fredag 25 maj 2012

Sjung Kattvaktens lovJag har länge tänkt att jag ska jama om något av det viktigaste i kattlivet, i allafall om man har sådana rymmartvåbeningar som jag har, nämligen KATTVAKTEN!

Matte och lillhusse har gjort fyra större resor sedan de fick oss och då måste man ha en pålitlig Kattvakt. Vår tidigare husse har varit huvudkattvakt under dessa resor och han har varit bra eftersom han känner oss och vi honom. Han har heller inte haft några problem med att stanna ett tag, han har helt enkelt lagt sig i soffan och läst eller gosat med oss och somnat... ;)
Men med andra ord, utmärkt sällskap för oss!

Nu har vi fått lov att prova ut nya kattvakter av olika orsaker och det har visat sig vara en seg råtta att tugga på...

Vi nämner här några exempel ur den närmaste kretsen:

- Någon tyckte att det räckte med att gå hit en gång om dagen eller varannan dag. Eftersom våra tvåbeningar alltid är borta när det är som varmast är det INTE okej med ett besök om dagen enl matte. STRUKEN DIREKT!!!

- Mattes husse Katthataren är egentligen också direktstruken, det hörs ju på namnet, men han är tillsammans med en Kattälskare och kunde därför fått chansen. Tyvärr är inte plus och minus jämt i det fallet, Hataren är väldigt mentalt stark och kan påverka Älskaren till att vi inte alls behöver tillsyn två gånger om dagen. STRUKNA ALLTSÅ!

När matte och lillhusse åkte till Mjaumö i april tog de hjälp av en mycket närstående som matte trodde att hon kunde lita på. Hon hade i uppgift att gå dit en av mornarna och det verkar ju inte så betungande, men det visade sig när matte frågade oss hur det gått, att vederbörande helt enkelt bara gick in, hällde upp mat, rensade låda och gick sin väg!!!! Hon försökte inte ens att klappa oss... Det gör ju att denna Kattvakt är PRÖVAD och TOTALSTRUKEN!!! :(

Som huvudkattvakt för Mjaumö-resan hade dock matte utsett Bm som är vår vän och hör till Örebro Katthem. Hon brukar få sköta skyggisar för hon gör dem lätt till tryggisar och hon får alla katter att må bra. Matte hade alltså högt ställda förväntningar på denna Kattvakt.

Bm och Lurrvar hos Stickisen i höstas
I vanliga fall när någon av tvåbeningarna har varit borta för länge brukar jag ge dem "The Silent Treatment" - jag låtsas helt enkelt att de inte finns tills de har krusat tillräckligt för mig!  ;)

Men när matte och lillhusse kom hem efter nästan tre dagar var jag jamargosig och glad, Lurrvar var något tryggare och stannade kvar t.o.m när lillhusse kom emot honom och Frank, ja han var som vanligt, kurrig!

Under resan fick matte små meddelanden från Bm om att nu "hade vi fått mat" och "Linnsen har blivit borstad och kurrar" eller att hon "lekt med Lurrvar och fått lyfta honom".
Detta gjorde matte så lugn och trygg att hon kände att istället för att skynda hem det fortaste som gick på söndag förmiddag, så tog hon och lillhusse och reste runt halva södra Sverige och kom inte hem förrän senare än "miss-i-nassen". Faktiskt så har matte erkänt att hon egentligen inte tänkte alls mycket på oss och det är ett jamargott betyg till Kattvakten. Hon visste att vi var i de allra tryggaste tassar och att Bm skötte oss på bästa sätt! :D

Nu är det ju så att utan att ha frågat OSS om lov (vi hade sagt NEJ direkt) ska ju matte och lillhusse resa ifrån oss längre tid än någonsin om ett litet tag. Som sagt, utan att fråga OSS tog matte kontakt med Bm innan resan bokades och frågade om hon kunde tänka sig att ta tass om oss och det kunde hon! Det var liksom förutsättningen för att resan skulle bli av.

Det är ju ett stort ansvar och faktiskt ett visst jobb att sköta andras katter, speciellt om man bor i en annan del av staden, och till en början var det tal om att Bm skulle vara huvudvakt och att någon annan skulle hjälpa till, men efter att matte såg hur det gick med den närstående vakten har matte frågat om Bm kan tänka sig att sköta oss ensam och hon har sagt JA till det, HURRJAM!

Eftersom matte är så lycklig har hon bestämt sig för att Bm ska få både lön, bensinpengar och present och Bm tar verkligen sitt vaktande på allvar, för titta vad hon skickade när hon hade tassat om oss sist!


En liten film med Lurrvar!
En liten film med Frank!
Och så en film med mig!


Nu känner sig matte jamartrygg! :D 

HURRJAM för bästa KATTVAKTEN Bm!!!!

