söndag 8 september 2013

Olika syn


Jag ska jama lite mer om de dispyter vi har och har haft med matte under sommaren. Det är så att hon har gått en kurs i nånting som heter indäsajn. Där lär man sig sånt som hur man gör en tidning, annonser, reklamblad och annat onödigt. Matte har kommit fram till att det finns många jårnalister, men inte lika många redigerare, så hon utbildar sig på egen tass för att bredda sig.


Titta här vad matte lade upp på sin Catbook i juli:



Min myster (mattes syster) kattenterade att jag såg förorättad ut på bilderna och vem skulle inte göra det, det är ju VÅR matte, alltså ska hon umgås med oss!! *stampar med baktassen på tangentbordet så att linjerna som matte har hållit på med i fem minuter flyger all världens väg*





Det här skulle jam vilja påpeka att det är förjam och det ska omedelbart anmälas till Kattombudskatten (KOK). Jag tror att jag har chans att få ut höga skadestånd när hon dessutom låtsas citera mig!! *morrar lågt*





Jam matte, du har rätt, vi har MASSOR emot det där dumma programmet!! 





Ännu mer hjärtskärande blir sveket när man ser vad jag har jamat på min Catbook:












Det värsta är att hon blir så upprörd när vi "stör" henne, vi är ju bara sällskapliga, men det uppskattas inte alls. Så här fick jag jama i en kattentar på Catbook:

 Igår klev jag på tangentbordet så många gånger att matte började morra. När jag dessutom tog sats från golvet och LANDADE direkt på tangentbordet trodde jag att matte skulle få ett anfall! 

Därefter lutade hon ner skärmen lite så att tangenterna skulle skyddas. Trodde hon ja, jag tog ett kliv upp på skärmen från 
baksidan och P A N G!! så åkte skärmen igen! 
D Å fick jag uppmärksamhet! :D




När matte efter X antal timmar reste sig från stolen härom dagen, då hittade hon Frank UNDER. Inte ser han ut som en glad, nygosad katt, va?!?



– Jam försöker vara så nära matte jag kan utan att störa...





Nä, så här kan det inte vara!
Det värsta är att matte nu pendlar mellan att sova, vara i skolan eller hålla på med indäsajn, hon hinner nästan ALDRIG gosa med oss...  :/
(Direkt när jag kommer hem sätter jag mig med katterna en stund, gosar, ger stickisar eller leker lite, så RIKTIGT så hemsk är jag inte... Mattes anmärkning


Den senaste veckan har matte lärt sig att spela in radiå. I fredags så var matte radiårepårter och gjorde ett eget fem minuter långt radiåprogram och kom hem och var mallig över det. Veckan som börjar imorrn ska det göras tidning i skolan och det finns risk att matte inte kommer hem alls för att det är så mycket att göra... Vi är ledsna över det här, men matte jamar att hon måste göra det och att det förhoppningsvis kommer göra att vi har råd med matsäckar när skolan är klar.

Hon jamar också att hon nog bara kommer att ha tid att hjälpa mig med bloggen på helgerna, men att jag får blogga desto mer då. Kanske att det kan bli ett jamarlitet blogginlägg i veckan också.
När matte är borta har jag min Mjausung-platta att surfa på så att jam håller mig uppkatterad med kattvärlden. Något är dock bråkigt med den för jag har jamat kattentarer hos både Sippo och Alice i veckan och när jag har tryckt på "Skicka" blir det något jamarkonstigt och hela apparaten studsar upp och ner... den verkar ha problem med att jag vill kattentera på Blogspot-bloggar. Men jag läser, vill jag jama, även om jag inte alltid kan kattentera.


I brevlådan har matte fått post som hon är jamarstolt över. Jag skulle dock inte vara det, för vem vill vara med i en förening som inte ens kan stava till sitt eget namn? Det vet väl vilken katt som helst att det stavas jårnalist, inte journalist!



Felstavat TVÅ gånger, det stavas J Å R N A L I S T!!!! *fnyser*





Idag ringde Klostergammelmatte och jamade i tällefånen med matte en hel timme. Matte är jamarglad över att Gitte pratar så bra efter stroken! Lillhusse och matte är ute och övningskör brummis just nu och matte jamar att när lillhusse har blivit säkrare och kan köra i 90 så ska de ta och åka till Klosterkatterna och hälsa på. Hon jamar att det dock inte är riktigt dags för det än för igår när de var ute och körde mejade lillhusse ner en halv åker när han skulle backa... Han tycker än så länge att det är tillräckligt att bara köra rakt fram! *fnittrar*





Innan lillhusse backade stod allt gräset upp, det låg inte platt...  :P




8 kommentarer:

  1. Matte har helt klart missat något MYCKET väsentligt. Vi katter stör ALDRIG och det finns ALLTID tid för gos. Helt klart ett fall för KOK! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag anmäler direkt!!

      Nosbuffar

      Radera
  2. Här håller vi helt med Dui och Deco - en matte som är hemma skall ALLTID gosa när katten vill! Jag tror det står i kattlagen också. *nickar* Vad skall man annars ha mattar hemma för? Möjligtvis för att ge hungriga katter mat och gottisar då.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mattar och hussar är helt onödiga om de inte gör de saker du räknade upp. Igår natt sov matte borta och hon kom inte hem förrän klockan åtta igår kväll. Inte konstigt då att vi var tvungna att promenera på henne och väcka henne hela natten, vi var ju tvungna att få vårt lagstadgade gos!

      Nosbuffar

      Radera
  3. Sambo och Roxy20:31

    Vi förstår oss inte riktigt på det där med jårnalister och pårrgrammet indäsajn. Inte heller tycker vi att stackars lillhusse ska behöva lära sig backa i 90 till Klostermatte. Hrmf... Verkar som om din och Franks matte behöver ALL HJÄLP ni kan ge henne!
    Tasskramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår inte heller det där... Men matte jamar att hon måste göra det för att vi ska få mat.

      Hmmm, jag hoppas att inte lillhusse ska backa i 90, för vilken fil ska han då välja? Den för bilar som kör framåt eller bakåt?

      Matte skulle aldrig klara sig utan oss, hon är helt hjälplös då.

      Nosbuffar

      Radera
  4. Känner alltför väl igen det där om att man skulle vara ivägen och störa när allt man vill är att få lite uppmärksamhet och se till så att ens 2-bening inte får sittsår i rumpan av allt sittande framför datorn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det, DET ska jag jama nästa gång som matte gnäller, att hon får sittsår om hon inte ställer sig upp, går till godishyllan och belönar två små rara katter! :D

      Nosbuffar

      Radera