måndag 28 januari 2013

Kom igen alla djur! :)


Idag ska jag jama ett av mina viktigaste inlägg!  :)

Det är som så att i Örebro finns det många stickisar, men ingen som har dygnet runt-öppet. Matte minns att när hon var tvåbeningsunge fanns det ett djursjukhus som låg alldeles rätt över gatan ifrån där Örebro Katthem ligger nu. Tänk så bra det hade varit om djursjukhuset hade legat kvar, katterna hade nästan kunnat promenera till stickisen själva!  :D

Nu är det som jamat att det har dragit igång en jourklinik i Kumla, 2 mil från Örebro. Alternativet är att antingen åka till Strömsholms djursjukhus eller till Karlstad om vi blir sjuka nattetid eller helg. Att köra tio mil med en sjuk eller ett skadat djur framstår ju inte som en dröm.

Den nya jourkliniken har öppet till 8.00-22.00 på vardagar och 8.00-20.00 på helgerna och det är ju alldeles fantass-tiskt i jämförelse med alternativet att resa tio mil!

När matte först läste om jourkliniken tyckte hon att det hela verkade krångligt. Om man blev medlem (1000 kronor/familj) skulle det vara billigare och var man inte medlem skulle det kosta mer och det blev dyrt. Nu har hon läst på igen och nu finns dessutom möjligheten att få betala med autogiro, så för 99 kronor i månaden vet man att en stickis är redo att ta tass om oss på kvällar och helger också, vilken trygghet! 
Finessen med det hela är att ju fler som blir medlemmar desto längre kan de ha öppet, målet är att ha dygnet runt-öppet!  :D

Jag har räknat efter och kommit fram till att jag känner ungefär 15 stycken katter i Örebro-området, om alla de blir medlemmar och så några till så HAR VI SNART SOM ETT DJURSJUKHUS IGEN!!  
Jourklinikens räkneexempelhttp://www.jourkliniken.se/

Jag och matte har fyllt i och skickat in anmälan för att bli medlemmar, gör det ni andra också!  
Kjelle Bus tipsade om ett fint mobiltällefånskal och nu har jag jamat åt matte att hon ska köpa det. Med tanke på att hon tappar MIN Mjausung i backen minst två gånger i veckan så är det nog bäst för henne att hon köper ett skal. MIN tällefån kommer gå sönder annars...  :(

Nu är vi dock lite oense om vilket skal som MIN tällefån ska ha, jag tycker så klart det nedan som Kjelle tipsade om. Det är ju en katt och det är MIN Mjausung.

Jamarstiligt tällefånfodral
Matte tycker att eftersom det är hon som använder tällefånen mest så borde hon få bestämma och hon vill hellre ha det här:Fult löjligt fodral


Jag tycker att vi röstar om saken (eftersom ni så klart är på min sida!), ska vi ha ett fult fodral på MIN Mjausung eller ska vi ha ett coolt kattfodral?

12 kommentarer:

 1. Det blev olika röster härifrån: vi katter tycker att ni skall ta kattfodralet medan matte föll för det fula fodralet. Gammelmatte har inte uttalat sig än...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart att vi ska ha katten! :D

   Nosbuffar

   Radera
 2. Sambo o Roxy15:20

  Ägaren till fånen bestämmer, SÅKLART.
  Hrmf... lila ... Dubbel hrmf

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2 röster till katten! :D

   Nosbuffar

   Radera
 3. Pacha och Corto17:20

  Matte sager att vi inte ska bli medlemmar hos din vettis for det skulle bli valdigt langt att aka men vi skulle garna vilja for det later roligt att vara medlem. Sedan maste vi ju saga att det fodralet med katten ar det snyggaste och da det ar din telephone sa far ju du bestamma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att ni kan bli medlemmar ändå även om ni inte kommer åkande från Frankattiska landet för att gå till stickisen, det är roligt att vara medlem nånstans och dessutom bidrar det till att öppettiderna ökar! ;)

   Tre röster på kattfodralet!

   Nosbuffar

   Radera
 4. Hmmm nåja, jag tycker nog att kattfodralet var jättefint! Det röstar jag på.

  Gos från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyra röster för katten, utmärkt, matte är nedröstad! :D
   Lillhusse tyckte dock att det var det fulaste han sett, men han är ju tonåring...

   Nosbuffar

   Radera
 5. Alice22:30

  Låter jamarbra med jourvettisen, synd att vi bor så långt ifrån! Här har vi också flera mil till närmaste vettisen på nätter och helger, därför blev vi så glada när vi hörde talas om djurambulansen så matte har anmält sig som medlem där. Då får man 2 fria resor per år.
  Men Linnsen, det är ju bara löjligt att ha en röstning om mobilskalet. SJÄLVKLART skall du få välja det fina skalet! Alla vi tre och även matte är helt överens om det skalet. Sen vill matte fråga vart ni har hittat det? Vi vill också ha! *håller tassarna för att det även finns till Mjausing galaxy II*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter det bra! :D
   Och djurambulansen låter ju alldeles excellent att vara medlem hos så länge de inte tutar för då är jag rädd att patienterna dör av hjärtsnörp istället! ;)

   Skalen finns till både Mjausung SII och SIII!!!!!!
   Klicka på länken där det står mobiltällefånskal så kommer du till affären! Finns i både rosa och svart. Och vi borde få mängdrabatt på kattskalen nu när Kjelle Bus får oss alla att köpa.

   TÄNK vad bra det är med katter och kattbloggar! :D

   Nosbuffar

   Radera
  2. Alice21:39

   Tack snälla Linnsen!Och tack snälla Kjelle Bus för att du hittade sidan. Vi missade länken helt. Mjausingen vad många fina skal det fanns, nu fick vi ju beslutsångest... Vi får nog fundera ett par dagar, men katten SKALL vi bara ha! Sen kanske matte får ett eget också skal också. Vi håller med om att vi borde få rabatt om många köper.
   *nosbuffar*

   Radera
  3. Visst fanns det många fina skal, både rosa, svarta och vita med katter! ;)
   Några andra såg inte jag!

   Nosbuffar

   Radera