måndag 16 juni 2014

Missnöjda


Vi är missnöjda över en hel massa saker idag.

För det första äter vi ju njurmat numera, både Frank och jag. Men eftersom Frank har blivit så smal får han kattungemat vid sidan om för att han ska bli lite rundare. Bara där ser man ju en orättvisa.

När matte var på kattmässa tänkte hon på det där med hur hon ska fördela maten till Frank utan att jag blir alldeles för ledsen. Hon köpte en konstig piggig mojäng som hon hällde den goda kattungematen i. Meningen var att den skulle stå bredvid njurmaten och så kunde Frank, som bara kastar i sig kattungematen, peta med sin mat i lugn och ro. Problemet var att Frank inte är så smart så han FÖRSTOD inte hur man skulle få tag i maten... Han försökte och försökte att stoppa ner huvudet och blev alldeles trekattig i ansiktet! Sen visade jag att man skulle ta med tassen, men då fick han inte upp något. Det hela slutade med att jag åt upp all kattungemat själv och då hade ju mojängen förlorat sin mening påjamade matte. Den åker tillbaka till affären.


Hmm, hur fungerar den här piggkotten tro?Frank, stoppa in tassen bara, det är enkelt!! *nomnomnom*

För det andra är vi upprörda över att vår grannkompis Bumlan har lämnats ensam ute när hennes matte har rest bort!    :O Matte och jamargosiga Bumlan från ett annat tillfälle.
Hon kurrar så högt att det låter som en liten brummis!  :)
Matte hörde i förra veckan hur en katt skrek så mitt i natten. Hon gick upp och tittade i tron att det var Tiger som fångat något spinnande, men det var Bumlan. Hon såg att Tigers matte stod på sin balkong och mailade henne. När Tigers matte svarade några timmar senare jamade hon att Bumlans matte visst rest bort och lämnat Bumlan ute med lite mat och vatten. Eftersom det är många katter som går runt hos oss, har sannolikt andra, inklusive Tiger, ätit upp Bumlans mat... 
Bumlan hade kommit tillbaka och skrikit några timmar senare och då hade Tigers matte gått ner med mat och vatten till henne och hon hade varit jamarhungrig. 

Tigers matte undrade om vår matte kunde mata Bumlan senare på dagen så skulle hon ta kvällen. Det gjorde så klart matte! Bumlan fick en skål med vatten och en full skål med mat, så att det skulle räcka om det kom flera katter och åt. När Tigers matte kom förbi några timmar senare hade Bumlan ätit och låg på sin altan och sov i "matkoma" som Tigers matte sa.

Vi är arga för att man gör så här! Tigers matte som känner Bumlans matte lite har jamat till henne två gånger, men är lite rädd att göra det igen så att inte matten får för sig att avliva Bumlan om hon ska resa bort igen. Usch och fyjam!!!  :(

Idag hade Tigers matte ställt ut både torr och blötmat och matte tar passet senare ikväll. Bumlan hade varit och jamat att hon var hungrig igen... Hon kanske inte är så duktig på att jaga, matte har aldrig sett henne med någon fångst. Stackars söta Bumlan... *tårar på nosen* 

Four friends-mat och vatten i Bumlans buskar!


När matte matat Bumlan hittade hon en annan trevlig katt och passade på att ge henne också! Hon hade bara en sån där liten Lusse-svans, men var jamargosig och mjuk!  :)
En annan hungrig grannkatt!
Det är konstigt det där med tvåbeningar, vissa tycker så jamsinnigt mycket om att vara borta från sina katter... :(

Idag har lillhusse åka till ett extra hungrigt land där han ska GÅ 200 kattometer! *skakar på huvudet* Jag skulle inte ens vilja bli BUREN så långt... *stora ögon*

