måndag 2 januari 2012

Hanar och honor

Inatt när alla sov låg jag och fundilerade lite. Jag tänkte på Lurrvar och mig och att han är så irriterande. Sedan tänkte jag vidare på mina vänner som också har fått småsyskon/påhäng.

Alice och Wilma har småbrorsorna Bosse och Mårrgan
Nea har rödtjutet Simba

Gustav har tjejerna Piff och Puff
Sippo har söta Tindra
Grannkatten Tiger har fluffiga kompisen Maja

Alla damkatterna verkar ha haft problem med att få småbröder/påhäng precis som jag, men de uppräknade hanarna verkar inte ha haft lika stora problem, Sippo och Tindra t.ex, de verkar till och med tycka om varandra och då främst Tindra som gillar Sippo. Gustav och hans tjejer verka komma ganska bra överens så länge de inte är för nära varandra och Gustav går ju också ut när det blir för mycket. Min grannkatt Tiger som jag ska berätta om i ett senare inlägg, verkar vara undantaget, han fräser däremot åt sin kompis Maja och skulle aldrig ligga bredvid henne.

Jag tänker att det kanske är skillnad på att vara hane och få en yngre honkompis i jämförelse med motsatsen mogen dam versus irriterande liten bråkhane?

Frågan är varför det är så? Tycker vi honor mer om kontroll vilket är svårt att ha när ett litet rödtjut far omkring? Skulle vi tycka bättre om att få en liten honkompis?Trygga farbror Frank och fine lille sjuke Lusse ♥


Och vad är det som gör att hanarna godtar syskon/honkompisar? Min alldeles egen Frank godtog lille Lusse på en gång den lilla tid han bodde här i somras och han verkar ju tycka att det är buskul med lillfjanten, de kan ju ligga och runt på golvet och brottas hur länge som helst. Är hanar kanske bättre på att ta ungkatter?

Hmm, ja det var sånt här jag funderade på i natt, tyvärr har jag inga svar.
Ska sova en stund nu! :)

16 kommentarer:

 1. Himla kloka ord kompis! Jag tror du är något på spåren. Och jag hoppas att bröderna lär sig att även om det finns blyga flickor så är dem inga man ska leka runt med och reta.. De ska behandla oss flickor som Prinsessorna vi faktiskt är! Vill de retas eller tjafsa så ska de göra det på allas villkor!

  Nosgos och Tass

  SvaraRadera
 2. alice21:20

  Jag som är tjej gillade småbrorsorna på en gång. de är jamarkul att busa med och jättegosiga att sova med. wilma som är 12 accepterade dem snabbt bara de höll sig undan... nu efter nio månader och dagliga försök från bosses sida får han till sin stora lycka sova bredvid henne om han smyger dit och ibland även så nära att han ligger mot henne. fräsandet annars också har minskat ordentligt sista veckorna och nu i jul har hon även visat lite eget intresse för dem. så matte hälsar att ge inte upp hoppet även om det tar tid. hon ber även om ursäkt om inlägget ser konstigt men datorn fungerar inte så hon skriver från nya mobilen som hon inte lärt sig än...:-)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Jag måste jama att jag inte heller är överdrivet förtjust i den här slyngeln som flyttade in i augusti... ja, Philemon, alltså. Han studsar kring väggarna, stjäl min mat och försöker sno åt sig bästa liggplatsen intill matte i sängen. Fast jag tyckte likadant när Conny flyttade in (han var då lika gammal - eller rättare jamat ung som Philemon är nu, d.v.s. 1 1/2 år), och sedan blev vi bästa vänner... så kanske Philemon och jag också blir bundis så småningom?

  Jag vet inte varför matte envisas med att skaffa en killkompis varje gång jag mister den jag haft (först min bror Aragorn, sedan lille Rufus och sist nu Conny)... hon har för sig att honor inte går så bra ihop, säger hon. Men det kan ju inte stämma, för Majsan och Jenny är ju bästisar?!? *fundilerar* Tror att du har hittat ett nytt ämne att kattentera på, faktiskt.

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 4. Jag kan tyvärr inte uttala mig alls eftersom jag är solokatt här i huset :)
  Men jag kan ju säga att om min uppstoppade "lillebror" Baltazar tycker jag INTE alls !!!

