torsdag 24 november 2011

Matte går från klarhet till klarhet!

När matte och husse började jobba för Örebro Katthem för några år sedan var de där jämt och gosade och städade bland katterna, men sen flyttade vi hem och de blev kvar här hemma istället.

Men i och med att matte tog hem Lusse så har det blivit mer och mer att matte hjälper till när det behövs skjuts till någon veterinär och sådant.

På sin allra första räddningsaktion hämtade hon ju kattungarna, men de behövde ju inte räddas i den meningen utan de behövde ju så att säga bara skjuts till ett nytt hem.

Så på sin första "riktiga" räddningsaktion när matte skulle fånga in en katt själv var hon jättespänd, "hur skulle det gå?", men hon fick ju ingen katt i fällan, däremot lyckades hon rädda fällan från en ilsken lastbilschaufför som kastade iväg den för att han tyckte att den stod i vägen!

På den andra räddningsaktionen som hon åkte på i fredags fick hon in det här fyndet:


Matte tycker att sniglar, spindlar och småkryp är det äckligaste som finns så hon var inte helt nöjd med fångsten. Snigeln däremot var säkert nöjd eftersom den hade ätit sig mätt på kattmat och det var ju iofs bra, men inte riktigt tanken...

Idag har matte varit på en ny räddningsaktion: hon har räddat sex stycken kattburar som istället för att bli slängda har skänkts till katthemmet.

Vi känner verkligen att matte går från klarhet till klarhet! Man ska börja långt ner och satsa högt, så småningom får matte säkert chansen att rädda en katt också!  ;) *fnittrar bakom mattes rygg*

8 kommentarer:

  1. Anonym15:39

    Det är tanken som räknas, tycker vi. Så din matte gör väldigt bra ifrån sig, bättre än husse, för han gör ingenting. *mutter* Fast vi är ju så klart nöjda med att han håller sig hemma.

    SvaraRadera
  2. Vi håller med Sippo och Tindra: Matte GÖR ju något. Och när hon blir varm i kläderna framåt vårkanten, när solen lyser varm och grann, så fångar hon nog kissekatter, 13 på dussinet, vareviga dag! :) Tills dess är det ju tur att hon räddar kattburar! \O/

    nosgos å rädda gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  3. Din Matte gör ett jamarjobb.
    Alla kan inte vara som Originalmatte och rädda 35 katter. ;-)
    Men om du räddar en, så har det betydelse för den katten.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Hurrjam för er duktiga matte.Ni ska vara jättestolta över henne tycker vi! nosbuff

    SvaraRadera
  5. Tycker matte gör ett bra jobb. Någonstans måste man ju börja.

    SvaraRadera
  6. Alla: Matte tackar så jamarmycket för berömmet! Nu känner hon sig jätteglad! ♥
    Hon säger att hon snart ska lyckas bli diplomerad kattjägare också, de får ju inte vara ute och frysa i vinter!

    SvaraRadera
  7. Oh, det är en sån där stilig Leopardsnigel. Min mattemänniska gillar dem, men inga andra sorters. Alldeles snäll en, äter bara döda växter, och kanske lite kattmat. Inte farlig att ha i sin trädgård heller för de förstör inte växterna som alla andra sniglar. Duktig matte du har som hinner jobba med katter som behöver en hjälpande tass!

    SvaraRadera
  8. Pelle:
    Matte tyckte snigeln var äcklig, även om den är snäll!! Men hon tackar och suger i sig av berömmet! ♥

    SvaraRadera