När han kommer hem är både matte och lillhusse hemma hos oss några dagar och sen åker matte iväg medan lillhusse sköter oss. Matte fick nämligen ett stipendijam på eksjamensdagen.Hon får massor av papperslappar av skolan för att åka till ett isigt land utan oss. Vi skulle kunna täcka båda kattlådorna med lapparna eller köpa godis för allt, men matte måste tyvärr jama om för skolan var alla pengar tar vägen... *surar*


Slutligen, både igår och idag har vi fått äcklig blötmat! Matte har köpt hem Bozita blötmat till oss för att det är nyttigare med blötmat för mina njurar och för att det dessutom blir billigare med blötmat två gånger om dagen än att vi båda ska vräka i oss njurtorrfodret som tydligen är dyrt.
Men den hon hällde upp igår morse smakade snusk... Nu är det så att det är stora kattonger så de räcker till två frukostar och två kvällsmatar, men när det är äckligt blir det en pina så vi vägrade äta maten!!

På kvällen ville vi ha ny mat, men då jamade matte att om vi inte åt upp frukosten tänkte hon inte hälla upp ny mat, så vi FICK INGEN KVÄLLSMAT!!!!!!   :O
Äcklig mat!! Och fyra till finns i skåpet... *får kväljningar*


Idag hällde hon upp samma äckliga mat igen och både Frank och jag smakade lite och gick sen därifrån. Nu surar vi på sängen alldeles utsvultna båda två!
12 kommentarer:

 1. Fy för den maten, den äter inte jag heller.
  Och FYYYY för Bumlans matte som åkt och lämnat henne utan mat och tillsyn. Det är skamligt och hon borde inte ha ens dammråttor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker om Bozita annars, men den gula smaken var bläää. Matte gav upp till slut och kastade resten.

   *fnittrar åt dammråttorna* Nä, ni har alldeles rätt! Igår när matte skulle hälla upp mat åt Bumlan så satt hennes husse på altanen så matte gick snabbt därifrån. Han ser lite otäck ut med en kattuering över hela sig och hål i öronen som gör dem tre gånger så stora, så matte vågade inte jama åt honom. Tigers matte får jama åt Bumlans matte istället.

   Nosbuffar

   Radera
 2. Stackars, stackars söta Bumlan! Såna mattar borde inte ha djur! *stampar med tassarna*
  Vilken tur för Bumlan att hon har er och Tigers mattar!
  Fyjam för den maten jamar småkillarna också. Matte provade köpa hem flera smaker av den när Wilma levde, men varken hon eller killarna ville äta av den, inte nån av sorterna.
  Har matte kollat på tex animail om njurmaten är billigare där? Wilmas dietfoder som vi alla fick äta hade dem där i större påsar så det blev mycket billigare. De har ganska stort utbud av vetrinärfoder.
  Hurrjam för er duktiga matte som fått stipendijam! Vår matte blev väldigt avundsjuk över att hon skall åka till det isiga landet.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vi tycker att det är jamarkonstigt att man kan göra så, matte får ju dåligt samvete om hon skulle glömma att hälla upp nytt vatten till oss nån gång...

   När matte varit på kattmässa tidigare köpte hon med sig massa Bozitatetror hem och vi gillade dem jamarmycket, så matte köpte flera sorter nu. Tyvärr var de inte lika goda och ännu mer tyvärr är att vi har tre till av den där otäcka gula sorten... tvi!

   Matte påjamar att hon har dammsugit marknaden efter njurfoder. Vi äter det som heter Royal Canin Vetenary Diets Renal och det finns inte i större påsar än 4 kilos. Men hon har sett att om man köper det på zooplus.com, inte zooplus.se så blir det lite billigare även med portot om man köper flera. Sen försöker matte mata i Frank så mycket kattungemat som det bara går så att han ska låta bli min mat.

