när lillhusse var borta, sedan lillhusse och hemmet när matte var borta osv. Det är INTE lätt att sköta ett helt hem själva vill jag jama, men det vet ju ni som också anbefalles att sköta hela hemmet när era tvåbeningar åker bort.

Idag tänkte jag visa vad vi fick som lön för att ha skött allting när matte varit borta.Jamars, vad det luktar gott i den här påsen... 

Vad jamade du matte, ska jag komma ut ur påsen? Men det luktar fisk här! 
Det här luktar jamargott, tårrkad fisk från isiga landet! *nomnomnom*
Jag fick lov att tugga på plasten till och med! Och kan ni tänka er, fisken är fortfarande OÖPPNAD!!!!!  :O

Blötmat också... Mums!Allt är BARA mitt!!! Massor av isig blötmat!!  :DMusar att jaga från isiga landets enda katthem där matte gjorde en intervju. 

Tack ska du ha matte, det var perfekt kattpensation för det hårda arbete som Frank och jag har utfört! *rullar sig på påsarna igen*


Jag kan jama nu när vi har smakat, att Murr är alldeles jamargod blötmat. Matte gillar att det är bilder från isiga landet på påsarna, men vi gillar innehållet mest! Det är gjort av fiskar som har simmat där utanför och får som har gått omkring på ön. Matte tycker för övrigt att jag kan ställa upp som reklamkatt för Murr. Tror ni jag skulle passa som det?
Faktiskt har vi några påsar Murr kvar, matte tjuvhåller på dem. Jag funderar på om jag kanske ska lotta ut en eller så.  :)Blivande blötmat?


Matte undrar om ni vet vad det kan vara som är på ovansidan av min nos? Det är svart och går att skrapa bort. När jag dricker blir jag blöt om nosen och det ser ut så där, tror ni kanske att jag möglar???
Matte minns en katt som hette Liza/Lisa, kan det ha varit Kolfarts matte och husse hon bodde hos? Hon fick tumörer i bland annat örat, små svarta runda saker, kan det vara nåt sånt tror ni?


10 kommentarer:

 1. Vilka bra saker ni fick! Just vad ni behövde efter allt jobb! Jag (Deco) blir svart precis i nederkanten av nosen och det går att ta bort, lite smuts helt enkelt. Det sitter liksom i ett veck så det är svårt att komma åt sjäv. Matte får hjälpa till.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam är väldigt nöjd med sakerna, god mat kan man aldrig få för mycket av! :D

   Hmm, kanske att det här också är smuts då? Någon på Catbook hade kattenterat att det borde kollas upp så då blev matte nojig. Hon tänker att det kanske är bättre att gå en gång för mycket än en gång för lite till stickisen, så jag får nog åka brummis om några dagar... :/

   Nosbuffar

   Radera
 2. katten Sven19:37

  Vilka fantastiska bilder på dig å Murrismaten, du borde få provision från dem för att du reklamar så fint. Ojojoj jag e inte så kunnig gällande svart grejs på nosen men inte ser det så farligt ut - du e för övrigt för ung för att mögla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackjam så mycket! *niger* Jam kanske ska jama åt matte att skicka mina bilder till Murrfabriken? Jag vill ha massor av Murr i betalning!! :D

   Hihihi, vad skönt att du jamar att jag är för ung för att mögla! Men jam undrar när man blir så gammal? *bekymrad*

   Nosbuffar

   Radera
 3. Hej Linnsen! Oj vilken massa godsaker du har fått. Lyckans ost! Fast det ser lite farligt ut med den där plastpåsen på huvudet tycker vi, även om den luktar mumsmums.
  Matte säger att Lizas tumör på örat var som en liten ärta och gick nog inte att skrapa bort. De andra tumörerna under magen var stora knölar. Lizas bo finns kvar om du vill titta på Lizas öra. Vi tror inte ditt svarta är samma sak. Inte tror vi att du håller på å möglar heller. Fina Linnsar möglar inte bort. Kanske lite acne bara?
  Gos på Nosen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallåjam! *vinkar*

   Som tur var så höll matte koll på plastpåsen så jag inte fastnade i den, men den luktade ju så gott! :D

   Matte var inne och hälsade på Liza nu och hon tänkte på hur lik henne jag är! Så fin hon var med missommarblommor! *beundrande* Det ska jag ha nästa år när det är missommar! :)
   Det svarta på min nos ser inte ut som Lizas plupp på örat, men matte går nog iväg med nosen (och mig) i alla fall, för säkerhets skull! Tack för hjälpen! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 4. Tur att det är lite ordning på er matte så hon köper med sig gottig mat från det isiga landet! Men nog läste vi väl fel om att ni inte har fått smaka på den tårkade fisken än?
  Det svarta kan det vara samma som Simba hade, svarthaka? http://gunillaofrasse.allas.se/simba-min-haka-ar-inte-svart-langre/
  Både han och Stationskatternas Findus har haft det.
  Men vad jag har förstått så är det ofarligt och deras försvann när de bytte vattenskål.
  För inte har du väl börjat mögla i det varma och fuktiga vädret i sommar? *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det ÄR så, Alice... INGEN har fått smaka på den tårrkade fisken än... Matte ville inte öppna den när lillhusse var borta, inte för att han kommer smaka men, hon påjamar att hon vill ha lite hjälp med att äta upp den. Räknas inte vi, undrar jam?!?!?!? Det skulle inte förvåna mig ett dugg om hon slänger den till slut... :'(

   Kanske jag har svartnos då? :) Det har ju varit varmt och fuktigt, så kanske att det är mögel. Matte jamar nåt om tvättmaskin och 90 grader nu, men det gäller nog någonting annat.

   Nosbuffar

   Radera
 5. Kattamatur lät väldigt gulligt tyckte både jag o matte :)
  Men alltså har er snåla matte fortfarande inte öppnat den torkade fisken ??!!
  Det är ju skandal ju !!!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gulligt! :)
   Skandal är alldeles precis korrekt, hon är den snålaste som F I N N S!!!!!!! :O

   Nosbuffar

   Radera