söndag 4 december 2011

Slänghögen

Lillhusse har lagt en liten hög med saker som ska slängas vid ytterdörren.
Kan detta verkligen stämma?  ;)

Slängas?


Vid den där gula bilen under lillhusses säng gömde sig ju Lurrvar när han kom in i värmen 1:a oktober, han har faktiskt bott här i två månader nu, men det glömde vi bort att fira...  :/


Första dagen!


Framlockad av godis!


Lurrvar vill hälsa att han är en STOR katt nu! Och det stämmer faktiskt, han är inte alls så utmärglad som när han kom. Matte och lillhusse hade aldrig känt en så smal katt förut, hela ryggraden stack upp som på en taggig kattosaurie... Bara lite päls över revbenen...
När matte försökte kamma honom så fastnade kammen i mellanrummen och det kanske kan vara en anledning till att han aldrig har tyckt om att bli borstad/kammad sen dess? Han vägde bara 1,8 kg, vi får se om han har gått upp något om vi får en stickistid denna vecka för att ta blodprov och kolla upp om hans njurar har blivit bättre av njurmaten!

Däremot så är han lika dålig på att tvätta sig som han var när han kom, vilket gör pälsen väldigt matt. Han luktar inte illa (enligt matte, jag säger inte vad jag tycker), men han ser tufsig ut och han blir arg och skriker när matte försöker göra nåt åt saken... Är det någon som har nån idé om hur man lär Lurrvar att tvätta sig?

Han verkar heller inte ha lärt sig att krafsa bort sanden under tassarna när han har varit på kattlådan. Vi andra krafsar ju lite på kanten och sen så krafsar vi lite på en klöspelare och så är det klart, men om Lurrvar bara rasar det sand när han hoppar upp i sängen eller soffan...

Lurrvis tassar efter att han har varit på kattlådan... :/

Vem vill gå omkring med sådana här tassar... :/


Idag gick han och "sprätte" med tassarna för att bli av med sanden och då tog matte och lillhusse och gjorde som en annan dag, de tog upp honom och så borstade de honom under tassarna med en borste, gissa vad han tyckte om det? ;)
Men det räckte in för den stackars lillfjanten, utan matte tog en sax och klippte försiktigt försiktigt loss så mycket päls hon kunde mellan tassarna. Det tyckte Lurrvar INTE om, han skrek i protest (trots att matte faktiskt lyckades undvika att klippa i trampisarna).... :(

När matte insåg att hon inte vågade mer, eftersom Lurrvar sprattlade så, fick han lite godis i mattes hand som han glatt åt och sen ställde matte ner honom och han verkade konstigt nog ha förlåtit henne.

Några tips och idéer om Lurrvar av våra kloka kattvänner?


5 kommentarer:

 1. Alice20:41

  Nämen lilla Lurrvar då, inte skall han ligga i "slänga högen". Men han ser då för bedårande söt ut där han ligger... :)
  Tänk att han har varit så mager lilla stackarn, vilken tur att han fick komma hem till er! Tyvärr har vi inga bra tips om tvättandet, men jisses vilka sandiga tassar... Förstår om matte inte gillar att han tassar runt med dem.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Skönt att Lurrvar inte är lill-och-mager-Lurrvar längre! Hmm, jamar som Alice, något verkar vara fel på första bilden... Kanske Lurrvar vill tala om att han kommer att sakna sin flyktbil från första dagen. :) Tyvärr har vi inget bra tips på hur man lär en kisse saker som att tvätta sig, men vi hoppas att vi har kluriga vänner som kan komma med idéer. Så jobbigt både för Lurrvar och er andra med de sandiga tassarna. Ibland kan det hjälpa att lägga en matta utanför lådöppningen som liksom samlar upp skräpet. Mattan måste i och för sig dammsugas, men då ligger det inte utspritt överallt. Det kan vara en gummimatta (som man har på golvet i bilar) eller dörrmattetyp. Hoppas ni kommer på en lösning! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Alice:
  Hmm, jag tror att han hade lagt sig där själv för lillhusse ville spara honom! ;)
  Med tassarna är det nog så att Lurrvar tar det sämre än vad matte gör, hon är mest bekymrad över honom.
  *nosbuffar och kramar*

  Station skatterna: ;)
  Lurrvar har flyttat sig från slänghögen nu som tur är! :) Äsch, matte tycker inte att det gör så mycket med sanden, hon borstar ner den från sängen ;) men idag syntes det att Lurrvar själv inte tyckte om det när han gick och sprätte med tassarna som för att få loss det. Jag tror vi lägger en kläsbräda av papp precis utanför badrummet med mynta på så kanske han vill klösa loss sanden på den?
  *nosbuffar och kramar*

  SvaraRadera
 4. Vi vet inte hur man lär kissekatter att torka sig om tassarna, men man kan s a s få en bra effekt om man lägger en lite "rivig" dörrmatta framför kattlådan, som kisse måste gå på. Vi vet heller inte hur man gör när man lär dem att tvätta sig, men kanske en sådan där handske kan kännas bättre än en borste eller kam. Det finns speciella handskar, men till en katt som inte gillade borste använde lillie en vanlig "tvätthandske"/torrborstningshandske i plast från apoteket.

  Kanske är Lurrvar smart och väntar tills Frank och Linnsen tröttnar på att han är smutsig och börjar tvätta honom???

  nosgos å rena gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Maurice och Kajsa:
  VA?!? :O Tror ni att JAG tänker tvätta den där?!
  Nä, det får bli Frank som tvättar av den lortgrisen i så fall!
  Matte och lillhusse har ju duschat och schamponerat honom en gång, men hans lilla hjärta slog så så matte vet inte om hon vågar göra det igen. Matte har en sån där gummihandske med piggar på, vi gillar den inte alls, men kanske Lurrvis gör det?
  *äter mitt rena godis nom nom*
  NOsbuffar

  SvaraRadera