söndag 1 januari 2012

Nyårsdag

Jaha jam, nu är det tydligen en dag som heter nyårsdagen. Det smäller fortfarande här då och då, men vi tyckte att gårdagkvällen gick riktigt bra. Frank satt med matte en stund och tittade ut genom fönstret på blixtarna som var utanför, men sen gick han och la sig och lillfjanten och jag satt en liten bit ifrån och var lite halvrädda bara.

Lillhusse gick till sin husse igår förmiddag, men innan det hände en mycket svår olycka. Min Frank kunde ha gjort sig mycket illa och dagen slutat i sorg...


Dumma dumma dumma dumma klöstorn!  :(

Ni ser klöstornet här på bilden ovan, det är ett jamardumt JAMARDUMT klösträd från en dum tysk affär i närheten. Frank och jag fick det på vår gemensamma hemflyttelsedag i september och det har glatt oss sedan dess. Men nu igår skulle Frank klösa på den där pinnen närmast blixtapparaten och eftersom Frank är ganska tung hrm, som ni ser så blir det lätt obalans om man hoppar upp på den vilket Frank tyvärr hade gjort. Jag låg så skönt på lillhusses säng och kurrade för både matte och lillhusse när lillhusse skrek till och vi alla såg hur tornet rakt upp och ner välte med Frank landandes på rygg under sig!

Min Frank fick hela tornet över sig!!!  :O

I ett nafs var båda tvåbeningarna uppe för att kolla hur det gått och som tur var landade Frank mellan de olika klöspinnarna även om det var på rygg... DUMMA DUMMA klöstorn! Nu för att få pli på det har matte ställt vår tunga verktygslåda som mottyngd och vridit den nedre plattan inåt för att inte, hmm, samma obalans ska uppstå igen. DUMMA tyska klösträd!

Jag vet inte om Frank kanske fick ont i ryggen för efter fallet satte han i gång att stretcha som katten...Man kunde ju fråga sig hur lillhusse hade hjärta att gå sin väg efter det, men det hade han minsann och innan han gick skulle han ta sina byxor, ni vet de som jag har kattifierat den senaste veckan, tihihi...Lillhusses två par likadana svarta byxor. Eller hrm, likadana... ;)

Här har jag lagt ett par likadana byxor bredvid för att ni ska få se hur enormt hårt jag har jobbat och då vill jag ändå påpeka att jag säkert är en av världens mest välborstade katter, med andra ord kan ni se att jag har kämpat hårt! ;)

Lillhusse satte matte på att av kattifiera dem, vilket jag tyckte var mycket förolämpande så när matte var klar gjorde jag mig beredd att förlåta lillhusse genom att hoppa upp och göra likadant igen, men då, kan ni tänka er, han bar bort mig! *fnys*


Jag erbjuder mig nu att hjälpa dig att göra byxorna nyårsfina lillhusse! Varenda tjej kommer charmas! :)Jag måste också berätta om lillhusses affärside, det är nämligen så att det har vuxit ut ett morrhår på honom, så kattifierad är han. I höstas var matte bortrest från mig i nåt konstigt land där de sålde spritflaskor med ett grässtrå i. Nu föreslog lillhusse att vi kunde ju börja sälja sprit med morrhår i! För det har vi ju massor av, tycker ni också att det är en bra idé??? *ivrigt*

Lillhusses morrhår


Idag har jag och matte tittat på ett program på TV som tydligen visats tidigare. Jag låg och tänkte på att vissa i programmet hade sidenkuddar på huvudet som såg sköna ut att ligga på, men också på att det var synd om de stora hästarna, de fick bära runt på en massa tvåbeningshanar med konstiga stålklänningar på sig och pinnar i händerna. De stackars hästarna fick dessutom ramla och slå sig massor av gånger... Stackars dem! :(


Rasande stilig tvåbening, enligt matte


Matte, hon tyckte också synd om hästarna så klart, men mest ylade hon om att en av tvåbeningarna var så stilig, men väldigt korkad eftersom han tydligen har valt fel fru tidigare och nu i år höll matte tummarna för att han skulle välja rätt, men inte!


Lurrvar?

Eftersom jag inte bara är en väldigt söt, utan också en väldigt klok katt fick jag förjama till matte att om tvåbeningen bytte till den andra frun skulle det vara som att jag skulle välja att gifta mig med fjantlurrvar iställlet för att vara med min Frank och det förstår ju vilken katt som helst att jag ALDRIG skulle göra! *morrar lågt*

Frank?
Tvåbeningen och hans fru var ju ämnade för varandra, de hade ju känt varandra sedan de var små kattungar, hrm jag menar tvåbeningsungar, exakt som min Frank och jag. Jag skulle ju inte kunna välja fjantlurrvar hur söt än matte tycker att han är eller att han är yngre än Frank och så. Frank och jag har ju alltid varit tillsammans och sådant väljer man inte bort, men det förstår tydligen inte matte för hon fortsätter jama om att han tog fel fru i år igen...


