söndag 20 januari 2013

Superhjältinnor


Matte har varit och gjort två intervjuer de senaste dagarna, bland annat igår. Hon besökte då några som verkligen är superhjältinnor i våra ögon. Väldigt väldigt kort tänker jag berätta vad de har gjort (annars blir matte arg och jamar att jag har stulit hennes räpotasch) för de förtjänar verkligen allt slags beröm.




När matte klev in genom dörren var det genast någon som försökte ta hennes skor!





Den här lille gosingen satt i mattes knä under hela jamtalet. Matte fundilerade mycket allvarligt på att lägga ner honom i handväskan.


Det är varmt och skönt att sitta på datorn



*kurrrkurrrkuuurrrrrrkuurrrrrrrrrr*



Linda och Mia, som superhjältinnorna heter, fick genom Örebro Katthem uppdraget att åka ut till en samlare som hade 25-30 katter och försöka få honom att förstå att det inte var bra för katterna (eller honom) att bo så. Det visade sig vara ett både enkelt, svårt och tungt uppdrag. Enkelt för att farbrorn faktiskt hjälpte till att samla in katterna och sätta dem i burar, oändligt svårt eftersom stugan utan vatten och toalett låg en snöpulsande promenad över en åker, genom en skog och uppför en hal backe 1,5 kattometer från närmaste väg. Tungt eftersom de första besöket BAR med sig fyra burar, en tio-kilossäck med kattmat (som tog slut på fyra dagar i stugan) och diverse fångstredskap...

De berättade om besöken där de två minuter efter att de gått in i stugan på 40-45 kvm fick otroligt ont i huvud och luftrör av stanken av nytt och ingrott bajs och ammoniak över alla golv, hur de kom med julmat och julklapp till farbrorn i december för att hålla honom på gott humör, och hur de badade, torkade bort skabb och klippte klor på alla katter utan att bli det minsta rivna eller bitna. När de berättade om lyckan hos den lilla nybadade katten som, efter att knappt ha nått fram till de smutsiga mattallrikarna med rutten fisk hos gubben, faktiskt la sig i matskålen och åt, då grät matte.


Sammanlagt visade det sig finnas 36 katter, en fågel och fyra fiskar hos gubben. De flesta är kattungar eller ungkatter och de äldsta är ca fyra år. Hälften av dem som räddats hittills har redan fått det som sannolikt blir för-alltid-hem. Tio av katterna är fortfarande kvar och ska bli hämtade snart. För den som undrar är också fågeln och fiskarna räddade. Fågeln som var så skitig att vattnet blev svart när den badade bor nu i en ren bur och har fått en fru och det tog ungefär en vecka och sedan började den sjunga och kvittra igen.


Kommer ni ihåg att jag skrev härom dagen att de som gav bästa tips till hur man lär katter att komma på kommando skulle få varsin kupong på torrfoder och blötmat? Om ni ursäktar så tänker jag hämta ut maten och ge den till Linda och Mia istället, de kommer att mata katter som inte har några tvåbeningar. Vi andra lever redan gott i våra familjer.
Matte har också rensat ur skåpen på handdukar och påslakan och tagit fram en stor hink med VÅRAT godis (blandade Iamspåsar och annat som fåtts på kattutställningar som vi äter som godis) och det ska hon ta med till Linda imorgon. Vi klarar oss ändå.
Arbetet som görs av exempelvis Linda och Mia och andra eldsjälar på katthemmen får de ju inte betalt för annat än i tacksjamhet från räddade katter, men matte tänker på bensinen och den där tiokilossäcken med mat, det får ju antingen räddarna själva eller katthemmet betala och de är ju lika fattiga som vi så vi tycker att det är bättre att hjälpa till med de strån vi kan så de slipper ta av sina egna pengar när de dessutom utför arbetet. Jag tror att det är ok för er?  :)




Precis så här ska man sätta sig i fällan! 




