torsdag 23 augusti 2012

Mystisistiskt


Något har hänt med matte, hon beter sig mystisistiskt!


Hon har börjat gå hemifrån direkt efter frukost och det har hon ALDRIG gjort förut. Vi är vana vid att matte är hemma jämt. Hela natten och hela dagen ska hon vara redo att gosa med oss. Att vi sen sover är ju en annan sak, matte SKA vara hemma och ständigt vara i vår tjänst!

Det finns ju de som tror att katter är mer korkade än skällisar, men det stämmer inte alls. Vi har jamarkoll på matte så vi vet att slasar hon omkring här hemma i samma gamla kläder då är hon vår och är med oss.
Om hon däremot gör som igår, kastar sig in under vattenfallet och gör streck i ansiktet, då vet vi att hon ska gå ifrån oss.

Redan när klockan ringde igår, det gör den ALDRIG annars, förstod vi ju att något var fel, så vi skyndade oss fram för att försöka få matte att lägga sig ner och gosa med oss.
Linnsen: " -Du och jag, Frank!"
Frank: " - Ja, du och jag frugan!"Men det hjälpte inte ett dugg. När hon gått upp förföljde jag henne och höll koll på henne men hon gick sin väg i allafall... :/Idag ringde klockan ännu jamartidigare och jag for upp i mattes säng som en jagad musling!


Titta så gosigt vi hade och hur jag njöt:
*kurrrkurrrrrkurrrr**kurrrrikurrrrikurrr**kurrrfrrrrfrrrrrrfrrrrrr*Men matte gick upp ur sängen ändå...  :/

Frank och jag var henne hack i tassarna och när hon skulle gå satte vi oss vid dörren och tittade på henne så där ledset som bara Frank kan. Lillhusse var i vattenfallet just då och matte sa att hon inte KUNDE gå om vi tittade på henne så där, men lillhusse som antagligen har ett hjärta av stål sa " -Det är bara att smälla igen dörren på nosarna på dem!", har ni någonsin hört så fräckt?!?!?!?
Nu vet vi ju vem vi INTE ska sova hos de närmsta 466 dagarna!
Matte såg ut som att hon skulle börja gråta och sa försiktigt hejdå och smög ut genom dörren.


När vi hade väntat vid dörren i en kattiljard timmar (ja ni vet ju att vi så klart låg i vår säng och sov men det behöver ju inte matte veta) så kom hon till slut hem. Vi blev jamarglada och svassade kring benen på henne! Hon satte sig på golvet och så fick vi dela på EN stickis och så klappade hon oss lite, sen sa hon att hon måste göra läxor. Jag vet inte vad det är men matte har suttit hela kvällen vid skrivbordet och skrivit och läst och ibland jamar hon för sig själv " -två kattitel och femtonhundra ord tills i morgon!!", jag vet inte vad hon menar med det. Inte ens fast Frank helt resolut hoppade upp i knät på henne slutade hon ...


Läxor???Kan det vara så att matte inte gillar oss längre, eller har hon inte TID med oss mer?? *snyftar och snörvlar*

SÄKERT ska hon vara hemma hos oss som vanligt i morgon! :D8 kommentarer:

 1. Nää, snälla söta, inte e det så. Matte pluggar nog bara, det går över. Min gör det också. Men hon tycker jamarmycket om mig ändå och gosar när hon e hemma.Just nu har hon SemEster, ända till på måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du verkligen det? Vi blev lite osäkra på matte... :/

   Vi önskar dig och din matte några sista trevliga Söm-Esterdagar!

   Nosbuffar

   Radera
 2. Smulan W23:07

  Min matte har varit hemma i snart 4 veckor, och nu börjar det bli liiiiite jobbigt att sysselsätta henne. Så nu skickar jag iväg henne till jobbet på måndag så kanske jag kan få lite lugn och ro här hemma.
  Klart att eran matte älskar er jättemycket ändå, fast hon pluckar eller vad det heter... ni får se till att få sån där kvalititetstid tillsammans istället (=mycket gos på kort tid)
  ...men DELA på EN stickis???? Det var lite snålt tycker jag. Kräv EN stickis VAR imorgon!!!
  Nosgos och tassisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart att det kan vara på DET viset också, att de blir sådana där klängbeningar och då vill man bli av med dem om det går. Så skönt för dig Smulan att du får lugn och ro igen snart! :D

   Det verkar som att matte ska fortsätta med att resa ifrån oss och plucka, jag förstår inte alls varför, vi hade det ju bra hemma tillsammans... Ja, vi sov ju mest, kanske att hon kände sig ensjam?? Är det VÅRT fel att hon ska plucka?!?!? :O

   Nosbuffar

   Radera
 3. Människor gör vad som helst för att finna den inre katten. Ni vet, den som vi hittar så fort vi öppnar ögonen. Människor är av ett mer korkat släkte - ungefär lika korkade som gråstenar tror vi. (Fast de kan inte användas till lika mycket. Klia mage och öppna konservburkar... Och gottisburkar. Det är väl allt, skulle vi tro.) Ett halvt trappsteg över fiskmåsar... Nå, av någon anledning hittar de den inre katten när de är ute. (Vi SA ju att människor är korkade!!!) Så, låt henne hållas. Ni har det ju rätt skönt hemma ändå - och det är rätt bra, för de får så dåligt vamsete att de ger oss tonvis med gottisar när de kommer hem. Alla utom er lillhusse då. Fast han letar ju ute varenda dag, jämt och ständigt, året om i all evighet, amen.

  Tvinga ur matte mer gottisar nu!
  nosgos å pluggade gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår sov vi i den rena tvätthögen som inte hunnit vikas, det var faktiskt jamarlugnt och skönt precis som ni jamar, ingen som kom och väckte och pussade på en.

   Lillhusse verkar, precis som ni jamar, leta överallt efter katten, han beter sig ju ofta så jamarstressat att jag tror att den för alltid kommer att springa ifrån honom.

   Nosbuffar

   Radera
 4. Äsch, vi säger som de andra.
  Det går över, men ni får kräva mer gottis när hon kommer hem igen eller mer extra god middag.
  När de pluggar har dom inget annat i huvvet och glömmer lätt om ni har fått godis eller inte!
  Ni får vända pluggandet till ER fördel *fniss*

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, ni menar alltså att vi ska utnyttja detta till vår fördel? *fundilerar*
   Tja, när vi satt vid dörren igår och matte skulle gå då tror jag att hon hade gett oss prexis vad som helst för att vi inte skulle titta på henne så där. Ska tänka över detta! :D


   Nosbuffar

   Radera