onsdag 23 november 2011

Handfallna tvåbeningar...

Ni såg ju igår hur Frank fick hjälpa lillhusse med skolarbetet och ni läste också att han blev trött och var tvungen att vila sig.

Ja, det visade sig att även lillhusse blev så trött att han efter kvällsmaten somnade på sängen... Det gör han jämt när han gosar med oss, han är helt hopplös! Men vi ser det så klart som ett gott betyg, det tyder ju på det alla redan vet, att vi katter är lugnande djur. När matte gick in till lillhusse för att försöka få liv i honom såg hon att jag minsann hade slutfört lillhusses läxor!

Hon ryckte snabbt tag i kameran för att kunna visa lillhusse och hann ta en bild på mig medan jag sträckte på mig efter att ha arbetat så hårt och sen, medan matte blinkade, stängde jag av datorn! :D

Matte brukar få tjata på lillhusse i åratal för att han ska stänga av datorn och här, i ett blink, såg hon hur man egentligen gör för att stänga av den! Inget tjat på katten inte!! :D

Dumma lillhusse satte dock på den igen när han hade vaknat och så började tjatet om.... Tvåbeningar, suck! :/


Här sträcker jag på mig efter att ha arbetat med lillhusses arbete om Kattein.


Och nu har jag stängt av datorn!


Lägger mig till rätta efter väl utfört arbete!
 Så ska det gå till!

Idag höll jag på att skrämma slag på matte. Eller snarare, min frånvaro skrämde slag på henne.
Matte vaknade med förfärlig huvudvärk så efter att ha ätit frukost insåg hon att det bara var att gå och lägga sig igen, men nu på en värmedyna och sen matte special, en riktigt varm vetekudde på pannan. Det är det enda som kan lindra mattes huvudvärk. Men innan hon åt frukost öppnade hon balkongdörren och när hon lade sig stängde hon till. Hon litar inte riktigt på lillkatten än, hon känner att han är så liten att han kan ramla emellan i gliporna.

I allafall så stängde hon och lade sig, men så hörde hon ett underligt skrik och insåg att det måste vara från balkongen, hon hade stängt ute en katt trodde hon, så hon for upp men såg inga katter. Hon lade sig igen, men nu hörde hon en underlig duns från balkongen och ett gnällande och matte for upp som ett jehu! Nån av henes älskade katter hade ramlat ner!!!
Matte kastade sig ut på balkongen och där fanns ingen katt, hon tittade här inne och räknade in Frank och Lurrvar, men jag fanns ingenstans. Matte förstod nu att jag hade ramlat från balkongen på nåt sätt och for runt här som en galning letandes efter mig, som i godan ro låg och tittade på henne från datastolen inskjuten under skrivbordet.... ;) Ni kan ju gissa hur mattes huvud kändes efter det...

5 kommentarer:

  1. Men stackars matte. Undrar vad det var för dunsar? Nåjam, det känns tryggt att du tar tass om datorn i alla fall. Bra att den inte står och drar ström i onödan.

    SvaraRadera
  2. Inte får du skrämma matte så där Linnsen... Hon blev säkert jätterädd.
    Stackars matte... Skönt att hon hittade dig liggande på stolen.

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Anonym17:46

    Tänk så duktig du är med datorn. Du borde nog söka jobb som supportkatt för något datorföretag.
    Att du dessutom hjälper lillhusse med läxorna, visar ju bara hur supersmarta och hjälpsamma vi är av oss.
    Stackars matte som blev så orolig för din skull. Skönt att det inte var någon fara.

    SvaraRadera
  4. Bra jobbat med datorn. Vi har sagt det förut och säger det igen, vad skulle 2-beningarna göra utan oss. :)
    Tycker det var lite busigt att skrämma matte sådär.

    SvaraRadera
  5. Alla:
    Matte är så tacksam att hon hittade mig, dock tyckte hon att jag kunde ha talat om lite tidigare var jag var... ;)
    Hon är lite bättre i huvudet nu. :)

    SvaraRadera