söndag 28 april 2013

Förbjudet!
Idag är det strålande vackert väder ute. Matte har bestämt sig för att ta med sig Lurrvar ut på äventyr. Oj, ni ser, jag är så vernös att jag skrev Lurrvar utan att tänka mig för, jag menar så klart LILLFJANTEN!

Ni förstår, det är nämligen så att sedan Frank rymde ur selen och jag gjorde ett allvarligt flyktförsök och nästan bet av matte handen när hon höll fast mig, det är nog två år sedan nu, har lillhusse FÖRBJUDIT matte att ta med oss ut.

Vi får inte gå ut ens i trappuppgången för honom och det är jamartrist, speciellt om min före detta kompis Jasmin är ute för att leka. Jag jamar före detta för sist när hon var ute så fjäskade hon allt hon kunde för matte och sedan när matte kom upp till oss och öppnade dörren så stod ju jag där redo att släppa in henne och då FRÄSTE Jasmin åt mig, TRE gånger!!!!   :O
Jag hade ju liksom inget att sätta emot när jag inte ens fick gå ut i trappan och jama ifrån... Så nu är vi inte kompisar längre, även om Frank fortfarande tycker att hon är en pingla.

Härom dagen när matte och lillhusse höll på och lagade mat och jag var med i köket, då skulle jag gå in i ett skåp och lillhusse skulle till att hindra mig. Då jamade matte ifrån att som katt måste man få ha äventyr och fick jag inte ha det i köket så skulle matte genast sätta på mig selen och gå ut! Då öppnade lillhusse varenda skåp i hela köket och lyfte beredvilligt in mig i de som var för högt upp och JAMARS vad skåp vi har som jag inte har fått undersöka förut! Till och med in i kylskåpet satte lillhusse mig för att matte inte skulle göra allvar av sitt hot! Jamarkul hade jag! :D
Bäst var nog speceriskåpen och de närmast golvet som innehåller allt möjligt, där klev jag in och det klirrade och klarrade när jag undersökte vaser och pajformar i glas, SÅ spinnande!
Kallt kallt kallt kallt kallt osv.
Frank två hundradelar innan han rymde...Du och jag, lillhusse


I alla fall så läste matte hur Klostermatte tog med sig Philemon till affären och biblioteket eller vad det var och matte vill också ha sällskap ut. Hon tycker att det skulle vara jamarmysigt att ta med sig nån av oss ut på äventyr och ni ser ju ovan att både Frank och jag klär i att vara utomhus!

Matte har tänkt att ta på Lillfjanten sele och koppel och sedan stoppa honom innanför jackan och ta en promenad, då borde han ju inte rymma? För mig kvittar det förstås, men ni på bloggen kanske blir ledsna om ni inte får se hans uppnosiga lilla ansikte mer?

Öpp, öpp, nu hämtar hon Lillfjanten och börjar trä på sele. Jag måste ringa lillhusse! *skyndar mig att ta telefonen och fumligt slå siffror med den vassaste klon*

Så där, nu har jag fått ner några siffror, få se vad det står, 1 1 2,  jo, det numret går nog till lillhusse! *trycker på RING-knappen*

10 kommentarer:

 1. Det kan vara lite läskigt ute om ni inte är vana. Sele är ju bra, men den är tydligen inte säker för utbrytar kungar och prinsessor ;-)
  Bra om matte stoppar er innanför jackan, gör hon det kan det ju vara vilket väder det vill. Innanför jackan är det varmt och mysigt ändå *fniss*

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte vågade inte gå ut för Lurrvar smet ur selen redan inne... :/ Vad synd att det inte var ute!

   Nosbuffar

   Radera
 2. Oooo, hur gick det, hur gick det?!? *biter på klorna* Fast det där numret går nog inte till din lillhusse, för det är samma nummer som matte ringer när gammelmatte skall åka jambulans till sjukhuset. Eller är det din lillhusse som fixar sådant också?!?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det VAR lillhusse som svarade jag är säker! *nickar vist* Men när jag jamade åt lillhusse att skynda sig hem lades luren på... Konstigt.

   Tyvärr smet ju Lurrvar redan innan dörren öppnades så jag blev inte av med honom.

   Nosbuffar

   Radera
 3. Mjausingen vilken fin bild på dig (första bilden)! Men hur gick prommisen? *biter på klorna* Söt-Lurrvar - var är du????
  Du måste jama vad som hände så vi kan sova inatt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jamarsöt där och har varit med i en tävling med den bilden! :)

   Lurrvar rymde - fast redan innan han fick gå ut... :(

   Nosbuffar

   Radera
 4. Fnissar. Hur gick det Linnsen (biter på klorna av spänning) kom hon hem med lillfjante igen eller?

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man önskar ju att hon INTE gjort det...

   Nosbuffar

   Radera
 5. Pacha och Corto17:53

  Du màste ju beratta hur det gick ju, vi ar sà nervosa att vi varken kan ata eller sova!!! Kom lillhusse forresten hem nar du ringde?? Beratta nu dà!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att lillhusse kom hem, han gör ALLTID som jag jamar. Värre är det när matte gör det! *fnittrar*

   Nosbuffar

   Radera