tisdag 16 september 2014

MIN dag! :D


Idag är det äntligen MIN dag!   :D

Nu har jag OCKSÅ bott hemma i sex år precis som Frank och nu är jag OCKSÅ tio år! Jam, sen har jag ju min RIKTIGA födelsedag i oktober, det här är bara min åffisiella precis så som Frank har. Skillnaden mellan oss är att jag kommer ihåg vilken dag jag föddes och det viskade jag till lillhusse när jag flyttade hit!  :)

Eftersom jag har jamat säkert en kattiljard gånger om hur det gick till när vi flyttade hem, Frank blev utvald av min dåvarande husse genom ett bett i stortån och jag blev alldeles ensjam utan kompis när vår kompis Felipé gick till andra sidan två dagar senare så jag bara grät tills katthemsordföranden fick ringa och jama att matte och husse var tvungna att hämta mig också så det gjorde de, så jamar jag inte den historien igen mer än så där väldigt kort.


Istället tänker jag jama lite om hur vi båda mår som tioåringar!
Frank har ju artrås i bakbenen och är inte lika spänstig som när vi var fyra år och flyttade hit. Jag jamade i somras om att matte skaffat en speciell stege åt honom så att han lättare skulle komma upp på soffbordet där vår andra vattenskål står. Frank vägrade katturligtvis använda den, fast jag försökte visa honom. Men nu har Frank äntligen förstått hur bra den är för honom så matte köpte en till, så nu finns en likadan stege upp till Franks torn också och den använder han när han inte vill hoppa upp.

*nomnomnom vad gott med vatten*Matte förstod ju att något var fel med Franks ben när han försökte hoppa upp till henne i datastolen och knappt kom upp utan fick ta hjälp och dra sig upp med framtassarna. Innan Frank hade tagit till sig att det inte funkade bra att hoppa fick matte vara beredd att rycka tag i Frank så att han inte skulle ramla baklänges och skada sig. Nu har Frank lärt sig och istället för att försöka hoppa upp tar han ett litet skutt från golvet till min fåtölj där jag ligger, får en örfil av mig, tar ett lite längre skutt från fåtöljarmstödet till skrivbordet och så går han till mattes knä. Matte är jamarstolt över att Frank har förstått hur han ska göra för att inte få ont i benen!
Utöver det mår Frank jamarbra!  :)
Jag har ju också blivit annorlunda som tioåring mot hur jag var när jag var fyra år och flyttade till matte och lillhusse. Då lekte jag med allting och var överallt. Nu leker jag mer med saker jag tycker extra mycket om, och minst tre gånger per dag fångar jag fiskar och jamar om det så att jag ska få beröm. Fortfarande tycker jag lika mycket om att bli borstad och det blev jag igår kväll. Jag blev så nöjd med behandlingen att jag under natten belönade matte med TVÅ silverfiskar i sängen!  :)


Den här filmen är från förra helgen.
Fortfarande, efter sex år, tycker matte att det är lika gulligt när jag har fångat något och jamar om det!  ♥

I övrigt tyckte matte tidigare i somras att jag hade blivit lite för smal över ryggen, jag har därför fått lite extra skinka då och då och nu ser jag mer ut som vanligt igen. Däremot har jag nästan slutat äta torrfoder och det är matte bekymrad över. Vi får ju njurfoder eftersom mina värden var något förhöjda på sänniårkontrollen i våras. Men jag tycker att njurmaten är äcklig och vägrar äta den. Maten vi fick i alla år innan det, RC Indoor 27, tyckte jag också var äcklig och slutade äta, så matte vet inte riktigt vad hon ska göra med mig mer än att ge blötmat två gånger per dag och hoppas att jag äter torrfoder när hon inte ser (det gör jag om jag blir tillräckligt hungrig).
Jag har heller ingen större lust att äta godis, Frank äter ju som vanligt allt, men mig kan matte få testa 2-3 olika sorter på innan jag äter. I november ska jag på återkåntråll för njurvärdena och jag har en känsla av att matte tänker terrorisera stickisarna med frågor... *suckar*


Hmm, jam, det var nog allt idag! Nu ska jam gå ut på balkongen igen, vi har jamarfint väder idag och det är lagom varmt ute!

4 kommentarer:

 1. GRATTIS sötnos!
  Så pratig du är, du skulle ha sett Amanda. Hon satt vid datorn och pratade med dig :)
  Jag fick spela upp din filmsnutt två gånger för henne!!!

  Nosbuffar å kram till matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackjam! :)

   Jag hörde minsjam att Amanda jamade med mig och då jamade jag igen! :D

   Nosbuffar

   Radera
 2. Hurrjam för finaste Linnsen!
  Men vad är det du jamar - äter du inga gottisar? Inte ens dreamisar? *stooooora ögon* Det är ju det bästaste som finns!
  Vad bra att Frank använder sina trappor. Jag gissar att matte blev överlycklig över silverfiskarna när hon vaknade. *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackjam! :)

   Nää, matte är orolig för mig. Fast idag åt jag torrfoder bara för att lugna ner henne lite, hon blir så jobbig annars. Oftast får hon truga och hålla fram flera olika sorters godis tills jag nappar på någon... Jam tycker inte det är så gott mer.

   Matte blev överlycklig över fiskarna, du skulle sett henne den gång jag hade jagat ihop tre stycken till henne, då grät hon en skvätt! *fnittrar*

   Nosbuffar

   Radera