torsdag 12 januari 2012

Bokrecension

Den senaste tiden har matte och jag lyckats enas om att läsa en gemensam bok "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" av Lucy Dillon. Så här ser den ut.
Här ger vi våra olika åsikter om boken.

Matte: Den var faktiskt bra, ganska så förutsägbar, men inte för kärlekstramsig. Hög igenkänningsfaktor för oss i "kattbranschen".

Linnsen: Jam alltså, det intressanta här var ju ämnet, boken utspelar sig på ett skällisräddningsställe. För alla oss som har bott, varit eller jobbat på ett katthem så är ju storyn högaktuell. Man känner direkt igen sig i de hemska historier som skällisarna har varit med om, för vi katter upplever ju tyvärr ofta samma saker innan vi blir räddade av ett katthem. Och nu kommer jag till själva kärnpunkten i min kritik: det här handlar ju om skällisar och vilken katt är intresserad av att läsa om det??? För jag menar, boken är väl ändå utgiven för att man ska känna igen sig?

Så nu har jag hjälpt matte med hennes bok för att göra den mer intressant, jag har rättat till framsidan så att den blir mer attraktiv och inuti boken har jag mycket noggrant gått igenom och strykit varje gång det står "skällis" och skrivit "katt" istället. På så sätt kan ju både katt- och skällisälskare läsa den här boken och känna samhörighet.

Jag måste erkänna att matte efter ett tag blev lite irriterad varje gång jag var där med pennan, hon påstod att det inte blev samma flöde som om hon hade läst boken ensam, men det har jag svårt att tro. För det ska sägas att i den 453 sidor långa boken hade de skrivit "skällis" onödigt många gånger.
När jag, efter att matte och jag hade läst hela boken, räknade hur många överstrykningar jag hade gjort så blev det sammanlagt 1462 stycken och det verkar fullkomligt onödigt att skriva ordet "skällis" mer än tre gånger per sida, det tenderar att bli tjatigt. Det hade ju varit en helt annan sak om det hade stått "katt".

Jag fick allt lite ont i tassen av allt arbete, men jag lovar att mattes exemplar av boken är betydligt mera läsvänlig med mina överstykningar än den var i original.

Är det någon som behöver nåt att läsa så kan jag varmt rekommendera mattes nya bok "Ensamma hjärtan och hemlösa katter".

9 kommentarer:

 1. Känns bra att du korrigerat omslaget till boken. Nu fattas bara att du korrigerar texten också så det blir rätt. Sen kan man läsa boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra, men såg du inte att jag skrev: "inuti boken har jag mycket noggrant gått igenom och strykit varje gång det står "skällis" och skrivit "katt" istället". Så boken är rättad nu! *viftar ivrigt med boken*

   Radera
  2. Oj, det missade jag. Borde ju förstått att du gjorde ett grundligt jobb.

   Radera
 2. Åh, den boken har matte också. Den ligger i hennes "böcker som jag snart ska läsa" hög. Ska genast leta fram den och ändra alla skällisar till katter istället. Håller med dig om att den absolut blir mer intressant om den handlar om katter istället för skällisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att matte inte har hunnit läsa den i den felaktiga varianten, hon kan ju bli blödig och vilja skaffa skällis också!! Nej, bäst att ni skyndar er att ändra i den så att det blir rätt! :)
   Nosbuffar

   Radera
 3. Det var redigt gjort av dig!!! Nu blir den genast intressant!! Skall putta iväg lillie för att införskaffa den snarast. :) // nosgos å gottisar, Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men men... Ni kan ju inte införskaffa den från bokhandeln för då får ni ju skällisvarianten, bättre att ni lånar min rättade variant! Annars måste ju ni göra samma sak med alla de 1462 gånger de har skrivit "skällis"
   Nosbuffar

   Radera
 4. Just den där boken har min matte missat , kan ju bero på att det står ordet hund på framsidan ??
  Ditt omarbetade exemplar det hade matte däremot gärna beställt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart att matte är ointrisserad om det står skällis på framsidan. Jag skickar vår bok med Postkatten så får ni också läsa den! ;)

   Radera