söndag 14 oktober 2012

Söndagkvällsblogg


Fy hundan, vilken helg det har varit!

Vi har haft det mycket jobbigt för matte fick nån släng av röra-till-sjuka.
Det underliga med tvåbeningar när de städar är att de alltid först verkar göra allt en kattiljard gånger värre...

Hon började med vårat lekrum i torsdags och hävde ut varenda pinal i hallen, stackats lillfjanten blev ju så rädd att han nästan kissade på sig och vågade inte komma fram på hela dagen...

Sedan ställde hon in allt igen, fast nu på ett helt annat sätt. Titta:
Vilken katt tycker att det här är spinnande att leka i??
Det finns ju inte ett dugg att upptäcka längre...
Sedan har matte äntligen förstått det där med att man förändras. Hon har varit jamarorolig för att jag i början lekte massor med bollar och plötsligt var det inte roligt längre, men jag hade ju helt enkelt hittat andra saker som jag tycker är kuligare.

Matte känner OCKSÅ att hon har förändrats de senaste åren.
Så här såg det ut i vardagsrummet ända tills igår:Ca 350 vita katterEn överfull hylla med mattes Hello Kitty-samling i oordning, blandat med bland annat våra saker.
Ni tycker säkert att det är jamarmånga, men det var väldigt väldigt många fler för fyra-fem år sedan. De senaste åren har matte sålt av samlingen till förmån för sådant som hon hellre vill göra, resa till exempel.

Men till det där med att förändras, igår kände hon att det var dags, så hon rev hela hyllan, dammsög varenda gosedjur och la i tre högar. Några som betyder speciella saker och som får bo kvar i lägenheten, ett mycket stort antal som får flytta till Tradera och så slutligen ett ännu större antal som åkte ner i källaren. Att göra sig av med ALLA klarar inte matte än och de bor ju faktiskt utsökt bra i plastsäckar i källaren!  ;)

Jag var lite orolig när det började jamas här om katter som skulle flytta men det var alltså inte några av oss som går på fyra tassar!  *pustar ut*

Till skillnad från de tre andra slöfockarna har jag så klart varit behjälplig under helgen.Undersöker saker som matte har kastat i soffan...

Kollar om hyllan känns stadig och bra...

När matte började möblera i ordning påstod hon helt plötsligt att mitt prinsesstorn inte skulle få plats, gissa om jag blev arg!! Det har stått på två olika ställen sedan vi flyttade hit för snart tre år sedan. Så som det har stått nu senast har det varit jamarbra för då brukar jag börja i hallen och sen springer jag uppför klöspinnen och högst upp i tornet, jamarkul!  :D

Vi fick ha ett MYCKET allvarligt jamtal och till slut fick hon ge sig eftersom vi absolut ville ha tornet kvar och stående på det roliga sätt. Matte tycker inte att det är optimalt, men å andra sidan, vilka är det som är hemma mest?? Just det!Du kastar I N T E ut mitt torn matte, då tar jag min matskål och går!

Nu börjar det bli ordning i vardagsrummet, även om bokhyllan ska göras i ordning och en del annat.Jag har tagit tillbaka mitt torn från lillfjanten!Mattmusar!

Nu ska jag jama ikapp kattentarer!  :D

10 kommentarer:

 1. Huvva - förstöra en hel lekplats så där!! Städa den!! *ryser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det fräckt gjort! Vi hade det ju jamarspinnande i lekrummet... :/

   Nosbuffar

   Radera
 2. Men huvvaligen som er matte hållit på !!
  Vilken tur att ditt rosa klätterträd fick stå kvar på SIN plats :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen jamartur att mitt torn överlevde mattes galenskap! Det står inte på riktigt på samma plats, men det står "springvänligt". :D

   Nosbuffar

   Radera
 3. Alice22:30

  Det är bäst att hålla sig undan när mattar drabbas av städbacillen, annars råkar det väl åka med en katt ut i soprummet av misstag. Bra att du jamade ifrån om prinsesstornet. Det räcker ju att hon förstörde ert lekrum.
  Mattmusar är jamarskoj att jaga tycker vi också!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här åkte det ju med massor av katter! *fnissar*

   Frank brukar jaga det som matte tror är "osynliga saker" *pfft* osynliga...

   Nosbuffar

   Radera
 4. Anonym23:31

  Så fiiiint ni fick det...mycket större att leka på...nu kan ni verkligen göra hela-havet-stormar-race i hela lägenheten...superkul!

  Tycker att matte har varit supereduktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, matte är inte alls säker på om hon gillar att ha portalen öppen, men vi tycker att det är smart för då kommer man fortare till maten! :D

   Nosbuffar

   Radera
 5. Hrm - du startar med att säga "fy hundan"...
  Lite diskriminerande, tycker jag! ;)
  Tänk om JAG skulle börja mina klagoinlägg med "fy kattsingen"...
  Men det har jag ALDRIG gjort. (Skulle förresten inte mina katter godta...)
  Du är en sötis, Linnsen, och det är dina båda kattboende också, eller vill dom hellre kallas STILIGA, killar som dom är?
  Ha det riktigt bra, allihop, ville bara jamskälla en liten hälsning. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kasper! *vinkar med tassen på lagom långt avstånd från skällisen*

   Du FÅR börja dina inlägg med "Fy kattsingen"! *fnittrar*

   Tack snälla för att du tycker att jag är söt, du ser också söt ut!

   Försiktiga nosbuffar

   Radera