lördag 13 april 2013

Sorg och blandat


Lite småsaker från vardagen:

Lillfjanten Lurrvar har börjat ta sig väldigt stora friheter. När matte satt och åt frukost läste hon tidningen samtidigt. Den låg på vänster sida och när hon tittade åt höger och skulle ta nästa tugga så fanns det en katt på smörgåsen!! Det konstiga är att hon blev inte arg och lillfjanten blev inte rädd utan matte tog upp honom i famnen och gosade med honom och han kurrade.

Det ligger sedan inatt snö på marken samtidigt som det regnar, mycket underligt. Både jag och lillfjanten har ändå varit på balkongen.

Matte hade en krönika med i tidningen igår, men jag får inte länka till den för matte jamar att bilden är så ful. Texten får dock godkänt av henne, men jag tycker den är dålig för den innehåller inga katter. Fast matte får en eloge för att hon som "Sämst just nu" har jamat att det är de som inte kattererar sina katter.

Nej matte, jag tänker INTE flytta på mig!
Ta den bärbara datorn och sätt dig vid köksbordet...
J A G jamar på den här datorn nu!
Vi bråkar återigen om det där med mat. Personalen påstår att det finns en halv deciliter mat kvar i skålen som vi kan äta istället för att slänga. Vi jamar att det är rester.

Lillfjanten har haft jamarkul med en okokt pastasnäcka som låg på köksgolvet. Han sprang och jagade ända tills den försvann in i det mörka okända bakom datorn, dammråttorna tog den...

Lika liten chans som det är att matte blir politisk reporter är det att hon slutar som sportreporter, ÄNDÅ har  hon en sportartikel med i tidningen nästa fredag. Världen är ur led!  :O

Familjen har stor sorg. Vår kära familjemedlem Saabrina har lämnat oss! :/
Hon har nu förvandlats till en liten plåtask och hennes själ har farit till Skaparkatten hmm hmm, tillbaka till fabriken hmm hmm, åkt till racerbilshimlen! Där har hon förvandlats till en vinröd slimmad skönhet som kan köra precis hur fort som helst utan att få fortkörningsböter. Så sent som i onsdags körde hon i 150 på motorvägen runt stan för att matte inte skulle missa bussen. När de var nästan framme blev kopplingen väldigt konstig och när matte parkerade så luktade det rök om Saabrina. Någon del som heter urtrampningslagret eller kopplingslagret eller nåt sånt där hade varit trött väldigt länge och det skulle bli för dyrt att laga, men 20-åriga Saabrina gav allt en sista gång och matte hann med bussen. Nu är hon en platt plåtask, men vi är väldigt tacksamma för de år vi fick tillsammans, för alla gånger hon har varit med och storhandlat, skjutsat oss till stickisen, varit ute och räddat katter och åkt på äventyr ute i landet. Kanske blir det en ny bil nån gång, men då måste det bli något annat än en Saab, vi har inga namn kvar att ge efter Saabastian, Saabina och senast nu Saabrina.... eller så kan du göra nåt nyttigt istället, hälla upp kattmat till exempel!
J A G flyttar mig I N T E!!

Och så slutligen, vi hade räknat med att matte skulle gå på A-katta hela sommaren och vara hemma med oss, men nu kanske det inte blir så. Det underliga här är att ju bättre det går desto mindre tid finns för oss... Och ändå längtar matte alltid hem till oss. En omöjlig ekvation!  :/                                                                                                          
8 kommentarer:

 1. Vi beklagar sorgen med Saabrina! Inte för att vi gillar brummisar, men de är bra när mattar skall skaffa hem mat åt oss.
  Det där med maten och era tvåbeningars oförmåga att se hur det skall vara får vi göra något åt! Vi skall tassa ner en instruktion åt era tvåbeningar i vår blogg under veckan.
  Vi håller tassarna för att er matte slipper A-kattan i sommar även om det betyder att hon inte är hemma hos er på dagarna
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan Saabrina kommer det bli dåligt med sand här hemma, matte jamar att hon INTE tänker cykla med kattsandspåsar. Konstigt, jag trodde hon gjorde allt för oss!

   Vi såg er instruktion och vi har visat matte, men det verkar inte hjälpa för nu sitter vi här och väntar på kvällsmat istället.

   Hungriga nosbuffar

   Radera
 2. Pacha och Corto21:29

  Du màste ta upp det dar med maten med matte, ni kan inte ha det sà knapert!! Kanske att du kunde lagga ut en lista pà catbook som man kan skriva pà om man vill att ni ska fà mera mat?! Du kommer ju fà minst 18 000 pàskrivningar och det kan val inte din matte ignorera?? Sedan undrar vi varfor din matte skulle vilja sitta pà din stol, har hon ingen egen??? Om ni nu skulle bli med saab igen har vi nàgra namnforslag: saabatha, saaba( du vet drottningen som faktiskt heter sheba pà arabiska, precis som kattmaten!) eller sà kan ni val bara kalla den for saabla bilskralle???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, en namninsamling för mera mat? Det vore ju fankattiskt, alla har ju flera katter så snabbt skulle vi ju komma upp i höga siffror! :D

   Saabla bilskrälle tycker matte är ett utsökt namn på nästa bil om det blir en saab, det är antaget! *fnittrar*

   Nosbuffar

   Radera
 3. Heja Lurrvar, på mattes smörgås, bara! Findus tycker du är jätteduktig! Trist att Saabrina har blivit en liten plåtask, men det är säkert en plåtask med stil! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om matte i en tugga hade ätit upp lillfjanten! :D Det hade jag gillat!

   Nosbuffar

   Radera
 4. Brukar inte era betjänter försöka lura er genom att skaka runt på maten så man ska tro att den är ny ?!
  Det gör min betjänt ALLTID *suck*
  Tråkigt att höra att Saabrina blivit en liten plåtask :(
  Tycker att Pacha o Corto´s nya Saab namnförslag är kanon bra , speciellt Saabatha säger min matte :)
  Tramsig din matte är som inte vill lägga in nån länk här till sin alldeles utomnordentligt braiga Krönika !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, hon är faktiskt ganska okej på det sättet att hon inte luras. Men det är väl också det enda positiva som finns att säga om henne...

   Hihi, ni hade ju redan läst den så då behövs ju ingen länk! ;)

   Nosbuffar

   Radera