tisdag 24 juli 2012

Från älskad familjemedlem till värdelös Katthemskatt på 3 sekunder...


Lurrvar fick åka till veterinären akut idag, vi befarade urinstopp och det är ju inget att leka med!

Det första som upprörde mig var att alla veterinärer i staden utom en har semesterstängt och detta i Sveriges 7:e största stad! Borde de inte ha mera kontakt med varandra och kanske planera in för patientsäkerheten?
Men det är ju "bara djur" vi talar om och om de blir tvungna att åka 10 mil för att få hjälp så gör ju inte det någonting... :(

Vi fick alltså en tid i Askersund trots att de redan hade fullt och det ska de ha en eloge för. Jag ringde också till Hallsberg som också hade fullt men de kunde inte göra plats för en katt med urinstopp trots att det kan vara livshotande.

Jag ska lite snabbt dra Lurrvars historia. Han fångades in och kom till oss 1 oktober förra året, han blev kastrerad några dagar senare och enligt veterinärens bedömning av tänderna är han inavlad eftersom han är liten som en 6 månaders katt fast han då i själva verket var ungefär 1 år.

Några veckor senare befarades urinstopp och vi fick åka akut till en veterinär här i Örebro som var helt underbar, han kallade Lurrvar för "lilla älskling" och klappade honom så fint. Tyvärr visade sig Lurrvar ha urinvägsinfektion och fel på njurarna. Vi förbereddes på att det kunde gå åt helt fel håll även om han fick Vetrimoxin. Lurrvar som är en liten kämpe ville fortsätta leva och när vi kom tillbaka några veckor senare konstaterades att njurvärdena blivit sämre men att han i övrigt var en frisk och glad katt.
Under året har vi gått och tagit njurprover och de försämras lite för varje gång, men fortfarande visar Lurrvar inga som helst symptom på att vara sjuk, han är snarare pigg och busig som en kattunge! ♥


Vi togs emot fint på kliniken, fick komma in på en gång och Lurrvar tittades på av veterinärassistenten. Livrädd som han var hoppade han tre gånger frivilligt ner i buren...
Jag satte honom försiktigt på handduken igen på bordet och han klamrade sig fast vid mig!  ♥
Han fick en lugnande spruta och somnade i min famn och så kom veterinären in.



Sovande Lurrvar ♥



Hon tittade på honom och så skulle de ta urin. Det fick klämmas och klämmas men till slut kom lite lite. När assistenten gick iväg för att ta prov på det rann det plötsligt ut rött urin på bordet och veterinären konstaterade att "dammluckorna" kanske hade öppnats, för det hade aldrig hänt på de tusentals katter hon klämt på... Jag blev så klart nervös över blodigt kiss men veterinären sa inget mer och totalt utlämnad som man är är det ju bara att lita på att veterinären gör bra saker.

Så bad veterinären att få veta Lurrvars historia och jag berättade att han tillhör Örebro Katthem, men att han är bokad av oss. Direkt sa hon "JAHA, ÄR HAN BARA EN KATTHEMSKATT ÄR HAN INGET ATT SPARA PÅ"! Jag är ju en mes så jag kom mig inte för att säga nåt, men så pratade hon vidare att Katthemmet ska ju inte sälja sjuka katter utan friska katter!

Jag kände mig som att jag fick lov att försvara både vårat katthem och Lurrvars hela existens för när Lurrvar fångades in och kom till oss var det ju inte bestämt att han skulle stanna hos just oss, det var helt enkelt vi som hade plats just då, och ingen kunde veta att han var sjuk, men jag förklarade att vi blev kära i honom och därför bor han nu hos oss och är en älskad familjemedlem precis som våra andra två katter.
Inte heller när han togs till veterinären var det från Örebro Katthems sida tal om att han skulle avlivas för att han var sjuk, utan snarare bedömde veterinären att han kanske skulle komma att må så dåligt av njurarna att han blev tvungen att somna. Katthemmet har aldrig gjort några anspråk på vare sig att just VI har hand om deras sjuka katt eller att han ska avlivas för att han är just sjuk och "inget att spara".
 
