söndag 10 februari 2013

Böcker


Matte har varit lite miss-modig sedan det senaste skrivprojektet började i skolan. Hon har jamat om att självmorden i Örebro ökar och det var ju inget som gjorde någon glad... :(
Nu är det projektet äntligen klart och de ska i stället jama om lokala nyheter - i Hällefors, händelsernas centrum... Pffft!

Mattes artikel om Syster Kicki finns förresten att läsa även på nätet nu!
Här!  :D 


För att pigga upp henne tvingade jag henne att gå in i en bokaffär på nätet och köpa böcker, jag vet ju att hon tycker om att läsa.

Jam fick välja böcker och titta vilka roliga jag har gett henne! ALLA handlar de om viktiga saker, katter!   :DJAMARbra böcker!  :DDe här ska jag och matte ha högläsning med hemma, lillfj Lurrvar och Frank och lillhusse ska få lyssna, åh så jamarmysigt vi ska ha! *kurrrrrrkurrrrrrkurrrr*Men man måste ju ändå jama att matte inte gör mycket för att bli glad igen, titta vad hon beställde för bok själv!  :OVem blir glad av att läsa den här????  De flesta tvåbeningar har ju någon gång läst tidningen Bamse, som handlar om en jamsinnigt stilig och alert svartvit katt som heter Katten Jansson. Många har undrat varför han heter Jansson och jag kan berätta att han egentligen döptes till Jamsson, men någon klantskalle stavade fel i tidningen. TÄNK att tvåbeningar ALDRIG kan sköta sina uppgifter! Hade de varit smarta hade de dessutom döpt tidningen till Katten Jamsson på direkten, titeln är ju vilseledande annars, man luras att tro att det handlar om en nallebjörn.Jamarstilige Jansson med okänd flickvän  ♥♥I alla fall hade de en ypperligt trevlig uppgift på sista sidan i tidningen som vi stötte på, "Räkna katter"!En katt, två katter, tre...Hur många katter ser ni??  :)

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag tror också att det är 15 stycken!

   Nosbuffar

   Radera
 2. Svar
  1. Det är rätt svar! :D

   Nosbuffar

   Radera
 3. Bibliotekskatten Dewey <3 Jag vet inte hur många gånger som jag har läst den, men alldeles för många gånger... just love it! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en alldeles underjam bok... Katter är folkbildande, tvåbeningarna gick till bibblan för att träffa Dewey! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 4. Alice20:23

  15 katter räknade vi till. Det verkar vara jamarbra böcker du har valt ut, det blir säkert spinnande högläsning med dem.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag valt jamligt bra böcker! :)

   Nosbuffar

   Radera
 5. Många...
  Trevliga böcker i alla fall. Fast den sista (Monster) skulle nog matte vara alldeles för feg för att läsa...

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massor av jamare! :D

   Matte är modig på det sättet, men feg på många andra! ;)

   Nosbuffar

   Radera
 6. Pacha och Corto00:19

  Vàrat svar ar MàNGA!!! Vilka trevliga bocker eran matte laser!!! Vàran laser en bok om kraftor av herr Eko, vem kan tycka att en sàdan bok ar bra, utom matte dà forstàs!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svaret är rätt, det är massor av katter på bilden! :D

   En bok om kräftor? Såna ska man väl ha i kattmaten om man inte är allergenisk som jag förstås. :/

   Nosbuffar

   Radera