♥♥♥19 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att ha bra kattvakter!!! Förr brukade vi åka till kattpensionat, men numera kan vi inte åka, för Maurice är inte fullvaccinerad. Det är bra, för vi får då stanna hemma. Antingen kommer B upp (Maurices mammas och mosters slav) eller så kommer S och bor här på nätterna. Ibland båda två lite huller om buller.
  nosgos å gottisar
  M&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. På ett sätt skulle nog matte känna sig tryggast med att vi var hemma hos någon som tog tass om oss, men efetrsom man inte kan få precis som man vill så är det här alldeles perfekt! :)

   Nosbuffar

   Radera
 2. Alla kattvakter borde egentligen kattifieras innan de anställdes. Verkar som om ni och matte haft tur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där jamar du ett klokt ord, kattifieras! :)

   Nosbuffar

   Radera
 3. Alice21:11

  Vilken bra kattvakt ni har! *kurr* Matte brukar väldigt sällan åka bort som tur är. Jag tror hon blev lite avskräckt dessutom för sist hon var borta i nåt hon kallar Skottland så gjorde Wilma illa sig och fick operera bort det som fanns kvar av en avsliten tå så fort matte kom hem. (Olyckan hände 2 dagar innan men kattvakten trodde inte det var så allvarligt så hon tog henne inte till vettisen)
  Tur att ni inte behöver oroa er för sånt! Men jag måste säga att ni får inte visa filmer på Lurrvar - matte sitter bara och suckar och ler löjligt då... Visst är han söt killen, men matte skall bara le sådär när hon tittar på oss. *fnysjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huu, så otäckt att Wilma gjorde sig illa och matte inte var hemma! :O

   Matte jamar att hon nog inte vill veta om något händer oss när hon är borta, hon kan ju iallafall inte göra något åt det... Men hon kommer att lägga fram alla viktiga papper så att Bm har dem om någon skulle bli sjuk.

   Nosbuffar

   Radera
 4. Just så ska ju en kattvakt vara! Lyckos er som har BM! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bm är allra bäst! :D

   Nosbuffar

   Radera
 5. Just så där ska den vara som får förtroendet att vara kattvakt. Fast vaktar gör i alla fall jag själv, det e sällskap o viss marktjänst jag behöver hjälp med. Inte för att mina e borta så ofta men ibland händer det. Som nu snart när det ska på festival, som de tjatar om varje dag, flera gånger om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår ju vem som helst att vi vaktar själv, men det behövs ju en serviceperson som städar efetr oss och då är ju en Kattvakt utmärkt!

   Åh, stackare.. får du också höra tjat nu. Hos oss börjar det bli ett hundans tjat om den där resan nu... :/

   NOsbuffar

   Radera
 6. raijaravelin12:52

  Man måste ju känna sej tryck o veta att katten har det bra om man ska kunna njuta av att åka bort.Vi har som tur är en gammal husbil så Kidi åker med oss.Annars så bor ju Jessi i samma trapp som vi.Då flyttar dom in här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spinnande att ta med sig Kidi! Det skulle matte vilja göra också, men vi föredrar nog att stanna hemma.

   NOsbuffar

   Radera
 7. Den där BM verkar vara en alldeles purrfekt kattvakt !
  Min matte säger att det är jamarns vikigt med braiga kattvakter så att hon o husse kan känna sig trygga när dom är bortresta !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bm är fankattiskt! Om inte tvåbeningarna känner sig trygga kan de lika gärna stanna hemma jamar matte, för då oroar man sig bara. Matte är så tacksjam för att Bm finns! :)

   Nosbuffar

   Radera
 8. Anonym17:06

  SÅ FIN KATTVAKT NI HAR SYRRAN. SÅ TRYGGT FÖR ER MATTE OCKSÅ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bm är den bästa Kattvakten! :)

   Nosbuffar

   Radera
 9. Vännen, Pussi och Felicia:
  Nu får ni alla sluta att ösa massa braiga ord över mamma.....hon har ju börjat utveckla fjädrar och tuppkam - för hon är stolt som en tupp över att vara Linnsens, Franks och Lurrvars lektant några dagar. (Hoppas hon inte börjar gala imorgon bitti). Hon tackar Linnsen för att hon får förtroendet att vara deras lektant...det där med kattvakt är ju knasigt, som om vi katter behöver vakter...pffff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har matte blivit en tupp???

   Ja, egentligen ska ju inte er matte vakta oss, det gör vi ju själva, hon ska vara lektant åt oss och leka massor! Och BORSTA!!! :)

   Nosbuffar

   Radera
 10. Våran kattvakt är också Super. Hon kommer hit o tillbringar flera timmar hos kissarna och dom älskar henne verkligen. Dom blir nästan sura när vi kommer hem igen. Dom står på Parad när dom hör hennes röst. Hon är inte bara Kattvakt hon är vår bästa vän också. Guld värd.
  Nalle

  SvaraRadera