lördag 7 december 2013

Hälsa till gammelmatte Gitte!


Idag jamar jag ihop två inlägg, det andra kan ni läsa HÄR!

Jo, som många vet så har ju Klosterkatternas gammelmatte Gitte fått flytta in på det Sjuka huset igen. Hon har legat där jaaaaaaamarlänge (två veckor) och man vet inte när hon får flytta hem igen. Hon har en trasig kropp som inte alls vill göra det som gammelmatte själv vill.
Den här bilden togs första gången som matte träffade Klostermattarna, det är snart två år sedan.
Fr v. Wikkis Stora matte, marknadskatten Sörens matte Nalle, Klosterkatternas matte Kicki och så sittande, gammelmatte Gitte. Det var i januari och alldeles fruktansvärt jamarkallt ute, därför ser alla lite ansträngda ut.


Nu är det så att Gitte känner sig ensjam i det Sjuka huset. Det kan man ju förstå, alla är ju sjuka där och det är fullt av stickisar som hela tiden drar i gammelmatte. Gitte saknar så klart alla sina katter, hon saknar klostermatte Kicki som åker dit så ofta hon kan, och så saknar hon alla sina vänner som hon vanligen träffar på Catbook och andra ställen.

Gitte, lillhusse och Frank jamar om viktiga saker.


Matte ringer till gammelmatte då och då och så hade hon tänkt att åka och hälsa på tillsjamans med Kicki i helgen, men så kom den där dumma Sven som gjorde att matte knappt tog sig hem från Morrtala igår. Nu har det blivit bättre, men överallt på vägarna är det fullt av snö.

Gitte på Kattens dag för ett år sedan.

I rubriken har jag jamat "Hälsa till gammelmatte Gitte!" och med det menar jag två saker. Både att vi önskar att Gitte ska få sin hälsa förbättrad, men också att man kanske vill hälsa till henne!  :D
Picknick i MedeviJam tänkte som så att alla kanske kan jama ner en hälsning till Gitte i kattentarerna och sen skriver matte ut det på måndag och skickar till Gitte så att hon själv kan läsa att vi tänker på henne och att hon finns med oss fast hon inte är med i bloggar och på Catbook och jamar just nu. Vad tror ni om det?


Kanske kan man också jama nåt trevligt, som vilken leksak man just nu tycker är roligast att leka med, om man har fått extra mycket godis i helgen eller något annat skojsigt som kan få tiden att gå lite fortare på Sjuka huset. Gammelmatte orkar nämligen inte läsa så mycket böcker och sånt, men små hälsningar tror jag att hon orkar!  ♥
Uppjamerat:
Matte har jamat med gammelmatte Gitte på tällefånen ikväll och hon lät inte alls lika glad som hon brukar göra fast hon är på ett Sjukt hus. Hon var ledsen för att hon inte mådde bra och inte fick åka hem. Jam tror att det är extra viktigt att hon får post från oss alla nu!


15 kommentarer:

 1. Du är en sann vän, Linnsen! Gammelmatte kommer att älska att få hälsningar!!! *kurr*

  Hederssvansar i givakt från klosterkattterna och ett glatt voff från Belle. Matte kramar och nospussar.

  SvaraRadera
 2. Smulan och Ingalill20:16

  Klart att vi vill hälsa till Gammelmatte! Hej hej gammelmatte!!! *vinkar med tassen
  Vi håller tummarna för att du snart ska få komma hem till din familj. De saknar dig jättemycket. Vi har också fått en del sånt där vitt otäck på marken, men matte jamar att det värsta är alla isvallar som blir efter bilar och sånt. Det blir så knaggligt att gå då påstår hon. Jag vet inte för jag går bara ut på balkongen och där finns inget vitt för vi har glasfönster där! Matte hälsar också till dig!
  Nospussar från mig, Smulan, och kramar från matte!

  SvaraRadera
 3. Vi vill oxå hälsa :-)
  Här har snön gjort så man inte kan gå ut på ordentliga patruller, blir ju så kallt om öronen då liksom. Vårt nyaste tillskott här hemma, en svartsköldpadda vid namn Iris, lever rövare med allt julpynt Matte satt upp. Extra kul var det att stjäla nötter ur nötskålen och leka med, har vi alla gjort ngn gång när vi var små med. Så här är det alltså fullt upp, Matte med eviga skolarbeten och Iris med hyss, medan vi andra vilar ut.

  SvaraRadera
 4. Telenor. Släng dig i väggen. Nu har jag skrivit ett långt inlägg 2 ggr och är sedan utloggad när jag skall skicka. Krama Gitte.
  Nalle o Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dumma telenor!! Du får skriva i Word Nalle och sen göra ett nytt försök, då kan inte det du jamat ner försvinna!

   Nosbuffar

   Radera
 5. Jag och matte vill så klart också hälsa till Gitte !
  Min nya favorit leksak är ingen leksak alls säger tråkmatte :(
  Den heter visst Julgran och har en massa LED-lampor i sig och en massa änglar gjorda av lin och glittriga julgranskulor och polkagris käppar :)
  Håller tassarna och tummarna att du snart ska få åka hem till Kicki o katterna o Belle !
  Tassklappar o Kramizar från mig o matte ♡

  SvaraRadera
 6. Vilken bra idé, Linnsen! Vi önskar gammelmatte Gitte snar bättring, förstås! Och vi vet att vi alla skickar en massa spinnhealing och varma nosbuffar till henne hela dagarna! När vi alla hjälps åt så här, så måste hon bli lite gladare och känna sig lite piggare! Sjuka hus är rätt trista! Maurice, som också legat på ett sjukt hus, lider verkligen med Gitte, men som tur är, så kommer matte och hämtar en efter ett tag oc då får man lax och sånt! :) Gammelmatte kommer gilla att vara konvaschemt och få lax och sånt.

  Varmaste och gosigaste hälsningar från
  Maurice & Kajsa
  och lillie hälsar so gott också (fast hon kan inte spinna så bra, så hon skickar varma tankar istället!)

  SvaraRadera
 7. Hejsjam gammelmatte!

  Jag tycker att det är tråkigt att du är i det Sjuka huset och jam känner tydligt att speciellt Rafael saknar dig och vill att du ska komma hem.

  Idag har vi blivit kammade, matte hade såklart slarvat bort borsten... Till och med Frank fogade sig en stund utan att börja rulla runt på borsthandduken.

  Men det är finns ett allvarligt fel just nu tycker jag, matte envisas med att äta såna där Frankefärgade bollar som luktar så jamarilla. Jam fundilerar på om man inte skulle kunna ordna något slags förbud mot såna?
  Igår satt matte vid datorn och både Frank och jag hoppade upp på skrivbordet för att sitta i knä och gosa, men så kände Frank doften och hoppade ner direkt. Jag gick i alla fall och undersökte matte lite, sen insåg jag också att hon stank och försvann kvickt. Kvar satt matte och såg snopen ut! :D Hon tyckte att hon hade tvättat sig ordentligt efteråt, pffft, jamar jag!

  Jam hoppas att du får flytta hem igen snart!

  Nosbuffar från Linnsen och lite från Frank

  SvaraRadera
 8. Klart vi vill skicka varma tassar till gammelmatte Gitte.
  Vi tycker också att det är tråkigt att du måste vara på det sjuka huset men det är väl ändå bra att du är där så att dom kan göra dej friskare så att du orkar komma hem igen.
  Idag har vi gosat jamarmycket med våran matte och husse. Det är hur kallt som helst och en massa vitt fluff där ute. Men inne kan vi krypa upp i knä på matte eller husse och kurra gott.
  Jag, Kolfart alltså, hittade en jamarbra kattong idag. Den passade precis till bara mig så stök-bök-Maja kunde inte få plats. Kurr, kurr, sa jag då. Och hon blev jamaravundsjuk och satt och blängde på mig hela tiden och jamade till matten att hon ville också. Sen brottades vi lite på golvet Maja och jag och så har vi jagat en kotte.
  Vi håller tassar och svansar för att du snart får komma hem igen.
  Nosbuffar och Gos från Kolfart och Maja.

  SvaraRadera
 9. Anonym15:34

  Krya på dig kramar <3

  SvaraRadera
 10. Anonym15:50

  Hej Gitte. Vi hoppas alla här att du kryar på dig. Av mig får du en JÄTTESTOR nospuss och skall bara tala om att den är extra delikat eftersom jag alldeles nyligen varit ute och tagit en sån´där fin fet mus. Du vet väl att jag har en egen Musodling här hemma så när jag har varit ute på turne´några dagar har jag bråttom må du tr att komma ut dit och se om dom har vät till sig eller ännu hellre förökat sig vilket dom ju gör. Jummi,jummi Gott,gott. Vill du att jag skall skicka upp en feting till dig Sjukhusmaten kommer ju inte direkt från nån´Gourmetrestaurang. Lämna bara adressen till Linnsen så kommer en goding.
  Husse o Matte skickar med en jättekram. Pigga på dig och ta det lugnt sedan när du blir utskriven rätt att vi förstått att du har väldigt svårt för detta. Det är en ORDER. Sören o Co

  SvaraRadera
 11. Massor med spinnhealing och omtankar till Gitte Gammelmatte. Må du få komma hem till ditt vanliga hem snart!

  SvaraRadera
 12. Anonym14:46

  Har varit bortrest och fick veta detta igår kväll. Hoppas ändå att jag hinner få med en STOR krya-på-dig-hälsning till Gitte.

  Jag har också bott på ett Sjukt Hus, i Örebro. Men det är många år sen.

  Eftersom jag inte är en katt, utan bara en vanlig människa, kan jag inte berätta om någon rolig leksak. Men jag kan berätta att jag såg nåt lite på TV häromdan, om några som bodde i kloster en tid. Men det var inga klostermattar eller klosterkissar där. Bara klosterhussar... eller vad heter det när det är män, som inte har några katter? De kanske kan skaffa sig några, för de verkade snälla.

  Och igår åkte jag till ett ställe jag sällan åker till. Jag passade på att ta bilder vid en sjö i vacker solnedgång. Det blev fina bilder, med vass och is och vatten där den röda himlen speglade sig. Men skönt att komma in i värmen sedan...

  Vet inte om du har något trevligt att titta på genom fönstret...? Kanske ett fågelbord med massa fåglar? Eller åtminstone många trevliga tavlor på rummet? Och hoppas att de Sjuka Sköterskorna är snälla, även om de kommer och ska bråka med prover hela tiden.

  Många, många kramar från Barbro som är en av Klosterkatternas bloggläsare.
  <3 <3 <3

  SvaraRadera
 13. Käraste Gitte!

  Vi önskar dig snar bättring, så du får komma hem till de dina som längtar så efter dig!!
  Ring gärna om och när du vill och orkar prata.
  Jag är ju hemma jämt :)
  Varma kramar från mig och kurrterapi med spinnhealing från Smulan och Amanda.
  /Julia

  SvaraRadera
 14. Goaste Gitte!
  Tänker mycket på dig och hoppas att allt ska bli sååå bra igen. Skickar lite positiva framtids-visioner till dig....typ "du sitter och fikar i trädgården, katterna leker i trädgården, Belle sitter i ditt knä, ni åker på utflykter" osv. Så, nu har jag börjat, nu får du fortsätta tänka ut mysiga och roliga framtidsvisioner :) Många kramisar från Bm och kissarna

  SvaraRadera