tisdag 20 december 2011

Usch så hemskt

Vi såg den här filmen från djurhemmet i Skaraborg och den är verkligen hemsk...
Varning ges till känsliga katter! :(

Vill%20starta%20nytt%20hem


Frågan är om det gick så smärtfritt att dö när det ligger högar av katter på varandra... Har de klättrat på varandra i panik eller har de lagts så där av brandmän?

Det känns också alldeles fruktansvärt hjärtlöst att bara ta katterna i benen och häva ner dem i sopsäckar... Men kanske finns inget annat att göra när det handlar om åttio kroppar? Kanske orkar man inte om man tar upp katt efter katt och tar farväl av den? Kanske att man en stund måste var hård och kall och bara se det som kroppar?

Tydligen så var det iallafall ett elfel som startade branden och det känns ju så evinnerligt skönt att det inte var en tvåbening som gjorde detta onda.

Må Skaparkatten ta hand om alla dessa små underbara katter! ♥

7 kommentarer:

  1. Tror nog att det är så att man börjat samla ihop kropparna när filmen togs. Dom som kan lite om sånt´ här säger att det går väldigt fort att kvävas av brandrök. Man kan ju bara hoppas. Stackars, stackars personal som fick genomlida detta.
    Nalle

    SvaraRadera
  2. Usch fy va jobbigt *tårögd*. Önskar verkligen de kunde fått fly utan att vara fast i det där. Och jag håller med dig kompis, det är lite elakt och lägga dem i säckar sådära.. De förtjänar alla mycket bättre. Usch jag blev faktiskt arg på tvåbeningarna som filmade och la katterna i säckar.. Jag hoppas det aldrig händer igen och att alla tvåbeningar lär sig att aldrig lämna katter ensamma.

    Nospuss

    SvaraRadera
  3. Nalle:
    Ja, kanske att de har lagt katterna i högar så där, för jag antar att katterna var instängda i sina burar när branden var.
    Jag hoppas så att det gick fort, att det bara var som att sova vidare... :/

    Rebellen:
    Jag tyckte också att det var upprörande, men kanske att man måste göra så för att klara av det? Jag har svårt att tro att min matte skulle kunna vara så där kall, men kanske att man knäcks vid tanken på att "gosa farväl" och fint begrava åttio stycken älskade katter... Och istället lägger man bara ner dem i säckar för att klara arbetet.

    Dock tycker jag inte att man hade behövt lyfta katterna i benen!!! :(

    SvaraRadera
  4. Hua!!! Man somnar fort av brandrök. När teven imploderade här hos lillie, så var det Drottning Malin som väckte henne och trots att lillie är rätt lättväckt så fick Malin hoppa på henne, tassa till henne i ansiktet, bita där det gick att bitas för att få henne vaken så hon kunde få ut teven och börja släcka. Vi tror att kissarna somnade in lugnt och väldigt djupt och drömde vackra drömmar medan de tassade över bron.

    Vi ryser när vi ser bilderna - tänk så fruktansvärt att ta hand om allt. Distansera sig är nog det enda sättet att klara av ett sådant jobb. Tänk att se så mycket sorg på en och samma plats... *börjar nästan gråta.

    hur mår matte nu? Känner hon sig lite piggare?
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  5. Jag tror nog inte katterna har dött på varandra. Tror att någon har lagt dem så för att underlätta för de som skall ta om hand om kropparna. Kanske polisen eller brandkåren som fått lägga katterna åt sidan i högar för att komma åt och släcka?

    Hemskt är det oavsett. :(

    Nosgos

    SvaraRadera
  6. Alice22:32

    Jamar som de andra, det går oerhört fort att somna in av brandrök och det är smärtfritt. De katterna som låg och sov innan märkte inget utan blev medvetslösa i sömnen innan de dog och de andra som var vakna när det hände somnade snabbt utan smärta. Jag tror man måste koppla bort känslorna och "agera kallt" för att överhuvudtaget klara av att ta hand om alla kattkroppar. Stor eloge till dem som ändå klarade av det, de har nog hemska bilder på näthinnan låååång tid framöver och även mardrömmar. Som jag läste någon annanstans också, det är en farlig miljö att vistas i med all sot och annat som man kan andas in, så de måste även pga säkerhetsskäl agera snabbt, så deras agerande ser hemskare ut för oss som inte var där.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Maurice och Kajsa:
    *bugar vördnadsfullt för drottning Malin*
    Vilken duktig katt Malin var som lyckades få liv i matte! Jam, vi får hoppas att de bara somnade in de små katterna... *snyft*

    Jo, matte mår lite bättre nu. Hon tycker att det ska bli skönt att ha lillhusse som sällskap nu när han har jullov, men det är tydligen inte alls vad lillhusse har planerat... Men hon mår bättre iallafall. Vi katter försöker hålla henne undan att falla ner i en ny Kattianergrav för den senaste var jamardjup, det märkte vi... ;)

    Nea:
    Ja, så är det nog, för jag antar att de var instängda i burar på natten.

    Alice:
    Det stämmer nog, vi som inte har varit där tänker bara med hjärtana, medan de som är där får försöka tänka praktiskt också.
    Det måste vara väldigt starka personer som gör ett sådant arbete, jam hoppas att de har fått jama av sig ordentligt om allt det svåra och inte behöver bära det inom sig.
    Nosbuff

    SvaraRadera