lördag 2 juni 2012

Farväl!


Jag har fått jama ifrån på skarpen åt matte. Inatt låg hon i sin säng och helt plötsligt började hon andas häftigt och skriva listor och fara omkring. Sannolikt kom detta beteende sig av att Frank inte var hos henne...

Hon jamade att hon har mängder av tvåbenliga saker att göra, resan är inte färdigplanerad (det gör matte vanligtvis klart tre månader i förväg), två kjolar ska sys, en klänning göras om, studenter ska firas, lillhusse ska ha liten grundskoleexamensfest, mattes tass som fortfarande är knölig efter olyckan förra veckan borde gå och genomlysas, det ska gås på kurser, vi ska vaccineras (vilket fallit spårlöst ut ur mattes hjärna, SKÄMS!), över 80 auktioner ska fås pengar för och skickas osv och allt detta inom två veckor... Matte är allvarligt jamat på väg att få ett nervsammanbrott!  :O

Som tur är hörsammade Kajsas och Maurices köksslav mattes hyperventilerande och började jama med matte att ANDAS LUGNT, sedan kickade hon ut sak efter sak som "måste" göras från mattes lista!

Och jag jamar till matte att det viktigaste hon har att göra är möjligtvis att packa och gosa med oss, det andra kan göras nån annan gång. För egen del har jag ju hjälpt till för att få ihop lite pengar genom att jag la ut lillfjanten på Tradera och tänk, jag fick napp! *dansar*
Kidi, långt upp i norraste norr vill ta tass om honom, så jag höll som bäst på att packa in honom i en sån där Jiffy-påse som matte har och trycka på honom ett frimärke när matte kom på mig... :/ 
Istället för att skälla på mig berömde hon mig, inte för att jag sålt Lurrvar utan för att jag igår sa ifrån. Vi hade godisregn på kvällen igen och den lille skiten slår ju alltid efter mig och tar mitt godis, men igår då slog JAG till HONOM och FRÄSTE när han närmade sig och matte blev jamarstolt över mig!! :D
Hon jamar att det kommer att bli bra alltihop bara jag fortsätter att jama ifrån åt honom så han förstår att "Linnsen sätter man sig inte på"! Så det ska jag försöka göra nu.
Och matte ska ta börja ta djupa andetag, hon är inte vidare förtjust i att vara i sådana där metallkotletter högt uppe i luften och jag miss-tänker att det kan vara anledningen till att hon när hon var yngre envisades med att 18 GÅNGER (jama om att ha svårt att fatta!!) ta sig ur dem så fort hon kunde och åka genom luften med ett täcke över sig för att komma ner. Jag har mycket bestämt jamat att nu håller hon sig inuti metallkotletten annars kanske jag inte har någon matte mer, sist hon smet ur en metallkotlett fick hon nämligen åka jambulans med oväsen på... Och titta här så det kan gå! :)

Ojdå, nu tappade jag tråden, det jag försöker jama är i allafall att vi behövs här hemma nu med alla våra krafter. Börjar matte andas så där igen behöver vi elektriseristiskt ladda oss så att vi kan ge henne en elchock så att hon lugnar ner sig, vi behöver stötta henne så att hon klarar att göra de tvåbenliga sakerna och lillhusse behöver tassgriplig hjälp så att han ska få bästa möjliga betyg.
Jag jamar till matte att det är lugnande att borsta katter, så det ska hon göra mycket! För faktiskt känner även vi att det har varit väldigt dåligt på gosfronten på sista tiden, både från matte och lillhusse och allt det här behöver ställas tillrätta!


Därför jamar jag farväl! Jag önskar er allt kurrigt, att Skrutten får en jamartrevlig fest på onsdag, att det går bra för Sippo och Tindra att revira in nya hemmet, att Enzos och Söta Marys underjama kärlek håller i sig, att Ninja får ett hem och att ni andra håller er friska och krya!! ♥
Som ni förstår krävs det jamlig styrka och stor kattcentration även av oss och för att inte distrahera oss med fester och annat roligt stänger vi kattbloggmappen och Catbook helt och hållet. Kommer jag åter ut på nätet är det tidigast i slutet av juni.