Matte fick också träffa katten som kallas Brum och som har visats bilder på på Catbook, han bor hos Linda. Han var alldeles underbart vacker och hade parkerat sig i sin kattlåda. Matte ville bara hålla om honom och få honom att förstå att tvåbeningar kan vara snälla varelser, men han är ännu inte klappbar. Hans kropp ska nu få läka och förhoppningsvis kommer förtroendet för tvåbeningar att växa under tiden. Tills dess är han i de bästa händer. 




Brum ♥





Allt var inte allvarligt under träffen utan det fanns en del goda skratt också. Matte har fått en ny lärare i skolan och han behandlar just nu ämnet bildjournalistik och matte tycker att det är SÅ intressant! :D

I läxa den här veckan har de fått tio rubriker att ta passande bilder till, lillhusse har bland annat fått ställa upp som skattesmitare, rånare och idag som salmonellasmittad.

När det gällde rubriken "Allt om babylyckan!" som det ofta står i kvällstidningen när någon kändis har fått en tvåbeningskattunge såg matte en bild framför sig hur lillhusse skulle sitta och skina som en sol med lillf Lurrvar i famnen som en bebis. Istället fick hon hjälp av Mia och Linda som spelar läspiskt par med familjens nytillskott! Tycker ni matte lyckades med läxan?  *fnissar*




Superhjältinnor! ♥♥♥






PS För övrigt har vi jamat ikapp på alla kattentarer, vi låg lite efter! DS




14 kommentarer:

  1. Det var en rar bild!Klart tjejerna ska ha allt som går.Vi som har hem har det mesta vi behöver.I alla fall allt man inte kan klara sig utan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte har varit och hämtat ut maten på kupongerna och imorrn ska hon ta med sig vår godishink med mat och det nya och lämna hos Linda!

      Nosbuffar

      Radera
  2. Tycker det låter som en bra idé att ge maten till Mia o Linda och jag tycker nog allt att er matte får MVG på sin läxa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad bra att matte får gott betyg på sin läxa! :)

      Nosbuffar

      Radera
  3. Åh,vilka snälla tjejer! För att inte jama om söta katter! Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är allra jamarbästast! :) Och katterna... *suckar*

      Nosbuffar

      Radera
  4. Alice21:55

    Jamarns vilka superhjältinnor! *kurr* Men jisses vilka söta små pälsbollar! Nu sitter matte och suckar så där...
    Vi tycker er matte har gjort ett strålande jobb med läxan, den måste hon ju få MVG på.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de fantass-tiska! :D

      Matte ville absolut ta med sig den lille hem, jag vet då inte vad jag hade tyckt om det.

      Nosbuffar

      Radera
  5. Anonym13:50

    MVG x en miljard !

    Asså...det där repotaget kan inte bli något annat än sååå bra! Ser fram emot att läsa det...blir det NA eller annan tidning?

    Underbara Linda och Mia...de är de mest underbaraste tjejer som finns....så mycket som de ger av sig själva, för dessa kissars skull...det är otroligt. Även att de tänker på farbrorn och åker dit och ger honom julmat och julklapp...ja, då kom tårarna igen.

    Kramisar på er allaj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr är det ju så att dagstidningar publiciterar inte gärna "snyfträpotasch" om katter, så matte tänker sig att skicka det till Kattliv och hoppas att de vill ha det. Annars ser hon det som att hon har gjort det för sin egen del och fått öva på att skriva. :)

      Nosbuffar

      Radera
  6. Låter som om du har en verkligt bra grej på gång, Kattliv låter som ett jättebra forum om nu dagstidningarna inte vet sitt bästa och säger nej :D
    Helt klart rätt beslut att ge maten till tjejerna i stället!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte har varit och lämnat alla våra gamla handdukar, lakan och så maten till tjejerna nu och det känns jamarbra tycker vi! :D

      Dagstidningar är dumma som inte vill jama om katter, vi är ju det bästa som finns!

      Nosbuffar

      Radera
  7. Woaw! Vilka hjältinnor! Sånt här gör mig alldeles varm i pälsen av att läsa om! *svansdans*
    Tack Linnsen för att du ville berätta om dem och visa bilder.. :D <3

    Nosbuffar och Mjölkisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är klart att de måste jamas om, de är ju såna hjältinnor! :D

      Nosbuffar

      Radera