fredag 4 november 2011

Glad!

Tänk så glad man kan bli över en liten kommentar på Catbook:


Jag har avkattifierat avsändaren lite, men den som är hemma i kattbloggvärlden förstår nog vem den kommer ifrån!  ;)
Själv har jag massor av kattbloggar jag måste läsa varje dag; Gustavs blogg, Wikkis blogg, Sippos blogg, Maurice och Kajsas blogg och Stationskatternas blogg för att bara räkna upp några... Ingen ska känna sig glömd för jag har åtminstone fem kattbloggar till som jag läser varje dag, stackars matte har bara en enda tvåbeningsblogg som hon följer, när skulle hon hinna sitta vid datorn, jag sitter ju här hela tiden!! :) Ja, förutom när jag gosar med Frank, leker med mina pälsar osv. Jaja, det hade ju inte med saken att göra, jag blev i allafall jätteglad för kattentaren, jag älskar kattentarer! :D

I kväll är vi ensamma med matte. Lillhusse har gått för att fira födelsedag hos sin husse och kommer inte hem förrän på söndag. Men i morgon får matte besök av sin väninna som stannar hela helgen. Jag gissar att det kommer bli ett väldans tjattrande och fnittrande. De ska titta på bilder från deras resa till Krakow och äta massor (hmm, köp kattmat matte!).

Det dumma med mattes kompis är att hon inte klappar oss! :O
Först tyckte vi det var jättekonstigt, en tvåbening som inte gör minsta försök att klappa oss, men sedan förklarade matte att kompisen är ännu mer allergenisk mot katter är vad lillhusse är... När hon är här bor hon instängd i lillhusses rum med öppet fönster hela tiden och vi får inte komma in, gissa om vi anstränger oss extra mycket då!!  ;) Något som är jättetråkigt för mattes väninna är att hon verkligen älskar djur och speciellt katter och hon säger att hade hon inte varit allergenisk skulle hon absolut ha köpt sig en liten perser.

Mattes väninna tycker att det här är den vackraste katt hon har sett:
Det är katten Zummi Gummi från Örebro Katthem. Matte ryser när hon ser bilden, hon förstår inte varför man har tryckt in nosen på den stackars katten. Matte är alldeles absolut säker på att ett kattansikte i profil ska se ut ungefär så här... Men hon är ju naturligtvis partisk! ;)


Nu vill matte ändå jama, så att ingen blir arg på henne, att rasen perser inte kan rå för att de ser ut så där, men matte tror inte att Skaparkatten var med på det för då skulle han ha sett till att perserkattens andningsvägar funkade bättre än de tydligen ofta gör nu... Stackars katter som får svårt att andas, det är otäckt! Men säkert är perserkatter minst lika trevliga som vi huskatter och de har en stor försvarare i mattes väninna som tycker att Zummi Gummi är mycket vackrare än alla vi katter här hemma tillsammans! :O
Konstig tvåbening jamar vi... ;)

Matte använder mig som allergiträning på väninnan!

Mattes väninna är överläkare och var, trots sin allergi, med och hjälpte till med katten Lusse i somras. Det var jätteskönt för matte för hon tyckte det var otäckt när han blev sjukare och sjukare och skulle ha meducin och allt. Men då hjälpte stickisväninnan till och fick helt enkelt ta extra allergimeduciner och sen var matte och hon ute mycket eftersom det var varmt och sommar då. Matte ska låta henne läsa på provsvaren för Lurrvar och förklara vad sakerna betyder, även om stickisväninnan inte sticker just katter så vet hon ju en hel del om hur man läser såna där papper och det tycker matte känns bra!

Varje gång när väninnan ska åka hem brukar matte "beordra" henne att klappa oss i allafall lite och det brukar hon inte kunna låta bli! :)

Nosbuffar

4 kommentarer:

  1. Ja man måste beröma sånt som man tycker är bra och viktigt. Det är härligt att få spricka upp i ett leende innan man går tll sängs. Ser ju att din matte är en nattuggla hon också.
    Var nu snälla vid den allergiska tanten i helgen. Hade en bekant som var Vetrinär men fick omskola sig till läkare för att hans fru var superallergisk. Trist.
    Tror att det kan bli en massa godbitar till er i helgen. Kyckling, skinka,Tonfisk i tomatsås, Grädde och mjukismat förståss.
    Nattis på er
    Nalle

    SvaraRadera
  2. Jamars!
    Vi har inte varit här på ett par dagar och jamar pälsen av oss när vi läser ifatt.
    Glömd mat, allergiträning mm mm
    Ni har verkligen att stå i!
    Nosbuff
    M&M

    SvaraRadera
  3. Åååh, vad sorgligt att älska katter och vara allergisk. Håller med Nalle: visst blir man glad när man tassar in hos er. Jättekul att ni börjat blogga"! (Signaturen kände vi ju till sedan tidigare). Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Nalle:
    Matte är omöjlig att få i säng! Men det medför att vi har sällskap på natten eftersom vi har sovit på dagen!! ;)
    Matte har köpt två nya matskålar till oss idag, det borde ju innebära att vi ska få mat i fortsättningen också hoppas vi! ;)

    Max och Måns:
    Jo, det har varit hektiskt i några dagar och nu har matte köpt hem världens största åbäke som står här på golvet, vi törs knappt vara i vardagsrummet! Vi vet inte vad det är... :O

    Stationskatterna:
    Jo, det verkar alldeles förfärligt. Jag tror att mattes väninna skyddar sig lite genom att inte vara med oss också, det gör nog för ont i henne... :/
    Vi är glad om vi gör katter och tvåbeningar glada! ♥

    SvaraRadera