tisdag 29 november 2011

Katter med löss

Matte läste om en skällis som vägrar lämna sin husses grav i Kattenbladet och då med tanke på att det talas om att den vise katten Gustav - även kallad Dalai Jama, ska få en staty för att han är så klok, så tänkte matte vidare på en skällis som faktiskt har fått en staty.

I Krakow, Polen, finns en stay över hunden Dzok. Han blev övergiven när hans husse dog och kördes iväg i ambulans. Den fina vovvisen Dzok väntade på sin husse troget i ett år på samma plats, tills han till slut följde med en dam, som hade matat honom, hem. När damen några år senare dog så togs Dzok till ett hundhem eller en kennel, men han lyckades rymma dagen därpå och blev överkörd av ett tåg...

Tre år senare ställdes en staty upp när där hans husse dött och där står den än idag! Det tycker vi är en jättefin historia! Tyvärr hann inte matte besöka statyn när hon var där, men hon säger att om hon kommer till Krakow nån mer gång så ska hon gå och lägga blommor hos Dzok! ♥

Matte undrar tyst om det finns några liknande historier om katter?

Idag blev matte jätteglad när hon kom hem efter att ha varit borta hela dagen, för jag hade ju bloggat! Nu väntar vi på kvällsmat, de ska göra nåt som heter Katos och jag tror att vi kanske får smaka lite nötfärs.

Sen pratar matte och lillhusse om att de ska baka katter med löss. Det tycker vi katter låter synnerligen otrevligt, men matte ville ändå att jag skulle visa en bild på förra årets löss!7 kommentarer:

 1. Anonym18:21

  Vilken sorglig historia, men jag tycker det visar att även vi djur har känslor. Tyvärr är det nog ingen som ens brytt sig om att kolla efter katter med liknande berättelser. *suckar*

  SvaraRadera
 2. Vi håller med Sippo! En hjärtknipande historia om skällisen Dzok.
  Vår matte säger att förra årets "löss" såg jättemumsiga ut! Lycka till med årets bak ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Matte har hört någon liknande historia om en skällis i Japan. Han satt visst och väntade på sin husse på tågstationen i flera år.
  Lössen såg smaskiga ut :)

  SvaraRadera
 4. Sippo:
  För oss är det självklart att djur har känslor, vi kan liksom inte förstå varför djur INTE skulle ha känslor?? Som det där de just har kommit på, att fiskar får ont i munnen av att bli fiskade med en krok. Det är ju så dumt att det inte är sant, det kunde matte ha berättat på en gång utan att forskare hade utrett det!! :O
  Vi vill inte att du ska sucka så där trött Sippo, VI tycker att katter är världens bästa djur! ♥

  Smulan, Amanda och matte:
  Visst är det en fin historia!
  Matte och lillhusse hoppas att årets löss blir lika goda (och fina)!

  Skrutten och Skorpan:
  Det måste finnas liknande historier om katter! Vi hoppas att lössen blir goda i år med! :)

  SvaraRadera
 5. Min matte var vid den där statyn i Krakow när hon var där nu i oktober och har fotograferat den , men hon hade ingen aning om historien bakom statyn. Så nu har hon lärt sig nått nytt idag med ;-)
  Dom där katterna med löss var ju riktigt söta !!

  SvaraRadera
 6. Kjelle Bus:
  Så spinnande att matte har sett statyn! Lössen är både goda och söta! Ska vi skicka en?? ;)

  SvaraRadera
 7. Alice20:58

  Vilken sorglig historia. Den påminner om den Japanska hunden Hachiko, har ni inte sett den filmen skall ni göra det men ge matte och lillhusse massor av näsdukar först så att ni inte blir helt blöta i pälsen när ni ligger i knät. Filmen heter Hachiko - En vän för livet.
  Jamarns vilka fina lussekatter!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera