onsdag 8 maj 2013

Lurrvars vara eller icke vara


Matte här:

Idag har Lurrvar varit hos veterinären och det blev inte alls så som jag hade tänkt...

Anledningen till att jag ville att han skulle undersökas var ju att han verkar ha gått ner i vikt och jag tänkte då att njursjukdomen har förvärrats. Eventuellt är det så mycket värre än så.


Lurrvar är instängd, Lurrvar vill inte vara i ryggsäcken!
Underbara tant Bm följde med oss och Lurrvar blev vägd när vi kom in. När han var hos veterinären i juni för ett år sedan vägde han 2,3 kg, så Emil och jag funderade och sa att mindre än 2 kg kan han ju inte väga. Men på vågen stod 1,7 kg!!   :O  Han väger alltså lika mycket nu som när han hittades för 1,5 år sedan... 600 grams viktminskning för någon som redan är så liten är inte bra.

Lurrvar tycker inte alls om det här!Han blev rakad om benet och fick lämna blodprov och det gick fint, massor av blod hade Lurrvar. Så kom veterinären och kände igenom Lurrvar och konstaterade att han var uttorkad, detta trots att han både äter och dricker så mycket. Dessutom kände veterinären en knöl på den ena njuren och han förklarade att det antingen är en tumör eller nefrit. Det gjorde ont på Lurrvar att bli klämd där.Lurrvar vill gå hem nu!

Lurrvar blev ordinerad dropp och istället för att han skulle få sitta i en bur och få det valde jag att stanna kvar och ha honom i famnen de timmar det tog, jag vill inte att han ska bli ännu räddare om det inte behövs. Lurrvar skulle dessutom få lämna urinprov när han fått dropp eftersom det inte fanns något kiss att trycka ut.

Lurrvar är rädd, Lurrvar vill vara hos sin matte.Vi blev lämnade i rummet och vi gosade och Lurrvar kurrade allt vad han kunde. Eftersom han böjde benet fick vi krångla lite så att benet skulle vara rakt annars blev det stopp i droppet. Så kom veterinären in igen och visade provsvaren och de var dåliga rakt igenom, allt var fel. Eftersom ett av värdena, jag minns inte vilket, skulle vara mellan 80-200 och Lurrvar hade 753 så sa veterinären att det tyder på en tumör. Han konstaterade att det var onödigt att ta urinprov på Lurrvar efter det, det skulle bara göra honom illa i onödan. Jag grät så att tårarna sprutade...  :/Plötsligt började Lurrvar skruva så på sig och så satte han sig rakt upp i famnen på mig och så stirrade han mig i ögonen på ett mycket underligt sätt. Jag kände att nu är det något konstigt här, nu får han en hjärtattack eller nåt, så jag for gråtande upp och ropade ut genom dörren och frågade efter hjälp. Men så kände jag nåt konstigt på magen och det var Lurrvar som kissade!  :D
Alldeles jättekissnödig var han och vettisen konstaterade att det var utsökt för honom, han fick i sig hela 3,5 dl dropp så det var klart att det skulle komma ut!

Så blev Lurrvisen frånkopplad droppet och nerstoppad i buren och vi fick en tid till ultraljudsspecialist på onsdag om en vecka. Han kommer då kunna tala om exakt vad det är som sitter på Lurrvars njure.Lurrvar sitter fast i en slang, Lurrvar vill inte!


Är det "bara" nefrit så får han en månadslång behandling och blir förhoppningsvis bättre, är det en tumör så förstår ni själva...  :(


Jag frågade vettisen om Lurrvar då måste "gå vidare" på en gång eller om man kan vänta tills han mår sämre, men han ville inte svara på det utan att ha sett ultraljudet.
Lurrvar är mattes katt, det visste Lurrvar redan här, andra dagen efter att han kom! Lurrvar buffade matte hårt på benet andra dagen!
Då visste matte att Lurrvar hade stulit mattes hjärta för alltid!
Tant Bm känner ju Lurrvar väl och vi pratade på vägen hem och hon som  "kattexpert" bedömde inte att han verkar ha ont och han äter ju och dricker och hoppar upp i prinsesstornet och han springer som vinden. Kanske, om det är en tumör, att man kan vänta någon månad innan Skaparkatten kommer och hämtar honom, förutsatt att han inte mår dåligt under tiden. Det beror ju helt på hur veterinären bedömer honom.
Att leva utan Lurrvar känns omöjligt, han ska ju finnas här!


Så, så är läget just nu. Veterinären sa att Lurrvar kommer må jättebra de närmaste dagarna eftersom han är så uppvätskad, men vi ska försöka tuta i honom så mycket vatten det går, så jag har sprutor med hem. Lurrvar hade förutom att han kissade på mig också passat på att kissa i nya transportryggsäcken på vägen hem, men ärligt talat, vem f-n bryr sig? Jag är så tacksam att han KAN kissa trots njursjukdom!  ♥
Lurrvar Lejonsvans ♥♥♥
Nu har han ätit kvällsmat med Prinsessan och farbror Frank och han har redan dängt till Linnsen så allt är som vanligt för några dagar tills vi får veta mer. Tack för alla tum- och tasshållningar, vi behöver dem definitivt nästa onsdag igen!

32 kommentarer:

 1. Älskade Lurrvar. Söta Lurrvar. <3 Kram på er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så mycket! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 2. Stackars , stackars lilla Lurrvar :(
  Fortsätter hålla tassar , tummar och tår i kors här !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så mycket! ♥

   Och fortsätt gärna med det!

   Nosbuffar

   Radera
 3. Men lilla Lurrvar, krya på dig <3

  håller alla våra tassar så mycket vi kan.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så mycket! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 4. Pacha och Corto00:13

  Fina, fina Lurrvar!!! Vi hàller tassar, klor, tummar och tàr for dig finaste du!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så mycket! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 5. Ingalill00:49

  Har tänkt på er hela dagen. Vi får hoppas på positivt besked på onsdag!Kramar och nosbuffar från mig och Smulan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så jamarmycket! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 6. Sambo och Roxy01:04

  Snälle, söte Lurrvar. En sån rysligt dag du och matte har haft!! Var snäll och bli FRISK nu! Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en jamardum dag! Men Lurrvar jamar att det var roligt att se hur förvånad matte blev när han kissade på henne! *fnittrar*


   Nosbuffar

   Radera
 7. Margareta Pennebrink07:46

  Men lilla Lurvar, fortsatt tass och tumhållning för dig, hoppas det bästa, att det är behandlingsbart. du behövs hos matte och lillhusse, och dom andra kissarna. nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så jamarmycket! ♥ Lurrvar behövs!

   Nosbuffar

   Radera
 8. Men självklart håller vi alla tummar o tassar här för Lurvvar hela veckan ända fram till Onsdag. Klart den sötaste lilla Katt vi sett bara måste bli frisk.24 tassar och 2 Tummar för Lurrvar här och en stoor tröstekram till Matte o Lillhusse också
  Nalle o Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lurrvar är jamarsöt! :D

   Smånosningar Lurrvar

   Radera
 9. Alla missarna i Östgötakatterna håller tummar och tassar för Lurrvar :( och matte blir så ledsen att inte alla missarna får vara friska när de väl har kommit hem... stor kram till matte <3

  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så jamarmycket! ♥ ALLA borde få vara friska alltid!

   Nosbuffar och kramar

   Radera
 10. "Ledsna" Håller alla tassar och tummar vi har. Lilla Lurrvar <3. Nosbuffar och tasskramar till er alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så jamarmycket! ♥ Lurrvar behövs hos oss!

   Nosbuffar

   Radera
 11. Men lille vän så liten du blivit igen. Vad gör väl lite kiss, det går att tvätta bort. Hoppas det visar sig att vara behandlingsbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte hälsar att Lurrvar får kissa hur ofta han vill på henne bara han blir frisk!

   Nosbuffar

   Radera
 12. Vi fortsätter förstås att hålla tassar och tummar för Lurrvar, och hoppas innerligt att det blir besked som ger hopp nästa onsdag. Måtte det gå att behandla! En massa kurr till er alla. *kurr*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så jamarmycket! ♥ Alla tummar och tassar behövs...

   Nosbuffar

   Radera
 13. Men lilla, lilla söt-Lurrvar. *gråter*
  Åh vad vi hoppas att det är behandlingsbart!
  Massor av tröstkramar till er alla och några extra nosbuffar till söt-Lurrvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte gråter också... Lurrvar måste vara kvar! ♥

   Nosbuffar

   Radera
 14. Käraste Karin, ge nu inte upp förrän alla vägar är testade! Jag tycker som Bm att smärta är en bra vägledning... har han inte ont och är pigg, är det inte dödsfara på G. Att han äter och dricker samt kan kissa är ju också positivt. Uppvätskning blir bra! Funderade på om det där värdet var kreatininet (njurvärdet)? Det skall ju ligga under 200 för att räknas som normalt. Imma hade kring 700 när vi började behandla hennes njursjukdom... nu är hon nere i 177. Aragorn, däremot, hade 1025 och gick inte att rädda. Har du råd? Säg till om du behöver Snuffefondens hjälp! Vi skall sätta in pengar så snart vi får pension, både till Lurrvar och till Alfons. Upp med hakan, vännen! Du är inte ensam - vi kämpar tillsammans, precis som vi gjort med så många katter redan!!!

  Stor kram från klostergänget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kramar och svarar er i bloggen!

   Radera
 15. Nu gråter vi och fortsätter hålla tassar och tummar, tår och svansar för att det ska gå att laga Lurrvar. Söta fina Lurrvar.
  Skickar massor med tröstegos till matten, Linnsen och Frank också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass så jamarmycket! ♥ Lurrvar är en väldigt liten men ändå så stor del av familjen!

   Nosbuffar

   Radera
 16. Anonym16:27

  Trassla tycker Lurrvar söt kisse. Trassla voffar Lurrvar bli frisk. Trassla snällviftar med svansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En skällis! :D Lurrvar träffade en skällis hos stickisen, den var lika stor som Lurrvar! :D

   Tass tass skällisen!

   Smånosningar Lurrvar

   Radera