torsdag 29 augusti 2013

Kattflikter...


Jag måste jama att vi har haft en del kattflikter med matte under sommaren. Det har både varit det där gamla vanliga, "fyll på sand!", "rensa NU!" och "ge oss kvällsmat OMEDELBUMS!".
Men annat nytt har tillkommit. Idag ska jag jama om det senaste.

Nämligen det här:

Klipp från mattes Kattbook.

Här finns flera saker att klargöra:

- "Kattskrället" hon syftar på i det här fallet är jag.

- Tilljamet "Kattskrälle" ska jag anmäla matte för eftersom det är rasnedsättande och dessutom förjam av katt. Hårda straff på det!

- Jag LEKER inte!!!! Jag jagar!

- Matte ska umgås på nätterna, inte sova!


Sedan lillfj... Lurrvar reste är det extra roligt att jaga, det är så roligt att jag håller på i det närmaste hela nätterna. Jag fundilerar en halvtimme och så jagar jag en halvtimme, så fundilerar jag en stund i soffan och så börjar hörselkuddarna jama på mig igen och så håller jag på hela natten. En gång under natten sätter Frank igång också och då börjar matte fundilera på om hon ska drivas till vanvett. *fnyser*Matte gillar jamarmycket när jag jagar och jamar om mina fynd, men hon påstår att det stör hennes nattsömn. *kattfundersam* Det där är väl inget att bli störd av, eller hur?
Både matte och jag är överens om att vi har ett problem här. Det står i kattlagen att katter får jama, jaga och leka precis hur mycket vi vill och NÄR vi vill. Redan där har jag rätt alltså.
Matte anser dock att eftersom hennes tåg till skolan går klockan 6.15 varje morgon så borde hon få sova i lugn och ro.

Enligt mitt sätt att se, vilket katturligtvis är rätt, så borde inte matte sova, det har hon inte gjort i sommar så varför ska hon börja nu? Och varför ska JAG behöva kattpromissa? Det finns ingen anledning till.– Jag är dig i spåren, hörselkudden!  :D

Lillhusse har erbjudit sig att ha mig och Frank instängda i vårt rum hela natten, men det tyckte matte skulle vara väldigt elakt mot oss. Lillhusse föreslog då att matte skulle sova i vårt lekrum och testade att lägga sig raklång på golvet med följden att matte stängde dörren och låste den utifrån... *fnittrar*

Igår natt testade matte att sova med öronproppar vilket gjorde att hon bara hörde ett endaste litet jam från mig på hela natten men å andra sidan heller inte hörde väckarklockan, gissa om hon fick bråttom när hon väl vaknade! *fnittrar så att jag tappar ett morrhår*

Nu tar jag dig! Maurices och Kajsas matte Lillie föreslog då att matte bara skulle använda en öronpropp, vilket matte kattenterade med att "Då gäller det att ha rätt öra upp när klockan ringer!".

Jam miss-tänker att det här kommer få en fortsättning under hösten...
I helgen ska vi skicka vinsterna från lotteriet, jam har packat ned dem redan men matte påstår att hon inte hinner köpa frimärken och posta förrän i helgen, tsssss... *muttrar om latmaskar*20 kommentarer:

 1. Fnissar så morrisarna trillar av! Låste hon in honom i lekrummet? Tihihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hihihi, det gjorde hon! Tyvärr lät hon honom komma ut snart... han hade gott kunnat stanna där ett tag och lärt sig att man ska vara snäll och gosa mycket med sina katter! :)

   Nosbuffar

   Radera
 2. Kan du tänka dig Prinsessan Linnsen att min matte tycker att du är lite tjatig med ditt jamande ?!
  Jam tycker minsann att det låter jättegulligt !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TYCKTE DIN MATTE ATT JAG LÄT TJATIG?!?!?!?! Det var det värsta jam har hört!!!!!! :O Ska inte en katt få jaga i lugn och ro? *morrar*

   Det känns skönt att du förstår i alla fall! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 3. Min husse tyckte också du lät tjatig. Vad är det för fel på människor egentligen? Du jamar ju jättegulligt när du jagar den otäcka hörselkudden. *stampar med tassen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. *gråter förtvivlat* Tvåbeningarna tycker att jag är tjatig... *springer och gömmer sig med hörselkudden*