  SvaraRadera
 5. Spännande fundileringar! Vi är ju två killar i vår bästa ålder. Vi lekfajtas - vi kan bara inte låta bli. Vi sover jamargärna i sängen tillsammans med matte.
  Helt klart är det mycket individuellt.

  SvaraRadera
 6. Jomen asså...JAG fick ju en busbrorsa för ett år sen ju! Det var inte lätt...den lille fjanten charmar ju ALLA som kommer....och även MATTE löjlar sig med honom jämt! pfffffrääääs! Men han e kul också, e alltid med på en racingrunda genom huset kl 2 på morronen ..fnissjam! Men det e alldeles för mycke fiffel med honom...han spinner ju HELA tiden....en tvåbening behöver bara TITTA på honom så drar han igång motorn. Då blir Matte jettefjantig!
  Nospussar från

  Indra, Prinsessan Indra

  SvaraRadera
 7. Vi är ju två tjejer som älskar varandra. Visserligen har ingen av oss varit ensamkatt och vi var små när vi kom till matte.
  Smulan var 12 veckor då hon kom och det fanns äldre katter här redan och dryga 2 år när Amanda kom 14 veckor liten som katt nummer 4. Nu är vi "gamla" tanter. De andra 2 leker bortom regnbågsbron sedan 2004 och 2005. Vi är födda 2000 och 2002.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Rebellen:
  Visst borde behandla oss som prinsessor! Och en prinsessa drar man inte i svansen! *morrar*
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 9. Alice:
  Jaha, mhm, det går så bra med brorsorna? Jag trodde ni också tyckte att de var irriterande, då spricker ju min tes...

  Jag är jamarimpregnerad att din matte kunde skriva så många bokstäver på sin telefån! :)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 10. Imma:
  Jaha, mhm, nu spricker ju min teori totalt! Jag hade dessutom tänkt att skriva dej som ett av de goda exemplen som tyckte om sin nye kompis! Men det känns skönt att till och med en abbemissa kan vara miss-nöjd med sällskapet.

  Mattar är ett väldigt underligt släkte måste jag jama. Tar hem nya katter hur som helst. Här tog ju matte hem först Lusse för att jag skulle få en lekkompis och nu Lurrvar. Båda av dem har blivit/blev jamarkompisar med Frank men inte med mej... Suck

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 11. KJelle Bus:
  Nej, din kompis Baltazar verkade ju jamarjobbig som klängde på dig, matte säger dock att han var väldigt söt, men det hör väl inte till den här diskussionen?!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 12. Mozart och Vincent:
  Vad skönt att ni är kompisar och tycker om varandra, det blir ju så jamarjobbigt annars.
  Hmm, jag undrar om jag hade tyckt bättre om att få en tjejkompis? Vi hade kunnat jämföra längden på klorna och sådana viktiga saker.

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 13. Indra och Bastian:
  Vilket vackert prinsessnamn du har Prinsessan Indra! Mitt är ju liksom mer vardagligt, Prinsessan Linnsen.

  Jag känner precis igen det du har skrivit. Det verkar som att det är väldigt viktigt att vara söt *borstar på morrhåren* då faller tvåbeningarna tasslöst.
  Du har ju iallafall turen att din brorsa kommer att bli stor, lillfjanten här är ju inavlad och kommer aldrig att få vuxenstorlek, med andra ord kommer han alltid vara kattungesöt!! :O

  Nosbuff

  SvaraRadera
 14. Smulan och Amanda:
  Det verkar mysigt att ha en syster *ropar på matte* kanske kan jag övertyga matte om att byta ut lillfjanten mot en lillasyster istället?

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 15. Hmm.. tror du det kan vara så? Att vi tjejer har svårare för att acceptera en ung kille. Jam kanske.

  Jag accepterar att grabben finns här hemma. I dag åt vi samtidigt ur samma matskål också. Men i bland måste jag ju banka lite vett i skallen på honom.

  Nosgos

  SvaraRadera
 16. Nea:
  Du har helt rätt i att man måste banka lite på småkatterna ibland!! ;)

  NOsbuff

  SvaraRadera