onsdag 4 januari 2012

Glad och ledsen

Jag läste den här artikeln idag i Aftonbladet. Katten som vägrade dö  Den fick mig att bli både glad och ledsen. Historien var så att katten Andrea togs in av ett katthem i USA och när ingen hade adopterat henne på 30 dagar beslöts att hon skulle avlivas, medelst gasning. Två gånger försökte man gasa ihjäl Andrea utan att hon dog och då beslöt man att hon skulle få fortsätta leva. En utredning varför gasningen inte funkade har tillsatts.

Det var ju alldeles fankattiskt att Andrea överlevde och det var ju den goda nyheten. Den hemska nyheten var att de 1. försökte gasa ihjäl henne. Hur fruktansvärt måste inte det vara, är det inte humanare att ge katterna en spruta?
och 2. de avlivar katter som inte har fått någon ägare på 30 DAGAR!!!!! :O

När jag tänker på det, så skulle alltså både jag och Frank ha avlivats för länge sedan, vi var ju båda två på katthemmet i 6 månader innan vi blev adopterade av matte.
Under den tiden fick Frank en tvåbening som var intresserad men sedan tog tillbaka anmälan (tur för oss!).

Min lillhusse som är väldigt klok har påpekat att eftersom världen är väldigt skönhetsfixerad så är det inte säkert att jag hade fått någon som ville ha mig, med tanke på hur mina ögon ser ut... *gråter* Hade jag då bott där i USA hade jag gasats ihjäl för att ingen ville ha mig... Matte och lillhusse säger att mina ögon är regnbågsfärgade och de älskar mig mest i hela världen även om mina ögon inte ser ut som andra katters.

Matte tänker också på den lilla fina katten Gotty som jag är alldeles säker på är lillasyster till mig, titta:


Visst är vi lika! Matte säger att hon inte kommer från Frövi som Frank och jag gör, men jag är ändå säker på att hon är min lillasyster! I allafall, läser man om Gotty på Örebro Katthems sida så kan man läsa att hon kom in till katthemmet i maj 2007. Hon var där när Frank och jag bodde på Katthemmet och jag minns henne jättetydligt för hon var ganska skygg. Hon spottade åt matte en gång, då skojade matte och kallade henne Spotty! ;)

Efter att ha varit tingad är nu Gotty avtingad igen och hon har alltså bott på katthemmet i fyra år! Stackars stackars henne... *tårar på nosen* Inte för att det är något fel på vårt katthem, men det är ju ändå inte HEMMA om ni förstår... Vad är det som gör att ingen vill ha Gotty? Om hon hade bott på det där katthemmet i USA hade hon gasats ihjäl för länge sedan...

Känner mig ledsen för alla hemlösa katters skull... Jag skickar ett hjärta till er! ♥

16 kommentarer:

 1. Har oxå läst om Andrea i AmeriKATT , vilken tur att hon överlevde och nu fått ett eget hem.
  Tycker inte heller det är klokt att missarna som bor på katthemmet bara har 30 dagar på sig att hitta sina 2-benta innan dom avlivas. Blir jittelissen när jag läser sånt :(

  SvaraRadera
 2. Visst är det hemskt att man kan göra så. Vi är så glada att ni kom hem till matte och så ledsna för alla de som inte har något eget hemma, det förtjänar alla tycker vi.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Usch vilka öden det finns? Tycker du, Andrea och Spotty är värda allt gott. Liksom alla andra katter.

  SvaraRadera
 4. Usch fy fabians va hemskt *ryser*.. Stackars katten.

  Tyvärr så händer sånt även här i vårt land, här har Djurskyddet Sverige en 'tre månaders regel', efter tre månader så är man för ofta rökt som katt (om du inte finns på ett av de bästa katthemmen i Djurskyddet Sveriges krets). Det finns dessutom katthem där man är rökt redan innan pga struntsaker enligt mig. Och dessutom så är ju skyggisar ofta dem som avlivas först.. För man anses vara för svår att rehabilitera och finna hem till.

  Jag har aldrig själv bott på katthem men jag skulle ändå ha avlivats om inte mamma kommit, för jag var oönskad och dessutom hatad på fler än ett sätt. De ville då rakt inte ha odågan kvar.. Vi fyra här hemma kallas skyggisar eller fd skyggisar (förutom syster Bus) men det stoppade inte mamma från att ta hand om oss.. Vi har problem och sådära men hon älskar oss ändå.. Jag önskar alla hade det så.. Varenda katt borde ha det så juh! Jag är såå glad att våra tvåbeningar finns kompis och verkligen älskar oss trots våra små egenheter ;-)

  Nosgos och Tass

  SvaraRadera
 5. Alice21:41

  Men fyjam! *fräser och morrar* 30 dagar är ju ingenting! Jag hade heller inte levt om den regeln fanns här för jag satt jamarlänge på Södertälje katthem. Det tog många månader innan någon ens fick röra mig för att jag var så rädd. Jag och många, många andra katter är levande bevis på att även skyggisar som behöver låååmg tid på sig kan bli hur mysiga goskatter som helst med rätt hjälp.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Visst är det bedrövligt att så många väljer katt efter utseende? Blogghjälpen brukar säga att en riktig kattvän älskar sin katt oavsett om den är svart, grå, lila, blommig eller vad som helst. Tänk om tvåbeningar kunde lära sig att se till det inre istället för till det yttre, både när det gäller sig själva och katter.

  SvaraRadera
 7. Man vill inte tro att det är sant, att katthem kan behandla sina kissar så. Matte blev alldeles gråtfärdig när hon läste om Andrea. Vi håller tassarna för att lilla fina Gottys människa snart dyker upp. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Det är en märklig policy det har - jag kan förstå att de inte klarar av att ta hand om alla katter som behöver tas om hand, det händer ju här också. Men tidsfristen är ju riktigt knasigt snäv. 30 dagar - det är ju i princip bara karantänen. Ingen hinner ju få hälsa på kissarna, än mindre hinna bli intresserade. Och jag tycker att det spelar en stor roll HUR djur får somna in. Det finns betydligt bättre metoder än att gasa ihjäl dem... :(

  SvaraRadera
 9. Kjelle Bus:
  Visst är det otrligt att de bara ger katterna 30 dagar att få en ny tvåbening, pälsresande! :(

  Arga nosbuffar

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco:
  Man blir så ledsen när man läser sånt här, det är nästan så att man inte orkar ta det till sig för att det gör så ont... :/

  Ledsna nosbuffar

  SvaraRadera
 11. Xantippa:
  Tack! Alla katter är värda ett bra hem med snälla tvåbeningar! Varför ska världen vara så orättvis?

  Ledsna Nosbuffar

  SvaraRadera
 12. Rebellen:
  Då är jag inte säker på att jag gillar Djurskyddet... *morrar*
  Det är ju så att vissa djur är räddare och skyggare än andra, precis som tvåbeningar, skulle inte de också avlivas då??

  Men varför tyckte de så illa om dig? Du verkar ju vara en jamartrevlig katt! Jag vill ge en sån där tjåklad-ask, som tvåbeningar brukar gilla, till din matte för att hon tar hand om er fastän ni är skyggisar!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 13. Alice:
  30 dagar är verkligen ingenting... :(

  Jag vill jama ett Kurra för alla skyggisar! De behöver stöd!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 14. Kattson:
  Jag måste verkligen jama att Blogghjälpen är rasande klok! Om matte hade valt katt hade hon ju helst velat ha en blommig eller en svartvit, men det är ju inte alls säkert att matte och en svartvitt katt hade passat varandra så väl som vi passar matte! ;)
  Jamartur att Frank valde matte och husse så att det blev som det blev! :D

  I vilket fall som helst är 30 dagar för lite! *stampar*

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 15. Stationskatterna:
  Nä, det är rent ut jamat så in i Jamlunda hemskt att man kan göra så där... :(
  Vi hoppas också att lilla fina Gotty och alla andra skygga katter ska få hem snart!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 16. Maurice och Kajsa:
  Jag menar också att det är väldigt viktigt hur man låter katten somna in om den "måste". Tvåbeningar vet ju mycket väl att de inte gillar att människor gasas, varför ska då katter eller andra djur utsättas för det?? Varför är djuren alltid mindre värda???

  Ledsen nosbuff

  SvaraRadera