   Matte gillar ju faktiskt när jag jamar, hon tycker också att det låter gulligt och så ser hon det som ett tecken på att jag har det bra. Tydligen vill hon inte att jag ska hade det bra på natten dock. :(

   Sura nosbuffar

   Radera
 4. Det där var väl inget! Du lät jättegullig!!!
  Säg åt matte att hon skaffar mjuka hörlurar till mobilen och använder dem som öronproppas och då kan mjausungen väcka henne på morgonen genom hörlurarna = öronpropparna.
  Är inte DET fiffigt, så säg...

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen nån som håller ordentligt på mig! ♥

   Hmm, det var verkligen jamarfiffigt, men tänk om matte stryps av tråden på natten? Eller om jag springer och drar ut dem eftersom de OCKSÅ vill bli jagade på natten? *fnittrar hysteriskt och torkar tårarna*

   Nosbuffar

   Radera
 5. Matte säger "Situationen är hopplös, matte, du kan aldrig vinna. Använd därför öronproppar, kosta vad det kosta vill! Du kommer ändå aldrig att vakna i tid när du utan öronproppar utmattad har somnat i gryningen!"

  Jag vill vara mer nyanserad och även lite diplokattisk och jamar så här:
  Alla har rätt att leva enligt sin natur. Låt alltså Linnsen jaga. Men, kära Linnsen, om matte nu går dig till mötes och inte stör dig i jakten, så kanske du kan tänka dig att kattpromissa och inte jama FULLT så högt och ihärdigt...?
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi, så diplokattisk du är Frasse!

   Kanske att jag kan tänka mig att jama LITE tystare, jam ska fundilera på det. Matte jamar att hon inatt ska prova att inte trycka in propparna så långt så kanske hon hör både väckarklocka och lite jam!

   Nosbuffar

   Radera
 6. Det känns igen här hemma men matte sover vidare och husse är vaken och säger "f....n" och så försöker han sova igen..
  MEN vi tycker absolut att man kan få lite lektid med sin matte eller husse närhelst man har lust.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam tycker att tvåbeningarna borde bli harmoniska av att höra oss jaga och vara självständiga katter!

   Mattar och hussar borde alltid ha tid att umgås med sina djur!

   Nosbuffar

   Radera
 7. Linnsen, du och Rasmus skulle nog ha mycket att jama om under nätterna. Findus brukar stämma upp sitt jam fram emot halvfem-fem och med allt mindre tålamod och med ökande grad av otålighet undra när FRUKOSTEN serveras. Vi tyckte det var mycket intressant och spännande att följa din jakt i direktsändning! Förstår inte, varför din matte inte förstår att uppskatta den? Kurr och burr.

  PS. Stort grattis till alla vinnarna i lotteriet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, kanske att Rasmus kan komma hit så att vi kan umgås på nätterna? Det kan ju bli rätt ensjamt ibland... Jam förstår Findus fullkomligt, ju hungrigare man blir desto högre blir så klart jamen. *nickar förstående*

   Kanske att jag skulle sätta upp en kamera så att alla kan se mina jakter på nätterna? Då skulle ALLA som har svårt att sova kunna titta och heja på! Det tål att tänkas på. :)

   Nosbuffar

   Radera
 8. Anonym07:27

  Vilket jäkla oväsen (fast gulligt)! Xantippa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oväsen?!?! *fnyser*
   Kloka och viktiga jam om vad som har fångats är det! :D

   Nosbuffar

   Radera
 9. Anonym16:06

  Jamen glöm inte att jag sa du var gullig när du pep!! Xantippa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pep?!? Stora jaktjam var det! :)

   Nosbuffar

   Radera
 10. Fnissjam, Bosse kom och jamade med dig när vi tittade på filmen!
  Han hälsar att han har full förståelse för dig och han brukar låta precis likadant när han kommer med en av sina vippor i munnen och vill att matte skall leka med honom.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, kanske att Bosse ska komma och jama med mig och Rasmus på nätterna? Tänk så trevligt vi skulle få allihop! :D

   Nosbuffar

   Radera