torsdag 22 december 2011

Hemma!

Ojojoj... vilken dag!

Nu har Lurrvar och jag varit hos stickisen och det var ett äventyr. Matte tyckte att jag såg bättre ut i ögat idag, men att det var bäst att gå iväg nu innan jul så att det inte blev sämre på typ julafton och så jag skulle få mitt blodprov taget.

Matte och lillhusse funderade på hur de skulle få in oss i burarna, för jag springer och gömmer mig bara nån säger ordet "bur" och Lurrvar är ju kvickare än en katt som jagar en mus! Honom går bara att klappa när han hoppar upp till matte i sängen eller när matte går på toa, då kommer han! Det är så illa att matte har börjat tänka att hon måste gå på toa oftare om Lurrvar ska bli ordentligt socialiserad nån gång! ;) Och lillhusse får ju bara klappa honom om matte håller fast honom...

Men i allafall, lillhusse gick och hämtade mig och jag var inte beredd, jag trodde ju att bara Lillfjanten skulle åka till stickisen så där satt jag i lugn och ro... bara att stoppa in i buren, jag gjorde knappt motstånd för att jag kände mig så förrådd...
Och lillfjanten satt i mitt prinsesstorn och matte gick jättesakta fram dit och låtsades att hon skulle göra nåt annat, då gick han med på att bli klappad och då tog matte honom, förräderi på hög nivå! Han betedde sig som att han hade minst åtta ben när han skulle in i buren... Och från det att burdörren stängts till att vi kom hem igen jamade han "jag vill inte flytta jag vill inte flytta jag vill inte flytta" med jätteliten röst, ni förstår att det blev lite tröttjamt att lyssna på till slut. Matte och lillhusse försökte övertyga om att han inte skulle flytta, men ni vet hur det är när man är liten och rädd, till och med jag som är så hård tyckte lite synd om honom...


Fångad!


Sen åkte vi och hämtade upp en katthemskatt som inte heller tyckte om att vara i bur, hon högg dessutom efter stickisen och det var väl ändå lite väl onödigt...

När vi kom dit var det redan kö och det kom enormt mycket katter på drop in idag, det var som en hel liten julkör av jamande en stund, ganska fint faktiskt! Matte säger att hon, bortsett från att hon blir så enormt spänd av att vara hos veterinären så att hon svettas tre hela kattskålar med vatten, tycker att det är ganska trevligt på drop in för det är alltid flera andra där från katthemmet och det är kul att träffas. Idag var det tre andra där som matte och lillhusse känner och alla stirrade in i min bur. Trotsigt la jag mig med svansen utåt, Lurrvar däremot krafsade oavbrutet på golvet i sin bur för att ta sig ut. Stackarn, han har inte förstått än att det är omöjligt...Vi träffade en långnosad perser som inte alls var på gott humör... ;)

Nåväl, vi fick komma in till stickisen som rakade Lurrvars framben och tog blodprov, hon tyckte att han såg fin ut och sa angående att matte berättade hur mycket han springer och busar, att hans njurvärden kan ha varit höga för att han hade en infektion när han flyttade hem till oss, och det kan bli bättre med tiden. Det hoppas vi verkligen på och vi skulle få svar på provet imorrn. Lurrvar blev vägd också och från att ha ha vägt 1,8 kg när han kom hem till oss 1 oktober har han nu gått upp hela 6 hekto, han väger 2,4 kg! Stickisen tyckte att han såg fin ut, men att han inte får gå upp mer för då blir han tjock. Matte frågade om hon hade några tips på hur få honom att tvätta sig bättre, då svarade hon "kan inte nån annan göra det?" Matte fattade inte först, men sen fick hon nästan fnittra lite vid tanken på att JAG skulle tvätta lillfjanten!!! För det kan stickisen glömma jamar jag bara! Och min Frank verkar inte heller intresserad. Så då sa stickisen att då får matte och lillhusse duscha honom då och då. Stackars katt...Släpp ut mig matte!


Sen var det min tur och då fick matte och lillhusse nästan dra mig ut ur buren. Turligt för mig så hade stickisen inte tagit med tillräckligt med blodprovsrör så jag slapp bli stucken i benet idag, jag skulle få göra det i januari, men stickisen sa att hon inte tyckte att matte skulle oroa sig för min sköldskört... hmm sködtjurt hmm sköldpadda, hon tyckte att jag såg jättefin ut och med fin päls och då blev matte så stolt så att hon pöste och vi hjälps ju faktiskt åt med det matte och jag, jag tvättar ju och hon borstar min päls så hon får väl ta åt sig lite av berömmet! ;)
Men så började den dumma stickisen att stirra mig i ögonen och nu började jag ana att jag inte var där bara för att få beröm för min fina päls.... först sa hon att ögat var rött och sen hällde hon i nåt rött, "är hon dum eller?" tänkte jag, "nu blir ju det röda i ögat ännu värre!" Sen hällde hon i nåt gult också och så höll hon upp mitt öga jättestort och stirrade. Som tur var så hade jag inget sår på hornhinnan så jag behöver inget starkt ögonmedel utan jag ska få nåt som heter Noviform som de tror att de ska kleta i mitt öga två gånger om dagen, det kan de glömma säger jag! Sen blev jag vägd och jag väger 4,4 kattogram.

