onsdag 30 april 2014

Repris?


Matte här:

Linnsen och Frank har varit på seniorkontrollen idag och allt såg bra ut från utsidan. Frank hade bara två framtänder kvar, men han bits ju lika bra ändå. Han reagerade inte när vettisen böjde och sträckte på hans ben, men han fick utskrivet metacam så får vi se om han blir hoppigare igen. De ska också börja äta Seraquin så att leder mjukas upp.

Linnsen hade lite tandsten, i övrigt var hon fin. Vettisen kände extra noga på juvren så det inte skulle finnas någon juvertumör, men ingenting fanns som tur var.

Sen åkte vi hem och allt kändes bra ända tills vettisen ringde med provsvaren. Alla Franks prover var bra, men Linnsen hade förhöjda njurvärden och sedan hörde jag inget mer...  :'(

Nu ser jag bara hela scenariot med Lurrvar framför mig och gråter...
Normalvärde på krea är 212 och Linnsen hade 289. Hon ska tillbaka på måndag och ta urea och de andra proverna.

Vettisen som hörde att jag blev stirrig försökte lugna med att Linnsen såg pigg och fin ut, men det var exakt vad som sades om Lurrvar på torsdagen, på lördagen gick han vidare...

Men visst finns katter som lever länge med njurproblem? Vår norrländske vän Kidi blev ju 18-19.

Just nu står Linnsen och dricker vatten ur mitt glas och i vanliga fall skulle jag ha sett det som "mitt vatten" och puttat bort henne, men inte idag. Nu vet jag ju att om hon har njurfel måste hon dricka mycket och så måste vi ha njurmat och alltihop igen. Vilken enorm tur att vi gick iväg!!

Vi får se om Linnsen rapporterar senare, just nu är jag så ledsen och ville bara berätta för er.


Linnsen och Lurrvar.
Mer gemensamt än de trodde...16 kommentarer:

 1. Lugn! Pelle hade höjda värden som 13 åring, vi bytte till njurfoder och nu är de perfekta, vid snart 17 år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så skönt att höra! :D

   Kramar

   Radera
 2. Jamar som Pelle att du ska se att det går att fixa till värdena med foder , nu när det upptäcktes såpass tidigt.
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det, Kjelle? Jag hoppas så! :)

   Kramar

   Radera
 3. Ingalill och hennes Smulan17:59

  Min förra katt, Pussy, var 17 år när vi fick reda på hennes dåliga njurvärden. Med njurfoder fick hon nästan 3 år till. Hon blev ju 19 år och 11 månader gammal. Så måla inte fan på väggen redan. Bra med årliga kontroller så sådana här saker upptäcks tidigt! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns tryggt att höra vänners njurhistorier nu! :)

   Jag är så tacksam att vi gick iväg och att jag inte var snål och väntade tills nästa år med Linnsen.

   Kramar

   Radera
 4. Det var ju bra att Linnsen följde med till vettisen, det ordnar sig tror vi. Tänker på er.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen bra, för det här hade jag inte väntat mig. Skönt att veterinären vill följa upp det redan på måndag dessutom!

   Känns extra fint med kattvänner idag! ♥

   Kramar

   Radera
 5. Dexter hade dåliga njurar när jag skaffade honom, men med lite hjälp så är han frisk som en nötkärna nu <3 Så oroa dig inte. Det behöver inte betyda något. Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket njurkatter det finns i bekantskapskretsen! Men det känns skönt att veta att det inte behöver sluta som för Lurrvar på en gång.

   Tack för trösten! :)

   Kramar

   Radera
 6. Jag kan bara instämma med de andra - de värden du nämner är inte särskilt höga för katter och går absolut att vända med njurfoder. Imma hade nästan 400 i sitt värde 2009 och med foder fick vi ner det till normala värden, så hon blev friskförklarad. Att hon dog i vintras, 15 år gammal, berodde på inre organ-kollaps, alltså inte bara njurarna utan hela systemet. Särskilt hjärtat mådde dåligt, men hon föddes ju som extra känslig kisse så det förvånar mig inte. Ta nu inte ut någon skräck i förväg! Allt kommer att lösa sig, bara du ger det tid och byter foder. Kram! från mattarna i klostret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju förmågan att ta ut både glädje och sorg i förskott. I vissa fall är det bra, jag kan njuta av exempelvis en resa långt innan jag åker, men nu är det bara av ondo.

   Men att Immas värde gick att få ner så mycket ger ju definitivt hopp!

   Kramar

   Radera
 7. Finaste Linnsen! ♥
  Ni skall se att det här löser sig med njurfoder! Skönt att det upptäcktes så tidigt och att matte litade på sin magkänsla och även tog med dig Linnsen på kollen.
  *nosbuffar till er alla och kramar från matte*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte är jamarglad över att hon tog med mig, jag är inte så glad däremot för jag måste gå till stickisen på måndag igen... :/

   Först grät matte bara, men nu när hon har fått så mycket tröst från mina vänner tror hon att det ska gå bra. Jag är inte färdig här än, och vem skulle sköta bloggen utan mig!?

   Nosbuffar och kramar

   Radera
 8. Så många jamarbra kommentarer du har fått Linnsen! Vi håller alla åtta tassarna och våra svansar för att det löser sig på bästa sätt med bra njurfoder.
  *Nosbuffar och kramar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tass- och svanshållning, Kolfart och Maja! Det är skönt att jag har så kloka vänner som kan lugna matte när hon blir hispig! ♥

   De senaste dagarna har matte gett oss Lurrvars gamla njurfoder som godis, bara för att se om vi äter det och det gör vi.

   Nosbuffar och kramar

   Radera