   Matte jamar och tackar, hon är väldigt lycklig och nöjd! :)
   Eftersom det är så jamardyrt att åka dit har inte matte haft råd på 16 år så det enda hon tänker på nu är isiga landet... *suckar*

   Nosbuffar

   Radera
 3. Stackars stackars Bumlan :(
  Fy Jam för sådana 2-benta !
  Om både min matte och husse skulle vara på rymmen samtidigt så ser dom till att jag får kattvakt som kommer till mig 2 ggr per/dag och kattvakten har stränga order om att gosa mig är viktigt :)
  Kan ju jama att den där Bozita maten äter INTE jag heller !
  Matte jamar att Zooplus har en del dietmat också , som hon tror kan vara billigare ??
  http://www.zooplus.se/shop/katt/kattmat_vatfoder/royal_canin/veterinary_diet/325281
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man måste ha kattvakt!! :D
   Att dina tvåbeningar sköter sig förstod jag ju alldeles tvärsäkert och det är ju jamarbra att kattvakten sägs åt att gosa!! I år när matte och lillhusse reser blev det så bra att de inte är borta sjamtidigt, så vi behöver ingen kattvakt. Fast när matte är borta och lillhusse sköter oss kommer tant Bm komma över då och då för att gosa och leka med oss, för där sköter sig inte lillhusse ordentligt. Och sen får matte vara kattvakt åt tant Bm i år, det känns bra tycker matte!

   Hmm, äter du inte Bozita alls, Kjelle? Vi gillar den utom den gula då. Och vi gillar absolut inte den dietblötmaten som du länkat till. Den fick vi när Lurrvar var här och vi tvärvägrade alla tre! *fnittrar*
   Som tur är behöver jag inte äta njurblötfoder än, mina prover var ju bra när de sög blod andra gången, utan jag äter det i förebyggande syfte.

   Nosbuffar

   Radera
 4. Jam, människan spår men katterna rår - ni vann kampen om piggmojängen så ni kommer säkert att vinna blötmatskampen också :-)
  Verkligen visset av Bumlans matte att bara överge henne så där, fattar inte hur vissa människor funkar... Tur Bumlan har er som tar hand och tass om henne <3
  Vi passar på att önska er alla en riktigt fin och mysig midsommar! <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi, ni har så rätt! Piggmojängen åkte tillbaka och Frank äter nu sin kattungemat längst upp i det höga tornet, dit går nämligen bara han!

   Nä, vi förstår inte det där, blir inte Bumlans tvåbeningar hungriga när de är borta? Då borde de ju förstå att Bumlan också blir det. Dumma dumma!! :/
   Nu verkar de vara hemma i alla fall.

   Tackjam så mycket och till er också! Vi hoppas få testa gräddfil nu!

   Nosbuffar

   Radera
 5. Åh, vi glömde ju - massor av grattis och kattulationer till er duktiga matte som blivit färdig journalist och fått stipendium!! Hurra och hurrjam för matte! <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, matte tackar och jamar så mycket. Hon blev så rörd att hon grät när hon fick stipendijamet. Hon hade hoppats och hoppats och så läste de upp hennes namn så matte fick gå upp på scenen! :D

   Nu blev hon rörd igen bara av att tänka på det... *skakar på huvudet åt jobbiga tvåbeningar*

   Nosbuffar och kramar

   Radera
 6. Anonym13:20

  Fyy vilka ägare det finns! Ajaj, äter du också njurmat.. Det gör jag med, fast Hills.. Den har hjälpt mig massor.. Jag skrämde mamma jättemycket men nu mår jag okej igen.. Hoppas du också kommer göra det Linnsen.. Frank måste förstå att kattungematen är jättebra för honom och mumsig.. Bozita tycker jag är geggamojja.. Blääh.. Men smaken är juh olika.. Jag är aningen bortskämd -fniss- // Penny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker då att jam mår bra, men stickisen är inte riktigt säker därför ska jag träffa honom i höst igen för nya prover.

   Matte påjamar att jag också är bortskämd för jag vill inte äta torrfoder alls just nu.

   Nosbuffar

   Radera