Jag finner det mycket underligt att en veterinär står och dömer ut en katt just bara för att han tillhör ett katthem, skulle han vara mindre värd bara för det? Lurrvar har ju aldrig ens varit inne på Katthemmet, är han lika värdelös ändå? Det tyder ju alltså på att Katthemskatter ligger ännu längre ner på skalan än vad Katter i sig gör i jämförelse med till exempelvis hundar. Nästan alla vi Kattbloggare har ju tidigare hemlösa katter som nu älskade familjemedlemmar, är våra djur värda minst av alla alltså???  Det här kan jag känna gör mig oerhört arg!!


Vad tycker ni??




Älskad familjemedlem eller värdelös Katthemskatt?




Om vi då talar om hur Lurrvar mår så hade han skyhöga vita blodkroppar och veterinären TRODDE att han hade en urinvägsinfektion och han har nu fått Vetrimoxin för 10 dagar. Han hade inga kristaller i urinen som tur var. Han fick en uppiggande spruta och vi åkte hem och nu bara sitter han här... Jag vet inte om han fortfarande är trött efter sprutan, den var ju bara lugnande, men han verkar inte alls hänga ihop, min lilla älskling. Jag har varit i kontakt med Katthemmet och vi ska avvakta till imorgon så får vi se om något mer ska göras.



45 kommentarer:

 1. Det är sååå dåligt av en veterinär att säga nåt så obetänksamt! *ARG!!!*
  Det sk*t väl det samma varifrån katten kommer, h*n är lika älskad ändå.
  Nu hoppas vi att Lurrvar blir bra av medicinen han får och ni kan koppla av och älska honom som den gulliga katt han är!

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framför allt tycker jag att det är ett underligt uttalande med tanke på att bland annat katthemskatterna är deras inkomstkälla... Men det finns ju tyvärr läkare som inte tycker om människor också! :(

   Lurrvar är en mycket älskad katt och jag hoppas så att han ska må bättre redan imorgon!

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 2. Alice18:17

  Lilla lilla Lurrvar, vi håller alla tassar vi kan för att du skall bli pigg och frisk igen! Du ÄR en högt älskad katt och ingen värdelös katthemskatt! Vi blev så arga och ledsna här allihopa att vi gråter, hur kan man bara säga så? En utbildad veterinär? De om några skall väl veta att alla djur är lika mycket värda, oavsett vart de bor eller tom är hemlösa! Hoppas att ni slipper gå tillbaka till den vettisen något mer utan att någon vettigare har öppet nästa gång.
  Just nu är vi så arga att vi saknar vettiga ord.
  Massor av krya-på-dig nosbuffar och svanskramar till Lurrvar och lika många tröstbuffar till matte och en stor kram från vår matte.
  Usch, sånt där skall ingen matte eller husse behöva lyssna på!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar att jag hade modet att säga ifrån ordentligt, men jag känner att jag ändå försvarade min katt även om det var på mesigt sätt... Det glädjer mig så att Wikkis stora matte Inger, som nu är ordförande för vårt katthem, ringde mig och konstaterade att vissa veterinärer svartlistas på katthemmet, man undviker att gå till dem i möjligaste mån. Jag hoppas att den här veterinären kommer få tillhöra den gruppen!

   Det är skönt att ha vänner som upprörs å ens vägnar!

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
  2. Alice matte19:45

   Jag är bra på att ryta ifrån på skarpen men jag tror att jag förmodligen hade blivit helt ställd i den situationen och inte kommit mig för att säga något. Man är så otroligt sårbar när man är orolig för en sjuk pälskling och inte ens i min vildaste fantasi hade jag kunnat drömma om en vettis som säger så till en djurägare. Så er matte skall absolut inte känna sig dum för att hon inte sa ifrån ordentligt! Men jag blir jätteglad över att höra att katthemmet förmodligen kommer att svartlista vettisen!
   *kramar från matte*

   Radera
  3. Skönt att det inte bara är jag som tappar talförmågan...

   Nej, att gå till veterinären med Lurrvar hör till det absolut värsta jag vet eftersom det där med avlivning tycks komma upp varenda gång pga njurarna. Så länge han inte mår dåligt är det väl inget att tjata om, man avlivar ju inte människor med njurproblem och han är ju piggare än både Frank och Linnsen tillsammans i vanliga fall!

   Jag hoppas att patienterna på den kliniken kommer att minska drastiskt i framtiden!

   Kram

   Radera
 3. Vad lever vissa veterinärer i för värld? Hur kan man döma ut en liten sjuk katt? Det är inte deras jobb. De ska hjälpa katten. Jag blir jättearg när jag hör sånt här. Önskar jag hade varit med, men när jag sagt vad jag ville hade jag säkert blivit utslängd. Nåja, nu får vi i alla fall hålla tummarna för lille Lurrvar. Hoppas han klarar av sina problem och att han får fortsätta vara en älskad katt hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tycker ju att veterinären borde respektera sina patienter... :/

   Jag förstod inte riktigt för hon hälsade så vänligt, men så sa hon så där bara för att Lurrvar har statusen "från ett katthem". Är de inte vanliga katter undrar jag då? Är katthemskatter av nån speciell ras som är mindre värd??
   Jag hoppas att hon sover illa inatt!

   Lurrvar har för alltid stulit våra hjärtan och jag lämnar honom aldrig ifrån mig! ♥

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 4. Anonym18:24

  Vi tycker att vettisen ska anmälas. Så där säger man inte. Okänsliga idiot&"¤% hälsar husse.
  Vi tycker i alla fall om Lurrvar! *stampar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker nog snarast att hon skulle börja jobba med maskiner eller något annat som inte är levande och har känslor... :(

   Och det gjorde mig hemskt orolig att hon klämde så hårt på min Lurrvar att det rann ut blodblandad urin när hon la ner honom... Men Wikkis stora matte Inger säger att har de klämt sönder honom, så ska Katthemmet stämma henne!!!!! :D

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
  2. För övrigt Sippo håller jag för en gångs skull med husse i ordvalet, jag bara skrev inte ut orden här, men många fula saker pös ut genom öronen när jag åkte hem... :(

   Radera
 5. Det var det DUMMASTE!!! Älskade Lurrvar, hoppas att du kryar på dig fort och matte får jama till om hon behöver hjälp. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. DUMMA DUMMA DUMMA stickis!!! Henne går vi ALDRIG mer till! :(

   Lurrvar är en älskad katt ÄVEN om han har varit hemlös! *stampar*

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 6. En professionell veterinär bedömer inte djuret utifrån dess bakgrund, annat än i hälsoaspekt - och han/hon gör alltid sitt bästa, helst av kärlek till djuren men åtminstone eftersom det är vad vi djurägare betalar för! Jag tycker som Sippo att om det visar sig att veten har skadat Lurrvar, skall hon absolut anmälas - inte bara för Lurrvars skull, utan för alla katters som inte skall behöva möta en sådan vet.

  Vi lovar att be för Lurrvar, och skickar massor av spinnhealing!

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna, och Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utifrån din beskrivning var det här verkligen ingen professionell veterinär...
   Det gjorde mig oerhört lycklig att Inger utan tvekan sa att om vetten har skadat Lurrvar så stämmer vi! Jag menar, trots att han för veterinären "bara" är en katthemskatt... ♥

   Var snälla och be för Lurrvar, fortfarande fyra timmar efter att han fick uppiggningsspruta sitter han bara och hänger... Det gör mig väldigt skärrad! :/

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 7. Såna stickisar borde inte få arbeta med djur! *stampar med tassen*
  Vi blir riktigt arga och morrsugna här hemma må jag jama!
  Tyvärr är denne inte ensam om dessa åsikter och synsätt.
  Det finns för många såna, och det gör ont djupt :(
  Önskar alla kunde vara jättebra istället!

  *håller tassarna och tummarna hårt* för sötnosen! Hoppas han blir bättre ♥

  Glöm aldrig bort att vi hejjar på er! :) Nosgos och Styrkekramar ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tror ju i sin naivitet att veterinärer och läkare tycker om patienterna, men vissa kanske bara tycker om statusen som yrket ger? :/

   Lurrvar har nu varit och ätit lite torrfoder, men ännu inte druckit eller varit på lådan, förhoppningsvis gör han det också snart.

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 8. Vi önskar att husse hade varit där.
  För det finns få saker som kan få igång husse som fel ordval om oss!

  Hoppas nu lilla Lurvar blir bra av kuren, så att den dumma stickisen i alla fall gjorde någonting rätt...

  Tröstbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar att husse hade varit där och blogghjälpen och alla andra upprörda så kunde de ha sagt ett sanningens ord medan jag stod alldeles stum... :/

   Jag hoppas också att Lurrvar blir bättre fort, men så som den dumma veterinären kastade omkring med honom på bordet så förstår jag om han är traumatiserad.

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 9. Liten Sötnoslurvar klart han blir bra. Tror nog det kanske bara var bra att den där urinen kom ut. Kanske satt en liten slamsa där som täppte till. Skulle som matte blivit stum efter att sånt´uttalande och många elaka svar dyker upp i huvudet efteråt. Dom man skulle sagt direkt.
  Det är säkert den lugnande sprutan han fick som gör honom lite hängig.
  Se till att han dricker MYCKET och pussa honom på hans lilla fina nos från oss allihop.
  Nalle o Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det allra godaste av alla mina glas, det som katterna gillar mest, är framställt på golvet för att Lurrvar ska vilja dricka men än har det inte hänt.

   Det är konstigt med de där orden som alltid kommer efteråt, jag önskar att jag var en sån som fick fram dem på direkten så att man var redo att skälla ut folk när det behövs!

   Tänk att Lurrvar är en så älskad liten Katthemskatt! Det är stort i hjärtat! :)

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 10. Ingalill och Smulan20:06

  Det var det mest idiotiska jag har hört! Hur kan en veterinär vräka ur sig nåt sånt! Klart att alla djur är lika mycket värda, spelar ingen roll varifrån de kommer. Och du Karin, jag hade också blivit helt ställd och stum om jag hade befunnit mig i den situationen. Jag tror som Nalle att det nog var bra att urinen kom ut. Hoppas han blir litet piggare redan ikväll, men det kan nog ta nån dag innan Vetrimoxinen hjälper. Pussi hade också blod i urinen (hon hade ju också njurproblem) och små genomskinliga slamsor, som veterinären sa var äggvita. Så det kan ju ha varit nåt sånt som fastnat i urinvägen och att det nu blir bättre + antibiotikan förstås. Åååh lilla Lurrvar, sitter här med tårar i ögonen. Håller alla tummar och klor vi kan för er! Stor tröstekram och nosbuffar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så dumt så det inte är klokt!!! :O

   Hade vi kommit till henne i höstas när Lurrvar hittades och bara vägde 1,8 kg och hans njurproblem upptäcktes, då tror jag att hon hade avlivat honom direkt. Fy farao säger jag bara!! Sådan glädje som han har spridit här det senaste året, nja förutom hos Linnsen då... ;)

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 11. Katten Jansson och Katten Pejst - Teh BusBrothers!21:19

  Det var det dummaste vi hört! *fräääääääs* Lurrvar är inte "bara en katthemskatt", han är ju den alldeles speciella katten som kan vara just Lurrvar, ingen annat katt kan vara han, och han är lika viktig som vilken annan katt som helst även fast han inte kan namnge sina förfäder i fjorton generationer!
  *klös i baken* på den veterinären!!! Skulle t ex vi vara mer räddningsvärda för att vi har stamtavla och söndagsnamn!? Aldrig på våra morrhår skulle vi tycka nåt så korkat!

  Vi håller våra tassar och skickar spinnhealing så mycket vi bara kan så att Lurrvar ska få ordning på kisseriet igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen jam och inga visor! :D
   Och det stämmer alltihop för varken Linnsen eller Frank är lika Lurrvar eller de varandra och han skänker så mycket glädje och kärlek fast att han är lite skygg. ♥

   Det är så synd att katt/hund och huskatt/raskatt och nu då också katt och katthemskatt ska göras sådan skillnad på, alla är de levande djur med hjärtan som slår...

   Jag har skänkt tankarna vidare till Lurrvis att han ska bättra på sig!

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 12. Söta Lurrvar! Inget tvivel om att han är en älskad familjemedlem. Vem har rätt att avgöra vem som är värdefull eller inte egentligen?

  Glad att Lurrvkillen är hemma igen och jag hoppas så han mår bättre i morgon.

  Förresten fick han bara antibiotikatt? Ingen Metacam?

  Kram till er alla fem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en bra fråga, och någon som är värdeFULL för en kan vara värdeLÖS för en annan... Men har man som yrke att behandla människors älskade husdjur borde man åtminstone ha vett att inte visa om man tycker illa om djuren! :(

   Lurrvar fick bara Vetrimoxin. Inga njurprover ville hon ta heller fast det kanske hade varit läge för och se om njurarna mår sämre av det här, surkärring!

   Kram och kärlek till er ♥
   Karin

   Radera
 13. Fina Lurrvar, måtte han bli bättre snart! Precis som övriga tycker jag att det var ett fruktansvärt korkat och okänsligt uttalande av veterinären. Det är inte alls konstigt att du blev alldeles ställd - det hade förmodligen jag också blivit. Vi håller tassar och tummar för lilla sötnosen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den veterinären får inga fler besök av oss! :(

   Jag hoppas också att han är som vanligt imorgon, nu har han iallafall ätit och druckit lite och ligger på balkongen. Han vill inte gosa dock och han har inte kissat sen vi kom hem, men jag väntar tålmodigt! ;)

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 14. *FRÄÄÄS* på den dumma dumma veterinären som sa så om Lurrvar !
  ALLA katter är precis lika mycket värda oavsett vart dom kommer ifrån , "bondkatt" eller raskatt spelar INGEN roll *stampar med tassen*
  Sixten som bodde här innan mig var en gång sjuk och blev inlagd på Djursjukhuset , han var inte försäkrad men det brydde sig matte inte om utan allt hon ville var ju att Sixten skulle bli frisk !
  När matte ringde för att kolla hur det var med honom så säger veterinären att ja vi har inte gjort så mycket eftersom han ju inte är försäkrad och "bara" en bondkatt.
  Matte trodde hon fick dåndimpen och sa till vetten att dom fick göra vilka undersökningar dom ville för att konstatera vad som var fel på Sixten. När dom röntgat honom så visade det sig att han hade början på bukhinneinflammation och var förstoppad. Lite laxermedel och penicillin rådde bot på det hela :)
  Matte blev fattig men huvudsaken var ju att Sixten blev frisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du fräser Kjelle, det är du ju duktig på fast du ser så beskedlig ut! ;)

   De dumma veterinärerna kanske inte trodde att vanliga huskatter kan vara lika älskade? Jag är alldeles säker på att Lurrvis och du är precis lika mycket värda här på jorden fast han "bara är en katthemskatt" och du är en raskatt. Ni är lika underbara båda två! ♥

   Vad fantastiskt bra att matte stod på sig om Sixten, pengar kan man ju få nya, men Sixten går aldrig att få igen!

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 15. FRÄÄS; FRÄÄÄÄS; FRÄÄÄS vad är det för veterinär som sa att han inte var ngt att spara på :(:(:( Säger man så till en djurvän??
  Den veterinären verkar inte vara riktig djurvän.
  Nu är både vi katter och matte fundersamma om dom visste vad dom pratade om? Klart din katt Lurrvar är eran familjemedlem, tassarna upp, och klart att han är värd er, inget tal om saken. Har ALDRIG hört ngn veterinär som sagt ngt sådant. Vilken otur att ni fick åka så långt till ngn veterinär.
  Håller fullständigt med övriga här
  hoppas att den där veterinären blir avskedad,

  Mina katter är hittekatter, Det vill säga att dom har kommit till mig genom att *Knacka dörr* *finns det ngn plats här för lilla mig, eftersom jag blev utsprakad på min förra plats?
  Men klart dom fick komma till mig, så kattvän jag är. Har alltid tyckt om dessa underbara varleser till pälsbollar sedan jag var barn:)

  Nu håller vi alla tassar och tummar som vi kan, att jättefina Lurrvar blir frisk igen.

