söndag 22 januari 2012

♫ ♪♪ ♫ ♪ ♫

Ikväll är lillhusse jamarglad och sjunger! ♫♪ ♫ ♪♪ ♫

Hela historien började med att lillhusse såg den här bilden härom dagen:


Rosa kattmyshus

En snäll husse har alltså "gröpt ur" en dator och gjort den till ett kattmyshus!! Både matte och lillhusse tyckte att det var det sötaste de sett (matte för att det var nånting rosa innehållandes en katt och lillhusse för att det var en dator, de har helt olika intressen)!  :D


Grönt kattmyshus


Så i fredags var matte och lillhusse på en affär som heter nåt djurnamn och som har fullt med gamla saker. Där hittade lillhusse en likadan, fast grön, sån där gammal dator *lyssnar* "-Vad sa du, lillhusse?" Okej, lillhusse säger att det var en iMac och det säger ju inte mig så mycket mer än att det var en grön dator. Den skulle kosta 300 kr och det medföljde inga sladdar och man visste inte om den fungerade så lillhusse gick därifrån med slokande rygg. Han berättade för matte att han drömmer om att få ha en iMac, men vi har ju inte så mycket pengar så det var ju tyvärr bara för lillhusse att drömma vidare om.


Blått kattmyshus


Men så idag var vi på kalas hos mattes kullsyster vars barn, lillhusses yngsta kusin, fyllde år. Lillhusse har i samma familj en kusin till som också är hane och lika gammal och dessutom Mac-fantast (de har väldigt mycket mer pengar än vi). Lillhusse berättade för hankusinen om iMacen på djuraffären och då sa kusinen att han kunde få en av honom för han hade två sådana stod i garderoben!


Transparent kattmyshus


Så nu HAR lillhusse just en sån där iMac som han ville ha!! Att den är 12 år gammal spelar ingen roll för lillhusse, för den funkar att surfa på.



Gammalt litet myshus



Jag frågade naturligtvis lillhusse vad det spelade för roll om den fungerade, han skulle ju göra ett kattmyshus av den. Men när lillhusse och matte berättade för hankusinen om kattigloon sa han förskräckt att det vore ju "som att döda ett litet barn" (matte säger att deras prioriteringar i livet är VÄLDIGT olika), så tror ni nu att lillhusse kommer vara snäll och göra en kattmyshus av den????? Nehej då, den är redan installerad och han sitter och surfar och sjunger med datorn... :(

Det var ju tråkigt... men när jag tänker efter riktigt ordentligt så har vi ju faktiskt fem klöstorn, varav två är stora, tre tält, två små hus, samt alla sängar, fåtöljer, pallar och soffan att ligga på, så jag tror jag förlåter lillhusse bara för att han är så glad nu! ♥

Men ni ser på bilderna i mitt inlägg vilka snälla andra tvåbeningar det finns och bilden här under är precis en sådan dator som lillhusse har nu och det ligger t.o.m en liten brun katt i, precis som jag skulle ha gjort...




Det som kunde ha varit JAG i MITT kattmyshus!  :(



Nu har jag sagt till lillhusse på skarpen att om han tröttnar på den här gamla datorn och bara använder sin vanliga bärbara när den är tillbaka från lagning, kan han väl göra en fisk-TV av iMacen åt oss!!

Titta!!


Fisk-TV

En SÅN vill vi ha!! :D

4 kommentarer:

  1. Smulan W22:11

    Åh vad mycket fina katthus man kan göra med en gammal IMac! Synd att det inte blev så för dig Linnsen, men lillhusse är ju glad iallafall och då kanske det blir lite extra gos till dig!Och ni har ju väldigt många platser att ligga och mysa på, själv har jag en del också, fåtölj, soffa, säng, go matta i badrummet, kökstol, kanske flera också men jag kommer inte ihåg det just nu. Måste sluta nu jag blev så sugen på att ligga i fåtöljen bredvid matte när hon ser på tv. nosbuffar till dig och dom andra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var kattmyshusen fina! Skönt att vi har så många andra mysställen, stackars de katter som inte har det... *snörvel*
      Nosbuffar

      Radera
  2. Min matte som INTE är nån iMAC fantast tycker gott att er lillhusse kan göra en trevlig kattigllo av den så fort han fått hem sin bärbara dator :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk matte tycker PRECIS samma sak! Jag har sagt åt matte att hon kan göra i ordning kattmyshuset åt oss medan lilhusse är i skolan, då skulle han allt bli förvånad! ;)
      Matte anser att lillhusse ändå bara har två par framtassar (nja, just nu bara en) och två par ögon och han är ju inte skelögd, alltså kan han ändå inte titta på båda samtidigt... ;)
      Nosbuff

      Radera