söndag 13 november 2011

Flaskborstsvans!

Idag läste jag nyheterna och fick flaskbortssvans och började morra långt ner från magen när jag läste om katten Mowgli som svingats runt i svansen minst 14 gånger av en okänd förövare!!!!!   :O



Han hade väl inte gjort någon något ont?? Gick han inte bara omkring utanför sin bostad och "minded his own business"??? Vem hade rätt att dra honom i svansen???




Som tur är finns det många tvåbeningar som, även om de kanske inte vill ha egna djur är engagerade för att andras djur inte ska fara illa, så dummisen blev stoppad och allt hamnade i tidningarna.

Människorna blev jättearga över hur stackars Mowgli behandlats, han vågar inte längre gå ut, och nu skriver de i tidningarna att förövaren har gått till pilisstationen och sagt att det var han!

Det är ju verkligen jättebra, men samtidigt kan man fundera över VARFÖR en tvåbening gör så här?? Ett litet svar kanske man får när man läser tidningsartiklarna, vilket matte gjorde högt för mig.

Dummisens mamma dog för ett år sedan när hon ramlade ner för en trappa och hans pappa jobbar borta hela veckorna. Det är ju absolut ingen ursäkt, men kanske en förklaring. Vi katter som har bott på katthem vet ju hur det är när ingen ser en, hur det är när man är ensam i kylan... Och den här dummisen kanske hade behövt vara mer med sina föräldrar för att inte bli så här dum... ?






Hoppas att Mowgli tar igen sig nu hos sin matte och så småningom vågar sig ut igen! ♥

7 kommentarer:

  1. Anonym18:17

    Man blir så fräsarilsken när man läser om sånt här. Tur att han blev stoppad i alla fall. Och vi hoppas att han får det straff han förtjänar. *sliper klorna*

    SvaraRadera
  2. En del förstår inte att det handlar om levande varelser som har känslor och kan känna smärta. Tyvärr är det så. Vi har ju djurplågare i Sverige också som torterar oskyldiga djur. Man blir så ledsen så.

    Skönt att det fanns de som reagerade på vad stackars Mowgli utsattes för.

    Nosgos

    SvaraRadera
  3. Fy så grymt! Det gör så ont att läsa om alla tokigheter en del knasbollar gör mot oss djur. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Så grymt, så dumt - och så onödigt! Tänk så mycket mysigare tvåbeningen kunde ha haft det om han i stället hade kelat och lekt med Mowgli. Dumma tvåbeningar som inte ens vet vad de går miste om! *morrar*
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  5. Det är fruktansvärt varje gång nåt sånt här händer. På vårt katthem brukar vi försöka ta tass om ungdomar om vi kan, så de redan tidigt lär sig repsekt för djur. Tyvärr har det ju visat sig att många som i vuxen ålder mördar och begår andra våldsbrott mot människor ofta har börjat sin "karriär" med att misshandla djur. Så se upp i tid!

    SvaraRadera
  6. FRÄÄÄS så ilsk jag blir !!!
    Dumma , dumma 2-beningen som behandlade Mowgli så illa !!!

    SvaraRadera
  7. Alla: vi hoppas att dummisen lär sig veta hut nu när han har lämnat in sig till pilisen!

    Och så hoppas vi att stackars Mowgli inte förlorar tron på människor, även om det vore högst förståeligt...:/

    SvaraRadera