måndag 18 februari 2013

Tre nya katter har adopterats! :O


I förra veckan var det ju alla jamares dag och då gav vi matte och lillhusse presenter!

Lillhusse fick en kokbok som passar honom utmärkt och som han blev väldigt glad över!  :D
Han har redan erbjudit sig att laga mat på Trangiakök här inne, vilket matte mycket bestämt har tackat nej till. För säkerhets skull har vi nya batterier i brandvarnaren, det brukar kunna behövas när både matte och lillhusse lagar mat här hemma!  ;)Lillhusses första egna kokbok
Matte fick något helt annat, nämligen tre nya katter. Då frågar ni er, HUR har vi kunnat godta dem bara så där??

Jo, för de sitter runt mattes hals!   :DSjälva halsbandet är i silver, men här på bilden är det i guld, för matte fick fel och har nu fått ett nytt. 

Mattes nya katter heter F, L och L och det kanske ni inte förstår vad det betyder? Jo F står för Frank, L står för Linnsen och det sista L:et står för lillfjanten. Nu opponerar sig matte och påstår att det står för Lurrvar, men det är jag helt säker på att det inte gör! 
Frank, Linnsen och Lurrvar
Matte säger att de tre katterna har flera olika betydelser för henne. 
De symbosilerar oss katturligtvis och en gång i tiden var matte och vår fd husse på väg att starta ett företag som hette just "Tre katter", och nu HAR matte tre katter!  :D

Lillhusse frågade om det inte borde ha varit Frank som var guldfärgad eftersom han just är guldfärgad i verkligheten, men se, jag tänkte som så att eftersom jag är prinsessan i sammanhanget så är JAG guldfärgad, dessutom är jag den enda honan i familjen (ja, matte också). 
Matte själv påstår att hon tänker att jag är en hona och de andra är hanar, DÄRFÖR är min katt guldfärgad, men min förklaring är katturligtvis den rätta eftersom jag har ordnat halsbandet.
Att katterna sitter i ordningen F,L,L är också rätt eftersom det var i den ordningen vi flyttade hem, först Frank, sedan jag fyra dagar senare och så tre år senare lillfj Lurrvar.Om ni vill ge era mattar och hussar ett liknande halsband så finns det att beställa här, hos Sarah of Sweden. Hon är jamarsnäll!  :D


Imorrn ska jag jama om vad matte gjorde igår!


12 kommentarer:

 1. Margareta Pennebrink00:14

  Vad fint halsband, klart att du är i guld, Linsen, prinsessa som du är

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, så klart! :D

   Nosbuffar

   Radera
 2. Tack! Bilderna blev jättefina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för halsbandet! :)

   Nosbuffar

   Radera
 3. Alice16:50

  Jamarns vilket fint halsband! Självklart är det du som är i guld!
  Här har vi äntligen fått matte att beställa mobilskal, så nu ser alla vems mjausingen är! Vi beställde svarta katten till oss, sen lät vi matte efter lite överjamning beställa 2 lila skal till sig som hon kan få använda om hon lånar med sig telefonen till jobbet. Bara det inte händer för ofta... :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tänkte som så att istället för att matte målar in oss i huden så kan hon ha oss runt i halsen och alltid bära med sig oss!

   Åh, så ni fick mobilskalet, hurrjam!! :D

   Nosbuffar

   Radera
 4. Mycket bra att lillhusse kan laga mat på sitt scoutkök ifall strömmingen skulle ta slut i ledningen. Det gjorde min matte och lillhusse en gång, innan jag kom hit, och då var lillhusse enda ungen i skolan som fått varm middag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, så långt har inte vi tänkt! Det var klokt! :)

   Nosbuffar

   Radera
 5. Att lillhusse han fixa fina fisken är lysande tycker vi. Hur han nu är gör det. :D Halsbandet är jättefint! Klart att du skall bli guldig! fattes bare ann't!
  nosgos å fisk
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska lillhusse laga fisk??? Det tycker vi om! :D

   Det är ju liksom jag som är mest värd här hemma, jag är ju kattlig!

   Nosbuffar

   Radera
 6. Pacha och Corto00:12

  Oj sà fint halsband och sà bra du passar i guld!!!! Om Lillhusse lagar fisk kommer vi genast!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra att matte bär oss med sig nu, det känns tryggt!

   Vi vill också ha fisk, NU!

   Nosbuffar

   Radera