  Många tassande kramar till matte och katteskaran :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, så säger man verkligen inte som veterinär! Hon var alldeles vänlig och tillmötesgående tills jag sa att det var en katthemskatt, då var han inte så mycket värd längre... :/

   10 mil var vääääldigt långt för att få höra nåt så dumt. Förhoppningsvis kommer alla andra veterinärer tillbaka från semesterarna snart!

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 16. Vi håller tassar tummar o tår för Lurrvar och fräser ikapp(ni skulle höra mattes ordval...) åt dumma veterinären! Man sorterar inte djur efter härkomst, lika lite som människor. En läkare eller veterinär ska behandla om det går utan åsikter om härkomst. *stampar ilsket med tassen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt skulle vi gärna höra mattes ordval, vi kunde jämföra och se om det liknar mattes! ;)

   Du har så rätt i det du jamar Pelle och tack för ditt blogginlägg!

   Kram och kärlek ♥
   Linnsen (och Karin)

   Radera
 17. Alexandra Gerhardt15:24

  Tyvärr går det inte att anmäla en veterinär för otrevligt bemötande till veterinärens ansvarsnämnden: http://www.vetansvar.se/download/18.7caa00cc126738ac4e8800010399/Informationsblad.pdf

  Men lägg ut din kritik på http://www.reco.se/ och http://www.rejta.se/
  Tycker det är så otroligt dåligt att en veterinär diskriminerar en katthemskatt. Vilken idiot!
  Lycka till för dig och din katt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du berättade det!

   Vi börjar med att i förtäckta ordalag berätta vem det är i ett inlägg här på bloggen så får vi se hur det går.

   Det är otroligt dåligt med tanke på att katter oavsett vilken sort är med och betalar hennes lön... :/

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 18. Blir så trött, och förbannad! Eftersom jag och min fru har en älskad "katthemskatt" (från Örebro Katthem) som vi valt att viga vårt liv åt (och ja, hon har kostat oss en mindre förmögenhet i förebyggande veterinärvård och undersökningar) blir jag sååå ledsen och arg när jag hör en veterinär uttala sig på det här sättet, för det har vi aldrig upplevt, trots att vi varit fullt öppna med vår katts bakgrund, och det har nog istället gett oss en bättre ställning hos våra veterinärer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att ni också har en älskad Katthemskatt! *funderar genast på vem?* ♥

   Tydligen har den här veterinärstationen dåligt rykte och vi förstår varför... :/

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 19. Den här veterinären borde nomineras till utmärkelsen "Årets Kattskit".
  Hoppas det är många kattägare i upptagningsområdet som läser din blogg och slutar gå dit med sina katter.
  Finns kliniken med på rejta.se eller andra ratingsajter så kanske vi alla skulle skriva ner den lite?
  /Roland - Akutgruppen i Stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen på det! "Årets Kattskit" var verkligen ett passande uttryck i sammanhanget! :D

   Just nu verkar Linnsens blogg ha ett enormt uppsving, så jag hoppas att många läser det här och låter bli att åka till Askersund.

   Jo, de finns med och har fått fått både stora rosor och stora ris, ett genomsnittligt betyg på 2,8.

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 20. Alla katter har samma värde oavsett härkomst. Har haft flera hittekatter men har nu raskatter och vill bara säga att de är lika älskade och fina var de än kommer ifrån. Vilken avskyvärd veterinär som om en katthemsskatt skulle ha mindre värde än någon annan!! Blir så ledsen av att höra sådant. Håller alla tummar och tår för Lurrvar och hoppas på det bästa och att han kryar på sig. Pussa honom på nosen från oss. Stor kram till matte med.
  Kramis Karin o Uffe med kissar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte alls förstå att det skulle vara skillnad i värde på raskatter och huskatter... och sedan göra ännu en skillnad för hemlösa också... :/

   Lurrvar är nypussad på nosen! ♥

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera
 21. Anonym13:14

  Otroligt... En veterinär med den inställningen borde söka annat arbete, något som inte har med levande varelser att göra.

  Hur ska vi kunna höja kattens status när det finns de som borde veta bättre som yttrar sig på det viset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är förunderligt... Man tappar orden!

   Kram och kärlek ♥
   Karin

   Radera