tisdag 8 januari 2013

ElekattricitetJag hoppas att ni har socialare tvåbeningar än vi har. Lillhusse har varit på läger och bal med skauterna nästan hela lovet och kommer hem först idag, vi får se om vi tänker kännas vid honom.
Men matte slår rekord i tristhet, igår kom hon hem sent, somnade på soffan och sov tills det var dags att gå upp klockan fem i morse... Vi får vara tacksamma att hon då faktiskt både gosade med oss och gav oss godis, lite service måste man ju kunna räkna med som familjens viktigaste medlemmar. :)


Det är mörkt på vintern och när matte går tidigt på morgonen lämnar hon alltid ljuset på. Oftast blir det lysröret ovanför diskbänken eftersom hon är rädd att en lampa med plastskärm skulle kunna bli för varm och ta eld annars.
Vi katter ser ju utmärkt i mörker och vi har morrhår till stöd, så frågan är om ljuset lämnas på för vår skull eller för att mattes samvete är dåligt för att hon både kommer och går när det är mörkt?
Brukar era tvåbeningar också lämna tänt åt er?
8 kommentarer:

 1. Det är alltid tänt hos oss. Vare sig lillie är hemma eller inte, vare sig det är natt eller dag. Inte överallt, men på toa t ex (vi skiter diffinivt inte i mörkret;)) och i köket. Och ofta en fönsterlampa.
  nosgos å gottisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. *fnissar* Jaså, ni går inte på lådan i mörker! :D
   Det är ju jamarljust hos er!

   Nosbuffar

   Radera
 2. Jamjamensan, här lyser alltid lite här och var även när mattarna är borta. Det blir mer ombonat så, tycker de, och vi tycker att det känns lite mindre ensamt...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att det lyser i klostret! :D

   Nosbuffar

   Radera
 3. Det är allt tänt här också, lite trivsamt ska vi ju ha det.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. KLart att vi katter ska ha det trivsamt! :)

   Nosbuffar

   Radera
 4. Alice19:01

  När vi inte har julstjärnor som lyser dygnet runt så har matte en ljuslykta i sovrummet som alltid lyser, sen tänder hon alltid en liten lampa i hallen innan hon går hemmifrån. Hallampan påstår hon iofs att hon vill ha tänd när hon kommer hem för att snabbt kunna se om nån katt försöker rymma när hon öppnar ytterdörren. Förstår inte vilken katt det skulle kunna vara, ingen av oss 3 skulle komma på tanken.... *klorna i kors* Men vi ligger ofta och sover under den lampan som står på en byrå på kvällarna, det blir varmt och gosigt och sen har man uppsikt över halva lägenheten.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utsikt och varma lampor, jama om att äta två flugor på en gång! :D

   Nosbuffar

   Radera