torsdag 9 augusti 2012

Till Katt-alonien


I tre inlägg tänker jag nu ta med er till KATT-alonien, ni vet där matte och lillhusse var i juni.
För den som inte vet så ligger Katt-alonien i det allra norraste Spanska landet.

Ni vet ju hur vi katter kan telekattisera med våra tvåbeningar och tack vare det kunde jag vara med matte och se allt det hon såg under resan och då och då när jag såg intressanta saker då skickade jag en signal till henne att hon skulle blixtra det så att jag skulle kunna lägga ut det på bloggen. Så nu får ni följa med på resan. Spänn fast er i reskorgen och ta en ask dentisar som färdkost!  :DFörst åkte matte och lillhusse till en stad som heter Girona och bodde i tre nätter. Båda tyckte att det var en jamarvacker stad men lite långtråkig för alla affärer var stängda (det var lördag-söndag) så de kunde inte köpa presenter till oss.
Den första katten som sågs på resan!

Lillhusse lärde sig snabbt att om matte gick lite före och han hörde "HEJ!" i ett speciellt ljust tonfall, då hade hon träffat på en katt och då visste lillhusse att han kunde ta fram sitt mobilspel en kvart innan matte hade hunnit slita sig!  ;)

Den här katten var väldigt skygg och hade nog inget hem. Det skrek i matte efter att få torka ur dess ögon, men den fina katten vågade inte ens stanna när den fick vatten uthällt åt sig trots att det var hett som i...

Tvåbeningarna var på det judiska muséet och där kunde man få veta vad "KATT" heter på både det spanska och det judiska språket. Jamiska stod däremot inte med.

Den här katten hade magiska krafter, det kände jag ända hem till oss, sköldpadda som den var! Den och en likadan kompis satt på en balkong en våning upp och när matte tittade bort såg hon i ögonvrån hur den ena hoppade över till balkongen bredvid! Fast matte (och lillhusse som tog tillfället i akt att stirra på den snygga servitrisen i glassbaren under) väntade och väntade hoppade ingen av dem tillbaka till den första balkongen igen, tur det kanske för då hade matte fått hjärtsnörp och behövt åka jambulans.
I mörkret är alla katter grå, fast den här svarta sprang förbi precis när matte skulle stänga fönsterluckorna för kvällen och det såg hon som ett tecken på en fortsatt tursam resa!

Sedan reste matte och lillhusse vidare till staden Roses som låg vid ett jamarstort vatten. Där bodde de i fyra nätter och trivdes jamarbra!
 

I den här staden var det fullt av fina klösträd och matte blev så lycklig när hon såg dem och vattnet
att hon glömde resväskorna på bussen! Tur att lillhusse tänkte då... :)


Titta, matte stoppar ner foten bland smågodiset, det borde hon förstå att man inte ska göra!! *skäms*
Och kan ni tänka er, hon tog inte ens med godiset hem till oss... Nedrigt är vad det är!


Skrikkotletter fanns det många av.


Fiskarna i det stora vattnet var alldeles tokiga och simmade precis vid ytan,
varför kom ingen katt och tog upp dem?

 

Sådana här katter stod en försäljare och sålde utanför hotellet. De kunde "gå" och pipa högljutt.
Matte tyckte att de vore lämpliga för osäkra blivande kattägda. OM man står ut en sommar med det envisa hemska pipande från den här katten utan att slänga ut den, DÅ är man mogen att ta tass om en riktig katt! Vorde inte det ett bra test?  :)

Tvåbeningarna såg betydligt fler skällisar än katter i det Spanska landet och den här har jag INTE bett matte att blixtra på. Fast skällisen sitter ganska sött inramad där, men den kunde ju precis lika gärna bytas ut mot en katt och bilden skulle bli mycket bättre direkt!

I det Spanska landet är något som heter trencattis väldigt berömt och matte gillade den här katten...
 

... men ännu mer gillade hon den här, för på en sekund hade hennes tankar flyttats till min kompis Säkerhetskatten Sippo! Är de inte lika?

En kväll satt godis på tvåbeningarnas balkong, tror ni att den hade varit god om de
hade fångat den och tagit med den hem?
Det är nu säkert att spänna loss er från reskorgarna. I morgon fortsätter resan om ni vill!  :D


12 kommentarer:

 1. En spinnande början på resan! Jättefina bilder matte tog, för att visa :)
  Katterna i mosaik (?) är verkligen fina!
  Vi ser fram emot fortsättningen!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det spinnande att resa!
   Matte jamar och tackar för berömmet! :D

   Nosbuffar

   Radera
 2. Men fyyy så pinsam er matte var som satte ner fötterna bland smågottiset ;-)
  Ett sånt klätterträd som det fanns på stranden det skulle man haft hemma !
  Ska bli spinnande att följa med på den fortsatta resan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvåbeningar verkar tro att de kan bete sig hur som helst med kattmat... *suckar*

   Matte försökte verkligen att få med sig ett träd, men hon jamar att någon som heter Ryanair och äger flygkotletten ville ha extrapengar för att ta med ett klösträd hem, snålisar!

   Nosbuffar

   Radera
 3. Ingalill och Smulan11:45

  Fina bilder som vanligt! Många fina katter, en del hade platsat i mitt vitrinskåp!
  Men att matte inte hade med sig gottisar hem till er när det fanns både småfisk och småkrokodiler! Det var dåligt tycker jag!
  Nu väntar vi på fortsättningen av reseskildringen. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, hade jag vetat om ditt vitrinskåp skulle jag givetvis ha jamat åt matte att ta med katter hem!

   Hon påstår att hon ska åka dit nästa år igen, men det har hon inte diskussiterat med högsta ledningen, MIG, än!

   Nosbuffar

   Radera
 4. Anonym12:48

  Oj, är jag så välkänd att det dyker upp statyer på mig i utlandet? *stora ögon* Jamarfina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att du är känd Sippo! Säkerhetskatter av din klass finns det inte hur många som helst i världen.

   Matte tackjamar för berömmet! :)

   Nosbuffar

   Radera
 5. Vilka fina bilder!!! Fast vi tror att fiskar som simmar vid ytan är äckliga fiskar. Ungefär som fiskar som kryper upp på land här hemma (urk). Ödlor är visst en riktig delikattess. Har dessvärre aldrig fått möjligheten att testa. Har en känsla av att om lillie tog hem en ödla, så skulle hon se den som HENNES kelgris (öhh, kelödla). Hon vill ha en med taggar på ryggen. Hmmm. Vi har lovat, att om hon inte drar hem någon, så ska vi inte äta upp den...

  De där mosaikkatterna var fankattiska!! Och visst ÄR den svart/vita katten en Sippoavbild? Han är säkert känd i Kattalonien också. Fattes bare ann't. En sån fankattisk säkerhetskatt!! Han är kanske Kungen av Kattalonien. Fast han lever i exil här för att ta hand om Husse? (*fundilerar)
  nosgosågottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att den där ödlan kan har varit en delikattess som vi missade... NÄSTA gång ska jag tvinga matte att ta med en hem!

   Matte jamar att hon kanske ska börja som återförsäljare av spanska katter här i Svenska landet så har hon råd att åka oftare! ;)

   Nosbuffar

   Radera
 6. Alice22:42

  Jamarfina bilder! Den där ödlan såg riktigt god ut. *slick om nosen* Matte gillade verkligen de där mosaikkatterna också. Men vad gjorde er matte med fötterna hos fiskarna? Tvåbeningar brukar ju alltid tjata om att man inte skall leka med maten...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaham ja, ännu en som vill ha Sippo-katter hemma! Nästa gång hon åker ska hon ta upp bejamningar! ;)

   Jag kan INTE förstå hur matte kunde komma på tanken att sitta med sina äckliga baktassar hos kattmaten, någon HYFS borde ju tvåbeningar ha!!

   Nosbuffar

   Radera