Slutligen ska jag jama om att min matte nog faktiskt har gått över friskhetsgränsen nu... :(
Hon har helt tappat det och vi får kalla hem lillhusse att ta tass o henne! :O

Det var igår kväll när matte läste nån tidning (när hon egentligen borde ha gosat med oss) som det stod en fråga: "Vad är det bästa du har upplevt under 2011?"

Eftersom jag vet att min matte älskar att resa gav vi henne en reseplånbok i julklapp, så jag förstod ju att hon skulle svara "resan med lillhusse till Italien"! Titta här:


 Frukost i Venedig *Kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr*

Klart att matte väljer det som det bästa under året!

Men nej, det gjorde hon inte sa hon. Jag jamade att då tyckte hon katturligtvis att resan med bästa kompisen till Krakow var det bästa? Titta här, sånt här gillar ju min matte!


Stora torget i KrakowMen nej, matte jamade att hon inte valde det heller. Hon jamar dock att i efterhand när hon tänkte efter blev hon själv förvånad att hon inte valde det, men ser ni vad det första matte tänkte på var?!?!?
LILLFJANTEN!!!!!  :O


Matte tycker alltså att det bästa som har hänt under året var lillfjanten Dummvar!! Jag kan inte tro det... Jag lovar er att jag tycker absolut inte samma som matte!

När jag ringde och frågade lillhusse svarade han direkt "scoutlägret som jag var borta på i två veckor i somras". *fnyser* Om det kan vara nån glädje att vara ifrån sina katter så länge och dessutom ligga i ett lerigt blött tält, så visst!


Regnigt, lerigt och kattlöst!Jag får vara glad att han i allafall inte svarade som matte... Men det är tydligt nu:

Frank och jag bor hos förrädare! *gråter förtvivlat*

8 kommentarer:

 1. Ajajojoj, klösträd skall man alltid förankra i väggen så att de inte kan välta! *ryser* Hur mår stackars Frank idag? Han har väl återhämtat sig, hoppas jag?

  Om det kan trösta dig lite, så tycker jag att att en av förra årets höjdpunkter var att jag fick nya blogg-kompisar, bl.a. DIG!

  Frågade matte var årets bästa händelse var, och hon svarade "att gammelmattes hjärta blev lagat". Så frågade jag vad som var värst, och då såg hon ledsen ut: "att Conny dog". Jam, det håller jag med om... saknar honom mycket...!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 2. Nämen nu är du tramsig, Linnsen! Klart att matte o lillhusse dyrkar er, men ni ingår ju i familjen sedan många år. Årets bästa händelser brukar ju vara enstaka, fantastiska NYA grejer. Det är säkert så dom menar.

  SvaraRadera
 3. Vad läskigt med klöstornet.Du får gosa extra mycket med Frank nu. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Usch va otäckt det där såg ut.. Här hände en olycka också med just ett tyskt klösträd (innan jul). Hade inte mamma varit snabb som blixten så hade min lillasyster legat med värsta ont i hennes lilla kropp.. Hoppas Frank mår bättre idag. *håller tassarna jamarsmycket*

  Nämen.. Hur kan de säga såna tokigheter? Det är ju jamars inget man säger sådära om man inte vill få er att må sämre.. Här säger mamma att vi är dem finaste katterna i hela universum och att hon aldrig skulle vilja byta bort oss.

  Hoppas dem skärper sig och ser vilka underbara sötisar du och Frank är, kompisar! Nosgos och Tassklapp

  SvaraRadera
 5. Imma:
  Jodå, Frank klarade sig bra som tur var, men det såg otäckt ut.
  Tack snälla du, vi tycker också att det var bland det bästa! Att ha bloggkompisar är jamarkul! :)

  Jag förstår att förlora Conny måste ha gjort, och gör säkert fortfarande, jamaront i hjärtat. Vi hann ju bara ha lille Lusse i 2,5 vecka, men han gjorde ändå et stort avtryck här hemma, så vi förstår då vad Conny måste ha gjort.
  Och att få ett ♥ lagat är verkligen en jamarstor sak! :)

  Nosbuffar till hela gänget

  SvaraRadera
 6. Xantippa:
  Vad klok du är! Jag är säker på att om vi frågar matte vad det bästa som hände år 2008 var, då kommer hon alldeles jamarsäkert svara att det var att vi flyttade hem! Och vi var ju dessutom hennes första katter! *ropar till matte*

  Jo, matte säger att vi alltid är det bästa i hennes liv, jämte lillhusse! ♥

  NOsbuffar

  SvaraRadera
 7. Rebellen:
  Var kanske erat klösträd också från LIDL? *morrar* De behöver tydligen förankras i betong för att stå kvar... Frank mår som tur var bra *buffar honom jamarmycket*

  Matte menade nog bara att Lurrvar var det bästa NYA som hände förra året. Vi är ju alltid det bästa i hennes liv! *sträcker på mig stolt*

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco:
  *gosarbuffartvättar Frank* ;)

  Nosbuffar

  SvaraRadera