måndag 23 januari 2012

Misstag?

Får ont i magen när jag läser på min gamla klasskompis facebook, hon som har tagit hand om en av kattungarna vars mamma blev överkörd, kattungen som jag skrev om härom dagen som nu heter Dexter.

Läs mer här:
http://prinsessanlinnsen.blogspot.com/2011/11/mattes-raddningsaktion.html
http://prinsessanlinnsen.blogspot.com/2011/11/kattungebesok.html
http://prinsessanlinnsen.blogspot.com/2012/01/jihoo-jihoo.html


Läste härom dagen att matte var ute på bio och restaurang och ska nu åka på skidsemester och dessutom två veckor till Thailand i mars... Men vem ska då ta hand om lille Dexter som bara är 13-14 veckor nu? Säkert har de en bra kattvakt, men han är ju fortfarande bara en kattunge i mars... :/

Han har ju inte hunnit bo in sig än knappt, bara bott där en vecka...
Jag kanske är blödig, men det gör ont i hjärtat, och jag tänker att det är för tidigt att åka ifrån honom både nu och i två veckor i mars, han är ju bara en bebis... :(

Har nu enormt dåligt samvete för att jag rekommenderade "mina" kattungar till henne...

Har jag fel tycker ni andra kattomaner?

/ matte, som för andra gången på en dag har kapat Linnsens blogg

7 kommentarer:

 1. Du är inte ensam om att känna starkt motstånd till sånt. Jag känner så med och tycker synd om katten för jag vet hur jobbigt det kan bli för den under tiden då den inte hunnit bo in sig ordentligt innan den får vara med en 'främling'. Också jag tror inte att den kommer vara tillräckligt trygg för att klara av det, precis som du sa.. Det är ju en ny familjemedlem vi pratar om, en kattunge som knappt vet vem han själv är ännu. Jag önskar att denna matte tänker om, för kattens skull både för nu och för framtiden. Kattens välbefinnande borde vara i fokus. Det är ett stort ansvar som hon tagit sig an.

  Jag hade aldrig gjort så men jag är ju inte hon. Hon kanske inte är beredd på ansvaret och allt som hör till.. Men hoppas hon tänker till eller låter någon som tänker på katten i första hand ta sig an den. Kan låta hårt men så känner jag.

  Kram// Kattmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har trots att hon är konflikträdd, skrivit och frågat sin gamla kompis vem som tar tass om Dexter när de är bortresta och vi får se vad vi får för svar... :/
   Hon har tydligen haft en svart katt tidigare som hon har älskat så kanske att hon har tänkt ut något bra! *hoppas hoppas*
   Nosbuff, jag menar kram ;)

   Radera
  2. Anonym12:18

   Har man nyss tagit hand om en kattunge bör man ju vara hemma med den.Man lämnar inte ett baby med främmande heller!!!

   Radera
  3. Jag håller helt och fullt med!

   Nu har jag varit i kontakt med den gamla klasskompisen och hon har tydligen ordnat så att nye hussens bror skulle ta han om lillkatten och han är tydligen kattvan sedan tidigare, så då går det nog bra!

   Radera
 2. Alice23:04

  Jag måste jama instämmande med Kattmamman, det känns inte alls ok att lämna en sån liten när den inte ens har hunnit bo in sig. Den behöver få lära känna sin nya familj och få känna sig trygg, inte bli lämnad ensam.
  Hoppas hon har ordnat det ordentligt med kattvakt och inte nån som bara kommer dit och ger den mat varje dag. Det bästa vore som du säger att hon skjuter upp resan.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig ganska trygg nu, har varit i kontakt med nya matten och tydligen är det bara hon som ska resa bort först och då har ju kattungen sin husse och småmattar/hussar. När de reser bort längre i mars ska kattungen få vara hos familjens bror, så jag tror att det kommer att ordna sig!
   Tack för att ni engagerar er!
   Nosbuffar

   Radera
 3. Alice18:56

  Vad jamarskönt att höra!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera