måndag 23 januari 2012

Tre katter

Tänk att man kan älska tre katter så!

Det är konstigt att inte fler människor älskar detta lilla underbara, behändiga djur... De är så snälla, tålmodiga och villiga att ge oss människor en ny chans även om de har bott på vidriga ställen med elaka människor tidigare, vilket jag tycker är helt fantastiskt!

För massor av år sedan när jag var ihop med husse tänkte vi starta ett företag som hette "Tre katter", affärsiden är ointressant, men på vår logga hade vi texten

Tre katter
Tre katter är bättre än en

Och det stämmer ju så väl! Tre katter kan vara vänner och sällskap åt varandra och också åt oss människor.

Tänk nu har jag tre katter och jag älskar dem alla så! De är så underbara alla tre, men på så olika sätt. I morse kom Linnsen och väckte mig klockan 4.16 genom att gå på mig, sedan lade hon sig tillrätta på min andra huvudkudde och började kurra, så mysigt! Hon gör det inte så ofta numera så det gäller att njuta av stunden. Hon är så busig att om jag slutar klia henne så slutar hon kurra! ;)

Min Linnsekatt är så söt och gosig och till viss del kanske hon börjar acceptera Lurrvar. Han har ju blivit så modig nu att om jag och katterna är på sängen så törs han hoppa upp till oss! Även om han sätter sig en bit bort så är han ändå med. Försiktigt försiktigt närmar han sig Linnsen, eller Prinsessan som han säger, och så nosbuffas de.

Annat är det med Frank och Lurrvar, de brottas och springer racerlopp med varandra över golvet! Då minsann är Lurrvar modig, han kan hoppa på Frank bara så där och så ligger de på golvet och rullar runt igen... ;)
Det är så roligt att se Frank sådan, för det är en helt ny sida som vi aldrig har sett hos honom förut. På katthemmet buffades han ju med alla katter och ibland åkte han på en smäll för att den han just buffat inte alls hade lust med det. När han flyttade hem hit tog han ju rollen av den trygge och stabile maken, han äter, sover och gosar. Och som han gosar! Bara man petar på honom så börjar han kurra! Han har väldigt lätt för att slappna av och bara ligga och låta sig gosas med, lite så som vi alla nog borde vara.

Men så kom lille Lusse i somras, han var ju tänkt som Linnsens nya lekkompis medan Frank sover, men det blev Frank som genast förvandlades till "farbror Frank" och tog hand om Lusse som ju blev så sjuk och gick till Skaparkatten efter 3 veckor. Men han tydde sig till Frank och Frank verkade inte ha något emot att ha en liten sjuk orange katt i hälarna hela tiden. Likadant har det varit när Lurrvar har bott här, "farbror Frank" accepterar att en liten grå katt antingen försöker brotta ner honom eller jagar hans svans.

Vilket för oss till Lurrvar som är som en liten frisk fläkt i familjen, han far runt överallt i racerfart, jagar sin egen och andras svansar (till vårt nöje och Linnsens förtret). Men för att hon inte ska reta sig så på honom har vi börjat punktmarkera Lurrvar lite. När katterna äter kvällsmat lyfter vi bort Lurrvar efter en stund för han äter så fort att de andra inte hinner med. Ser vi att Linnsen ska gå på kattlådan håller vi oss lite i närheten för att inte hennes svans ska vara i farozonen... ;)

Det är så roligt att titta på Lurrvar för han är så pigg, far som ett litet torrt skinn över golvet och allting kan förvandlas till en leksak! Ofta ligger han med halva kroppen på varsin sida om mattkanten och brottas med den precis som han gör med girmusen, som verkar vara i perfekt storlek för honom.
Gosa med honom får jag göra antingen när jag är på toaletten, då kommer han och låter sig bli upplyft och gosad med av någon anledning, och när han hoppar upp och sover i min säng. Han är så söt att man kan äta upp honom! ;)

Jag älskar er så mina katter!

Puss, kram och kli på nosen
Er matte

16 kommentarer:

 1. Det är lätt att älska sina katter, ja djur över huvud taget, fast katter är bästast ;-)

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå är det så konstigt att så många kan behandla sina djur så illa... :(
   Katter är alltid bästast och underbarast! ♥
   Kram och nosbuffar
   Matte

   Radera
 2. Åhh, det är precis så jag känner med! Mina katter betyder så mycket mer än ord kan beskriva. Hur många utmaningar vi än stöter på så är det viktigast och jag tänker aldrig lämna dem. Och det verkar som om de känner likadant, även om de inte direkt är bästisar ännu.. Fyra skyggisar som ska bli tryggisar.. Det krävs tålamod ;). Din fina Linnsen är som vår syster Bus här hemma, blyg men ändå starkare varje dag.. Underbart och följa dem. Tack för att du delade med dig om hur du upplever dina tre sötnosar! Kram// Kattmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så lite så, men jag kände en så enorm kärlek till dem i morse, vi gosade och Lurrvar kom och hängde i Franks svans och Linnsen gosade så mycket hon bara kunde mad Frank, vilka alldeles underbara små djur! De har gett mig så enormt mycket mer i mitt liv än innan jag hade dem! ♥
   Att göra skyggisar till tryggisar kräver definitivt tålamod och styrka, jag är glad att du har den! :)
   Kram matte

   Radera
 3. Visst är det fantastiskt att en katt kan ge en människa chansen, ibland flera gånger, trots att den blivit illa behandlad av andra människor. Ibland tar det lite tid, men får de tid och kärlek - ja då får vi en chans till. Fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alldeles otroligt! Vilka enorma djur! Vi människor borde definitivt lära oss av djuren hur man ska bete sig. :)
   Kram

   Radera
 4. Anonym18:20

  Kurrjam, det var fint skrivet och vi känner alla igen oss så väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för vi älskar ju våra katter så enormt mycket! ♥
   Kram till husse

   Radera
 5. Kärlek!!Just så är det! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massor av kattkärlek! ♥
   Nosbuffar

   Radera
 6. Min matte jamar att din matte skrivit väldans fiint om hur det är att vara kattägd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte jamar och tackar din matte! ;)

   Det är en väldig lyx att få vara kattägd!
   Nosbuff

   Radera
 7. Alice23:00

  Matte jamar att hon blev väldigt rörd av din fina text. Hon håller med om att det är underbart att vara kattägd och att hon aldrig i livet skulle vilja vara utan någon av oss. Hon tycker väldigt synd om dem som inte förstår vilken glädje det är i att vara älskad av en katt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte hälsar och tackar! :)
   Det är faktiskt väldigt synd om dem som inte förstår bättre... :/
   NOsbuffar

   Radera
 8. Vilken fin kärleksförklaring! Man blir ju varm i hela kroppen av att läsa den! Matte borde lägga upp den som en egen sida på bloggen!!
  nosgos å en himla massa gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla lillie, Maurice och Kajsa! ♥

   Jag tycker så mycket om alla mina katter, alla är de favoriter av olika anledningar, men alla lika älskade!

   Kram och nospussar

   Radera