tisdag 1 maj 2012

Kattsamlare


Idag kommer det in 2 dräktiga honor på Ö-o Katthem och matte känner att hon borde ställa upp. Mamman måste ju få hjälp och kattungarna måste få födas inne.

För säkerhets skull frågade hon vad lillhusse tyckte och han svarade kallt via SMS: "Jag tycker att det räcker med katter nu! För du vet att de kommer att bo kvar annars!"

Matte försökte med att kattfamiljen ska ju flytta när de är färdiga, men lillhusse var envis: "Du VET att mamman OCH ungarna kommer stanna!"
Lillhusse vet alltför väl att både han och matte skulle bli alldeles kära i familjen och inte klara att lämna ifrån sig den när kattungarna är redo att flytta och det är i lillhusses rum de skulle få bo och det är han som är kattallergeniker... Kanske att hans åsikt måste få gälla då!

Vi tre plus kattmamma med 3-5 ungar KAN bli lite mycket i en tvåa.  ;)


Masssssssssssssor av katter!



Det är nog lätt att bli kattsamlare, man vill så väl för att djuren ska få det bra, men så kasterar man inte två stycken djur i tid och så har "samlingen" utökats med 3-5 katter till och så fortsätter det så tills det har gått över styr.




191 katter levde tillsammans i ett hus i Botkyrka



Kanske var det så i den familj som Frank och jag föddes i, kanske är vi syskon han och jag, det är ingen som vet, för antalet katter eskalerade snabbt tills det började bli bajs och kiss och orensade lådor överallt och våra tvåbeningar inte orkade med mer utan stängde in oss alla i köket och bodde själva med några få katter på övervåningen för att klara av tillvaron.



Golv täckt av skit...



Kanske började allt så enkelt som med matte som vill rädda alla och så slutade det med oss 40 katter som levde i misär tills polisen och Örebro Katthem kom och räddade oss.




Tvåbeningar behöver skyddskläder och gasmask för att gå in där djur i misär har levt...



Det är lätt att förebrå "samlarna" för att man kan bete sig så. Vår matte VET och FÖRSTÅR att OM vi hade tagit in en blivande kattmamma så skulle de alla ha fått flytta till egna hem efter 3-4 månader, vi kan inte ha uppåt 10 katter i en liten lägenhet utan att det blir för trångt för både tvåbeningar och katter, men alla kanske inte kan förstå det?
Och är man inte tillräckligt stark för att få hjärtat krossat, vilket man nästan absolut får när kattfamiljen flyttar, så är det nog bättre för alla att inte ta sig an fler katter.

Vad tror och tycker ni om kattsamlare?
(Uppdaterade frågan, den gällde inte om vi skulle ta in en kattmamma eller inte, för det ska vi inte, även om matte gärna vill hjälpa. Men ibland kan även hjälp bli stjälp... :/ )

För egen del hade jag gärna haft en hona till att diskutera kärleksproblem, bästa sätten att tvätta pälsen och sånt viktigt med och lillfjanten hade ju kunnat underhålla ungarna, så hade Frank fått sova ifred och alla hade blivit nöjda!  ;)




Bild på den fina kattfamiljen lånad här.

8 kommentarer:

  1. Mamma och jag tänkte likadant när vi läste nödropet om kattmammorna i Örebro. Vi ville verkligen av hela våra hjärtan ställa upp och ta in familjerna, men vi inser att vi absolut inte skall göra det just för att vi sedan inte skulle klara av att lämna dem ifrån oss. Redan nu har vi åtta katter i huset, som alla är intensivt och evigt älskade... men hur oändlig ens kärlek än är, är varken tiden eller orken det. Och om man verkligen älskar, måste man måste kunna se förbi sig själv och fokusera på vad som är bäst för den älskade... vår "policy" är att varje katt hos oss skall tro att just den är "mattes/gammelmattes älskling", och då måste man inse sina egna begränsningar.

    Lillhusse har rätt - ni har inte plats för en så stor familj, och det skulle skada de katter ni redan har att ta in ännu fler i ett så litet revir. Stöd hellre kattfamiljerna på andra sätt! Det finns så många sätt att finnas till för andra på...

    Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte låta bli att känna att de tar ju inte så stor plats och vi har ju plats för dem åtminstone till en början. Men jag förstår med mitt förstånd (!!) att jag inte ska ta in dem, de tre katter som redan är här har ju tillräckligt svårt för varandra.

      Men man vill ju så gärna hjälpa... :/

      Kram matte

      Radera
  2. Ingalill19:56

    Så tänker jag varenda gång jag läser om katter i nöd, katter som behöver hjälp. Vill så gärna ha flera men man måste kunna sköta om dem också. Säger som Carina, det finns andra sätt att stödja på. Själv stödjer jag Göteborgs Katthjälp och Råmossens katthem ekonomiskt varje månad. Det får bli mitt bidrag.
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland vill man mer med hjärtat än hjärnan... ♥

      Jag vill nog inte ha fler, jag vill bara kunna HJÄLPA fler om du förstår!

      Kram

      Radera
  3. Mjau, de sammanlagt tre dräktiga kattflickor som kommit denna helg är i alla fall i trygghet i jourhem nu och får kärlek! Men man kan ju alltid sprida ropet om behoven som kommer att komma! För de kommer att bli fler! NosPuss Wikki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, så skönt!!! :D

      Vad bra att du jamar om det Wikki, då behöver inte matte ha ångest mer.

      Matte får nog ta och palta sig ner till katthemmet om hon vill hjälpa fler! ;)

      Nosbuff

      Radera
  4. Jam, vi tror ju att du har rätt. Det är nog lättare än man tror att bli "samlare". Om man inte är så stark under en period i sitt liv, så känns det nog bra att kunna hjälpa till och sen hjälpa "bara en till". Bara "denna med". Och sen kommer det kattungar och...

    När man läser om sådana här hemskheter, så är det lätt att döma och fördöma. Vi glömmer ju allt för ofta att människor är sköra.

    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skönt att ni förstår hur jag jamar... :)

      Sedan finns det säkert fall där tvåbeningarna kanske inte är riktigt tillräkneliga och samlar av den anledningen.

      Nosbuffar och kramar

      Radera