På återjamande!
Linnsen med tassistent







Ps. För att hjälpa matte att fokusera om har vi bytt ut skrivbordsbilden på datorn. Från den här underjama bilden:





Till den här och den är också ganska underjam, eller hur? Enligt matte iallafall!   ;)






26 kommentarer:

  1. Förstår att matte behöver er nu så ni får ägna den tid ni behöver åt henne och komma tillbaka sen, för vi vill ha er kvar.

    Hälsa matte att hon skall försöka ta det lite lugnt om hon kan.

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska försöka kurra matte lugn igen! :)

      Nosbuffar och kramar

      Radera
  2. Ahhhhh!! Hur ska vi klara hos en hel månad utan ditt skrivande här och på catbooken. Tror nog jag behöver en av de där elchockerna för att överleva detta. "svårt chockad" Ta tass om er och kom tillbaka snarast!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojdå "inte klara sig" och "chockad", är det så allvarligt?! Men det var roligt att ni kommer sakna oss :)

      Nosbuffar

      Radera
  3. Det är nog förståndigt av er att ta bloggpaus och försöka få matte att andas. Andasande mattar lägger upp maten fortare än ickeandasande mattar. Och eftersom vi inte tycker att det är så smart av matte att skutta ut ur en metallkotlett innan den stannat på marken, så är det bäst att ni hjälper henne med traderaförsälningen, så hon har råd med en hel flygbillet och inte bara en halver.

    Borsta katt är väldans nyttigt!! :)
    Vi kommer sakna er under er semester, men det kommer att bli mjausingens så roligt när ni kommer tillbaka!

    nosgos å gottisar
    =^.^=
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jam, det var ju lite jobbigt härom dagen när jag jamade på Catbook att matte slet tussar från huvudet i förtvivlan över alla auktioner och slutade andas, vi höll ju helt på att gå miste om kvällsmaten!! ;) Det kändes tydligt när det flög hårtofsar genom luften att ett pyskiskt sammanbrott var nära då.

      Jag har tänkt att vi ska jobba mycket med mental förberedelse den närmaste tiden, så här: *ligger på mattes bröst och jamar med lugn och sövande röst* " -nu sitter du i metallkotletten, nu är du framme och redo att köpa presenter till katterna..."

      Nosbuffar

      Radera
  4. Anonym20:11

    Ha en trevlig resa<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jamarmycket hälsar matte! :)

      Nosbuffar

      Radera
  5. Anonym20:13

    Ha en jamarkul resa syrran<3.
    (Det var matte som skrev här ovanför).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men JAG ska ju inte resa nånstans Mistor! ;)
      Jag ska vara hemma och vakta reviret, se till att lillfjanten sköter sig och nosbuffas med Frank. Dessutom ska jag borstas av Bm som ska ta tass om och trösta oss när matte och lillhusse har åkt ifrån oss.

      Nosbuffar

      Radera
  6. Visserligen blir vi ledsna att inte kunna hålla kontakt med er via Catbook och den här bloggen... men vi förstår samtidigt att det blir lite mycket att ta tass om med en hispig matte och allt. Så var nu rädda om er, andas lugnt och hör av er om det skulle vara något! Vi finns alltid här, det vet ni. Men hör ni, försvinn nu inte för alltid! En månad må så vara...

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kändes redan nu mycket med en matte som hyperventilerade, lillhusse som jagar omkring och så hålla reda på allt i kattvärlden, så något var tvunget att strykas.

      Er matte ska ju tala om vad för fontän matte ska blixtra i Kattcelona och vad matte ska köpa till er från Montserrat så vi hörs nog snart igen! :)

      Nosbuffar och kramar

      Radera
  7. Låter som om det är klokt att ta en blogg och catbookpaus , så ni kan lägga alla krafter på att hålla er matte lugn och fin :)
    Min matte säger att det är jättemysigt i den där parken som ni har som bakgrundsbild just nu !
    Om er matte vill veta vad som är värt att kika på så kan hon skicka ett e-mjau till mig så kan min matte säga vad hon gillade bäst i Barca.
    kjellebus@hotmail.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du om någon förstår ju att det är ett heltidsjobb att försöka ta tass om en hispig matte, och lillhusse ska vi inte jama om...

      Det är nog sannolikhet att matte hör av sig, de är så kort tid i Kattcelona och matte ska ju envist ha ut så mycket som möjligt så hon kan behöva råd om vad som kan skippas och som måste ses! :)

      Nosbuffar

      Radera
  8. Vännen här: Men...jag bara jamar, asså....Mamma säger att hon kommer gärna och hjälper er matte och packa Tradera-saker och med annat hon kan tänka sig behöva hjälp med....säg till, så sätter jag en klo i baken på´na, så kommer hon iväg fort...hahahaha. Linnsen, lova att du säger detta till matten din!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad snällt Vännen! ♥
      Men har inte du nog med att instruera henne vad hon ska leka när hon är här och tassar om oss? ;)

      Matte har ännu en sak att lägga till på sin lista, den översovande Kattvakten måste ju så klart ha rosa Champagne (mineralvatten med jordgubbssmak?), chokladbit på kudden (marabou?) och jordgubbar (hmm, färska eller frysta?) att njuta av när hon kommer! :D

      Nosbuffar och kramar

      Radera
  9. Vännen här:...klart JAG hjälper till att hitta på braiga lösningar åt din matte, Linnsen. Jag har börjat fundera på att göra som du....att lägga ut en Tradera-auktion....på Pussi. Han har blivit så himla stöddig...han ligger i mammas knä i tid och oftast, otid. Och idag sa han att han lekte kull med mig...låg och gömde sig under en pall och rusade fram och daskade mig i baken. Blev så förvånad att jag nästan tappade svansen...den där fjanten, som förr rusade under soffan så fort jag tittade lite åt honom, när jag hade mina "hela-havet-stormar-rusningar". Jajaja, jag undrar vad mamma kommer säga, om jag ber henne hämta hem en stor kartong där han får plats....hur mycket stöddämpande emaballage måste jag skaffa, Linnsen!?

    Jag bestämmer att mamma gillar alla dina förslag till övernattnings-mat. Hon har sagt att då kommer hon gå hemifrån ganska sent på kvällen och komma hem 12 timmar senare. Jag har lovat att vara snäll (och det menade jag....just då!!! )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ännu en katt som är för bråkig... Jam undrar vad som skulle hända om man satte ihop alla dessa jobbiga småkatter, skulle det råkurras då?

      Vi ska se om det går att ordna så att det finns lite frukost och sånt till er matte när hon är här och leker med oss!

      Nosbuffar

      Radera
  10. Ta tass om matte nu! vi kommer att sakna er massor men hoppas att ni kommer att ha det bra under tiden. Kom ihåg att tassa igen bara! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad snällt att ni kommer att sakna oss! ♥

      Vi lovar att tassa om matte och lillhusse.

      Nosbuffar

      Radera
  11. Pussi här....jag måste verkligen dementera detta som den så kallade Vännen säger. Jag har minsann inte alls legat och lurpassat på honom, jag kan ju inte rå för att han råkar gå fram precis när jag rusar iväg,eller...va´...eller va´????

    Mamma säger att det inte behövs frukostbestyr...för hon ska ju hem till oss och hon äter frukost så sent, så hon kommer inte behöva något innan. Spar pengarna, men lite dricka skulle vara gott, säger hon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte ska nog se till att det finns nåt hemma när er matte kommer! ♥

      Nosbuffar till tant Bm

      Radera
  12. Vi vill att matte kommer tillbaka snart, så vi får läsa mer om er. Tvåbeningar får inte smita så där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi vill verkligen påjama att den här resan har INTE vi godkänt! Vi jobbar hårt för att försöka kurra lugn i våra tvåbeningar ♥

      Nosbuffar

      Radera
  13. Åh, men vad tråkigt att ni försvinner ett tag (för vi hoppas att det är temporärt) Men när ens tvåbeningar börjar bete sig konstigare än vanligt så är det nog läge för en "time out".

    Verkligen synd att ni inte kan komma på mitt kalas, jag som hade tänkt att vi kunde använda Lurrvar och Skorpan som bete i fiskdammen. (och vi bor vid en riktig fiskdamm = en sjö) *heheheh*. Men ni kan ju komma och hälsa på en annan gång.

    Ta nu väl tass om matte och håll utkik i posten efter något litet till er alla :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vi kommer, vi kommer!!!!!! :D
      Och lillfjanten är UTSÖKT som bete!

      Är det en spik? *lyckligt*


      Nosbuffar

      Radera