Det blev världens längsta inlägg... Jag hade ju kunnat skriva att jag mår bra bara!  ;)

God natt alla mina bästa vänner! Och tack för er tröst och ert stöd! ♥

Imorgon ska jag berätta vilket fynd lillhusse gjorde i sitt rum idag! :D

11 kommentarer:

 1. Smulan W23:15

  skönt att höra att ni är hemma igen och att allt gick bra. Konstig tvåbening som gjorde ditt öga ännu rödare! Borde väl ha tatt bort det röda istället, tycker man. Men det kanske är en bra idé ialla fall med den däringa salvan, så kanske du slipper att vettisen häller mera rött i ditt öga. Hahaha att du skulle tvätta Lurrvar, hahaha, det får han väl lära sig att göra själv! God Jul på er allihopa från matte och mig. =)

  SvaraRadera
 2. Åh kompis! Jag blir jätteglad över att höra att du överlevde stickisen! Jag blev orolig igår men men tänkte sen på vad mamma sa till mig.. "ta det lite lugnt och håll tassarna så kommer det nog gå bra" och det verkar det ju gjort också.. Phuu.. Hoppas att du slipper åka dit igen sådära akut..

  Vilken jobbig inspektion du fick vara med om ändå när du var där.. Massa medel i ögonen och ja vet inte allt.. Det lät jobbigt till tusen. Och det där om att lillkillen inte kan tvätta sig själv än.. Han får nog börja öva för du ska väl inte bli hans passopp heller.. Asså bröder är allt bra tokiga..

  Saknat dig hela dagen!

  Nospuss och Tassklapp

  SvaraRadera
 3. Alice01:02

  Åh vad härligt att höra att ni har kommit hem och att ni mår bra! Tänk vad luriga våra tvåbeningar kan vara när det gäller de där burarna. Man hinner knappt ana oråd innan man sitter där inlåst... Men du måste lova nu Linnsen att vara snäll och låta matte använda salvan i ögat på dig så du blir bättre!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Anonym04:22

  Jamarns vilket äventyr. Jag förstår fullständigt att ni protesterade mot burarna, vem gör inte det?
  Men nu är det ju gjort i alla fall.
  Skönt att din sköldpadda mår bra också.

  SvaraRadera
 5. Nu är det gjort! Skönt att ni är hemma igen!
  Vi säger som de andra Linnsen. Du måste vara snäll när matte och lillhusse ska ge dig salvan, för du behöver den för att ögat ska bli bra!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Burar och bilåkning är inget vidare, men det var ju skönt att vettisen kunde ta en titt på både er katter och sköldpaddan. :) Stackars Lurrvar, hoppas att han förstått nu att han inte ska flytta. Vi håller tassarna för att salvan gör sus-i-dus-en med ditt öga, Linnsen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Åh, vad skönt att höra att allt är bra med dig och att det bara krävs lite salva för att du ska vara tipp-topp igen. Snacka om bra julklapp :)

  SvaraRadera
 8. Åh så skönt att alla är hemma igen och att det inte var nån skada på din hornhinna Linnsen !!

  SvaraRadera
 9. Smulan W:
  Visst var det en korkad sak att säga att jag skulle tvätta Lurrvar! Han får väl lära sig som vi andra katter! Pfft

  Rebellen:
  Glad att du har tänkt på mig och saknat mig! Här är jag igen! ;)

  Alice:
  Tvåbeningar är förrädare när det gäller burar... :/

  Sippo:
  Nja, sköldpaddan blev ju aldrig kollad i och med att hon inte tog blodprov, däremot så sa stickisen att matte inte skulle oroa sig. Jag ska ta prov på sköldis i januari.

  Smulan och Amanda:
  Okej, jag har varit snäll nu och låtit henne ge meducin 2 gånger nu, kan inte det räcka??

  Stationskatterna:
  Nej, tyvärr ska ju Lurrvar inte flytta... ;)

  Skrutten och Skorpan:
  Jag hade önskat mig helt andra julklappar än ögonsalva... *morrar*

  Kjelle Bus:
  Ja, det var ju bra iallafall! :)

  SvaraRadera
 10. Vad ni blev lurade när ni skulle in i buren. Inte är det så kul inte men förstår att Lurvar tyckte det var extra läskigt eftersom han så nyligen har kommit hem. Skönt att det gick bra i alla fall!! Ibland är de rätt bra de där vettisarna! Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Så skönt att du mådde bra. Och vilken jamarns tur att du inte bara skrev det, för vi tyckte det var VÄLDIGT roligt att läsa om ert äventyr. Den där långnästa persern var VÄLDIGT stilig! Fast sur.

  Näe, det blir nog för matte att ställa upp och tvätta lilleman. Stackarn... Om han inte upptäcker efter första duschen, att han föredrar att sköta det där själv, förstås...

  nosgos å dan-före-dangottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera