måndag 19 augusti 2013

Lillhusses Pokémon


Nu är allt som vanligt här hemma igen för sommarlovet är slut och idag har lillhusse börjat skolan.

När lillhusse hade gått iväg i morse satte sig matte i soffan för att läsa massa tråkiga böcker om hur kommunen styrs och lagar och sånt. Den enda lag som jag tycker är intressant är Kattlagen. I alla fall så gosade hon först länge med Frank, sedan länge med mig och när hon skulle börja läsa i de tråkiga böckerna så somnade hon. För säkerhets skull så hade hon ställt en väckarklocka, men när hon väl sov så brydde hon sig inte om den utan det krävdes ett bett i fingret av en expert för att hon skulle komma upp ur soffan två timmar senare.

Nu på eftermiddagen kom lillhusse hem och berättade om sin skoldag, de hade fått göra en namnlek för att lära sig vad alla hette. Alla skulle komma på ett ord på första bokstaven i sitt förnamn och sedan skulle alla repetera alla namn. Så lillhusse har blivit kallad Emil Ek 24 gånger idag. Vi gjorde leken här hemma också och det första matte kom på på L var lusmedel. Jag vill väl inte heta Linnsen Lusmedel heller!!! :(
Så lillhusse kom på lussekatt istället och det måste jag jama att jag föredrar, Linnsen Lussekatt. Frank har ju ett alldeles alldeles självklart namn, Frank Fingerbitare, inget kunde passa bättre, och matte kan heta Karin Kokoskaka. Om Lurrvar skulle ha varit här hade han fått heta Lurrvar Liten.Det jag skulle jama om idag var att när lillhusse var liten tyckte han om Pokémon. Det är massa monster som man föder upp och så har man dem antingen som sällskap eller att slåss med. Den mest kända Pokémontränaren är Ash och hans Pokémon Pikachu.

När lillhusse var liten ville han ha egna Pokémons och träna och nu HAR han det! :D

Igår var jag inne i köksskåpet och tog det lugnt en stund, när jag var klar med det ropade jag på min Pokémontränare och genast kom lillhusse sättande!
– Hallå lillhusse, nu vill jag bli utburen ur skåpet!
– Duktig lillhusse, nu kan du resa dig upp!– ... eller förresten, jag vill gå upp på nästa hylla i skåpet!– Nu kan du böja dig för nu vill jag hoppa ner! 
– Tack ska du ha, lillhusse!

Som tur är vill inte lillhusse ha mig att slåss med, han jamar att jag är mer av en sällskaps-Pokémon, jag är ju liksom perfekt att gosa med.
Det enda otäcka med att sitta på lillhusses axel är att han är så förjamat lång, jag får nästan spindel och ramlar ner!

Matte muttrade nåt om att när jag sitter på hennes axel så sticker jag alltid in klorna. Då jamade lillhusse att jag ALDRIG har satt i klorna på hans rygg eller axel och det har jag inte.
Skillnaden mellan matte och lillhusse är att lillhusse STÅR STILL med mig på ryggen eller axeln, matte envisas med att gå omkring med mig. Om jag inte satte i klorna, tror hon att jag har utfällbara sugproppar under tassarna kanske?
För den som inte vet att jag har ett lotteri så finns en länk här! Lotteriet går ut på söndag och då drar lillhusse vinnare. Jag har utökat till fem vinster eftersom så många ville vara med!  :D


10 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder på dig och en väluppfostrad Lillhusse :) ni verkar ha hur kuligt som helst!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, lillhusse är perfekt när han lyder. Tyvärr gör han inte det så ofta, så jam måste jobba hårdare med honom! :)

   Nosbuffar

   Radera
 2. Du är en helt perfekt GosePokemon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam hihihi, en alldeles perfekt gose-Pokémon är jag! :D

   Nosbuffar

   Radera
 3. Härligt att ni också har en fungerande husshiss! Det är så bekvämt!
  Linnsen, inte ska ni ha hur många vinster som helst , ni missar ju själva poängen då..Bra att många är med får då går vår peng att dela till gottisar också Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra! Till en början fattade ju inte matte att jag ville ha skjuts ner från skåpet, men nu vet både hon och lillhuse! :D

   Men det är så roligt med lotteri och jag vill att ALLA ska vinna! :D

   Nosbuffar

   Radera
 4. *tassar in här sent om sider*
  mjausan, ni har oxå en *hussehiss* liksom våra vänner: Dui och Deco, jamans så kul ni har, *Fnissjam*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när han bara lyder är han perfekt, lillhusse! :D

   Nosbuffar

   Radera
 5. Alice13:56

  Tänk att ni också har en hussehiss, vi trodde Dui och Deco var ensamma om det. Vi är allt lite avis, matte är totalt hopplös att lära till sånt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag har nog inte sett det som en hiss så som den Dui och Deco har, utan snarare som att direkt när jag kliver upp på mattes eller lillhusses axel förvandlas jag till en stark Pokémon! :D
   Sen är det ju dessutom utsökt att få lift ner och upp när det behövs! ;)

   Nosbuffar

   Radera