lördag 17 december 2011

Röra

Matte var lika depriderad idag som alla andra dagar, så hon orkade inte bry sig om nåt pepparkattsbak, men plötsligt så hände allt!

Mattes matte ringde och sa
1: att mattes husse hade satt in en ganska (för oss) stor mängd pengar på mattes konto i julklapp och det fick matte på så gott humör att hon skrattade högt och det händer inte ofta numera. Det betyder att matte kan handla både mat och julklappar den här veckan.

2: att mattes kullsyskon var på nåt som heter akuten eftersom hon fått nåt i ögat, jag tror matte pratade om plopp eller propp. Matte som inte orkat släpa sig till vattenfallet på flera dagar fick plötsligt en väldig fart och kastade fram kvällsmat till oss och for sen in i vattenfallet så att det stänkte om det för att antingen kunna åka till sin kullsyster eller hennes barn, vilket som behövdes bäst. Samtidigt medan vi försökte äta i lugn och ro började mattes feleton ringa som mjausingen och så ringde det på dörren!

Utanför dörren stod husse med blommor och choklad! Han sa nåt dumt för ett tag sedan och matte är, precis som jag, väldigt långsint (men aldrig på min Frank!), och nu ville han bli sams och då är tydligen det ett bra sätt! Själv skulle jag ha blivit gladare av att bli tvättad på huvudet, för blommorna (rosor) såg inte speciellt goda ut... ;)




Efter det så kastade sig matte iväg, men som tur var så var hennes kullsyster redan hemma och har fått meducin som hon ska äta och sedan ska hon komma tillbaka och bli undersökt mer, så det var ganska bra med henne, vilket matte är så glad över!

I övrigt så kommer lillhusse hem imorgon och han var hemma som hastigast idag och klappade oss. Matte och han är också sams just nu. Jag säger just nu, för det brukar ju inte hålla så länge.

Man skulle kunna säga att för tillfället har de en sak mindre att bråka om... för lillhusses dator som han är i det närmaste fastklistrad vid, den har gått sönder.
Det är så att när matte och lillhusse blir osams har de en tendens att kasta saker på varandra och man kan också säga att matte inte är så duktig på att träffa, eller hrm, den här gången träffade hon jättebra, fast tyvärr inte lillhusse... ;)
Fast å andra sidan kanske lillhusse har tur nu, för när han ringde igår berättade han att hans husse just hade vunnit en brummis värd ungefär 300 kattiljoner på lotteri och var på väldigt gott humör och då föreslog matte att lillhusse skulle utnyttja sin husses goda humör och be om en ny dator!! ;)

Så nu sitter matte här och har både blommor, choklad, lite mat och en del pengar (eftersom hon redan har hunnit handla en del julklappar, bl a till oss, på nätet!) och ska försöka ta sig i kragen som hennes kullsyster säger, men matte säger att det inte alltid är så lätt om man inte har nån  ... :/

Det här handlade ju inte så mycket om oss katter, men nu vet ni lite vad vi har att jobba med här! ;)

8 kommentarer:

  1. Åh, va himla skönt! Vi blir så himla glada för er mattes skull!
    *Håller tummar och tass* för att det ska fortsätta åt samma håll :-D
    (För det är ni helt klart värda!) Massa Kramizar, Styrka och Tass

    SvaraRadera
  2. Vilken bra julklapp! Och er husse är rätt bra på presenter: människor gillar choklad och rosor är JÄTTEGODA att äta!!!

    Både matte och lillhusse verkar vara lite hetsiga av sig - det är sällan lillie hetsar upp sig, så vi vet inte riktigt vad som händer vid bråk. Hon fräser lite ibland, men det är mest ur ena mungipan.

    Hoppas att det bara är skoj nu när lillhusse kommit hem igen. Trots datorn.
    nosgos å lördagsgottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  3. Kattmamman:
    Ja, vi hoppas att matte håller sig på benen nu.

    Tyvärr brukar det vara så att får man saker från mattes husse kräver det gentjänster, men matte tänker glatt göra av med pengarna och försöka att inte tänka på det! ;)

    Maurice och Kajsa:
    Ja, det var en mycket bra julklapp från den som har bestämt att det i år ska vara julklappslöst! ;)

    Matte har sagt att när lillhusse föddes fick hon någonstans ifrån en mycket stor portion tålamod för att klara av honom! ;) Tyvärr verkar lillhusse ha använt lite för mycket av mattes tålamod för snabbt, för numera är matte som den värsta fräsekatta! Lillhusses humör har tyvärr alltid varit som en bomb som exploderar. När då dessa två kommer ihop... *springer och gömmer mig*

    Lillhusse kommer idag söndag och trots att matte ibland blir som en fräsekatta av honom så mår hon trots allt bäst när hon har sin unge hos sig! Och det gör vi också! *kurrrrrrrrrrrrrrrr*

    SvaraRadera
  4. Så roligt för med lite påfyllning av kontot lagom till jul. Förhoppningsvis mår matte bra igen och är på gott humör.
    Synd att man inte kan köpa tålamod på apoteket, ibland skulle alla behöva en extra dos av den...

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Skönt att höra, att mattes syster är hemma igen. Man blir så rädd när något sådant händer. Sedan var det ju flera oväntade saker som var riktigt trevliga överraskningar. Det gjorde säkert matte gott. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Påfyllning på kontot så här innan jul är ju inte fel :)
    Rosor o choklad är visst nåt som 2-benta tanter gillar (det gör min med :)
    Min matte o husse är rätt så lugna av sig så här flyger det inga saker i luften , dom gör nog mest som Lillie = väser lite ur ena mungipan :)
    Skönt att er mattes kullsyster fick komma hem så fort från det Sjuka huset !!
    Önskar er en trevlig 4:e Advent :)

    SvaraRadera
  7. Åh så skönt att livet blev lite lättare för matte. Det är besvärligt ibland. Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Smulan och Amanda:
    Matte mår bättre nu, men inte bra. Man kan säga att hon tillfälligt är uppe ur Kattianergraven och tyvärr är det väldigt lätt att rasa ner igen... :(
    Tålamod på burk skulle sälja som smör i Norge!
    *Nosbuff*

    Stationskatterna:
    Jo, det var tur att det gick så pass bra med mattes kullsyster. Tyvärr verkar hon inte ha lärt sig något utan är och jobbar idag igen som om inget har hänt... Matte förebådar en ny kattastrof där.
    Pengar och choklad gör nog många glada! ;)
    *kurr*

    Kjelle Bus:
    Det verkar skönt att ha lugna tvåbeningar, vi hoppas att det håller i sig länge här nu! ;)
    Vi hoppas på en mysig advent för er också! ♥

    Dui och Deco:
    Pengar är inte allt, men de är fantasstiska när man har dom säger matte! Livet blev genast mycket enklare och det behövde matte!
    *Nosbuff*

    SvaraRadera