lördag 11 augusti 2012

Tillbaka från Katt-alonienHoppa ner i reskorgarna för sista ressnutten! *ger alla varsin matskål med oemotståndlig mat*Många tyckte ju att trencattis-katterna i det första Katt-alonien-inlägget var fina. De var ganska dyra tyckte matte, de små kostade runt 100 kr och den stora ca 200 kr och det tyckte inte matte att de var värda, eller jo, det var de säkert, men matte ville inte ha dem tillräckligt gärna, det är nog närmare sanningen.
Däremot hittade hon en liten 1 dm stor magnetkatt som hon köpte och som nu sitter på kylskåpet. Kanske att matte får ha det som anledning att åka tillbaka, att hon måste köpa massor av katter med hem till vännerna! Tror ni att mattes husse slänger upp 10.000 pengar och betalar nästa resa också om hon jamar om det?  ;)
Spansk katt på kylskåpet
Fortfarande är vi i Katt-aques, matte vägrade ju att lämna stället!
Titta, så fint den här katten satt i lugn och ro innan matte kom och blixtrade!
Vad har den fått syn på tro?
*hoppar upp och ner* Vad tror ni att katten såg????? Jag är jamarnyfiken!!


En annan katt i viloläge!
...men så började matte att blixtra och framför allt så kom tvåbeningens kompisar och störde så den fina katten la sig på backen i skuggan och sov vidare!

Efter att ha varit fyra nätter i Roses avslutades resan med tre nätter i Kattcellona!
Även i Kattcelona gillar man katter!  :DMatte visste att det i staden skulle finnas en väldigt berömd katt som hon och lillhusse letade upp. Och det var en STOR kisse!Hallåjam kära kattkollega! *kliar under hakan*
Katten föddes hos Fernando Botero 1987 och har bott på flera ställen i staden, men sedan 2003 har den Rambla del Raval som sitt revir.

Tydligen har den stackars katten haft stora problem med morrhåren, för sadister tycker att de är roliga att dra loss!!  :O
När matte och lillhusse var hos katten hade den alla morrhåren på plats, men just när matte stod där och skulle blixtra kom en otäck liten tvåbeningsunge och HÄNGDE i morrhåren!!! En miniligist minsann, hade jag varit där hade jag bitit honom!
Så här full-i-skratt såg lillhusse ut när han såg mattes min när han tog tag i ett morrhår!!  :O 
En sak som inte är bra med katten är ju att den är okattererad, tänk så många avkommor den har hunnit få sedan 1987, kattiljoner kattungar...

Och så undrar jag varför den har så tjock svans? Är det för att den intar försvarsställning när det kommer monster och drar i morrhåren??Sista dagen åkte matte och lillhusse på utflykt till ett kloster, sånt som Klosterkatterna har. De fick åka länge med tåg och bergbana högt högt upp!En skällis skulle gå i kloster!

Ser ni att det sticker upp två kattöron till vänster?  ;)

Kan ni tänka er, längst upp på berget träffade de en katt! Matte undrade så om den hade klättrat upp och det tror jag, för de hann se en katt till fast på en annan del av berget.
Någon hade hällt ut mat till katten och muggen som matte hade sparat för att ta hem till
Klostermattarna kom väl till pass för en törstig katt! Den drack jamarmycket!  :D

Lillhusse hann gå på en hel utställning om maskiner och annat tråkigt medan matte gosade med katten! Vi förstår och godkände det, hon hade ju varit ifrån oss i hela tio dagar och var alldeles gossjuk...

*kurrkurrkurrrkurrr*
Ni kanske känner till att de i det Spanska landet tycker om att sticka pinnar i kossor? Ja, det verkar jamardumt men så är det. Kossisarna får springa runt i en rund ring som ovan och så kommer det en tvåbening med sjal och sticker en pinne i den så att den reser till Skaparkossan... :/

Men lillhusse RÄDDADE en kossis från det ödet!
Den här var med hem och han är jamarsnäll och heter Ferdinand. ♥

Vi var också med på resan så klart!
Och både vi och tvåbeningarna blev lyckliga när vi fick träffas igen!  ♥
Vi tackar alla som har rest med Linnsens resetjänst!
Väl mött på nästa resa!  *tuggar i mig några extra bitar av den oemotståndliga maten*5 kommentarer:

 1. Tack för den fina reseskildringen från Katt-alonien! Den var jamarspinnande!
  Nu får ni nog ha matte hemma ett litet tag i alla fall tror vi, fast man vet aldrig med de 2benta. De hittar på mycket bus :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackjam för att ni följde med på resan! Jag är säker på att vi hade det mycket trevligare än matte och lillhusse!

   Lillhusse är alltid borta... :/

   Nosbuffar

   Radera
 2. Alice15:57

  Jamarfina bilder igen! Det kan vara ok när mattar vänsterkattar så där när goskontot är helt tomt och ni inte finns i närheten. Jamarfin kylskåpsmagnet. Den törstiga missen var jamarsöt, hon hade lika fina färger som jag, fast jag har mer vitt och mer rött i min päls.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackjam så mycket! :D

   Ja, vi godkände helt att matte gosade när hon var borta, vi gosade ju faktiskt med Kattvakt Bm! ;)

   Matte tyckte jamarmycket om den törstiga katten och då är du alltså lika söt! Vad mysigt!

   Nosbuffar

   Radera
 3. Du skriver då de bästa reseskildringarna i världen!!!
  nosgos å gottisar!!!
  och några gottisar till den stackarn, vars morrhår blir stulna!!

  SvaraRadera